Широка владина коалиција за влез на Македонија во НАТО

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
По најавите на лидерот на Демократската партија на Албанците, Мендух Тачи за напуштање на Владата се размислува за широка владина коалиција која би постоела до самитот на НАТО, неофицијално дознава Нетпрес од извори на Владата.
Целта на коалицијата била да се искористи историската шанса, Македонија да добие покана за челенство во НАТО, а притоа никој да не ја сноси одговорноста за тоа што би се прифатил компромис за името со Грција. По самитот на НАТО се очекуваат вонредни парламентарни избори.
Тачи пак по средбата со евроамбасадорот, Ерван Фуере, не прецизира дали го поддржува формирањето на широка владина коалиција.
“За тоа ќе видиме после, не е моја работа. Јас сум можеби четврти или петти кој треба да се праша. Има други политички партии кои се појаки“.
Прашан за гласините во јавноста, владиниот портпарол, Ивица Боцевски за Нетпрес вели “владата се фокусира на реализација на својата програма“.
Тачи денеска најави дека ќе ја напушти владината коалиција по средбата со американската амбасадорка Џилијан Миловановиќ.

ДУИ за предвремени избори
Скопје /12/03/ 15:02
Демократската унија за интеграција (ДУИ) не сака да влезе во оваа Влада, туку е за предвремени избори, што би се одржале по априлскиот самит на НАТО.

Ова денеска го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети, на прес конференција во партиското седиште во Скопје.

Одговарајќи на новинарско прашање за најавите на лидерот на ДПА Мендух Тачи за напуштање на владината коалиција, Ахмети рече дека „немал други избор“.

Колку пати реков дека се спрема сценарио т.е подготвено е сценарио за поделба на вината за промена на името???

ШИРОКА КОАЛИЦИЈА Е Сценарио за озаконување на ВЕЛЕПРЕДАВСТВОТО СО ИМЕТО, ИДЕНТИТЕТОТ И ИСТОРИЈАТА И ВОВЕД ВО КАНОТНИЗАЦИЈА И ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НА ДРЖАВА СО ДВА ЕДНАКВО ПРАВНИ ЕНТИТЕТИ ПОДЕЛЕНИ ПО ДИРЕКТНА ЕТНИЧКА И СКОРО ГОГРАФСКА ЛИНИЈА.

А е дел од посложените сценарија за други погнасни траури и црнила на Балканот.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Do koja tochka dojdovme, samo narodot mozhe da go sprechi velepredavstvoto. Ili...do Gruevski, ako odluchi, deka e povazhna sudbinata na Makedonija (pod toa ime) od momentnata pozicija negova ili na tie okolu nego.

Veruvajte, nema da i e ni na policijata seedno (nitu pak na vojskata) da trgne protiv narodot.

Mora da se pokzhae srce sega.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mora, koj? Kamo junaci?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
gadna rabota ni se sprema ....poloso ne moze ni da bide

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Moze, ova e voved (ako ne se svestat i storat nesto) vo federalizacijata na makedonija i pota konecna podelba po etnicka linija.

Treba popular revolution!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Mora, koj? Kamo junaci?
идам. ако прават широка коалиција идам одма.

за мене широка коалиција = предавство.

ако треба да се гини, еби му мајката, детето ми порасна.

рековме многу муабети, време е за дела.

толку.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
MNOOOGU DOCNA VI TEKNA....skoro 15 godini kasno palenje... :)
...a i ova trokira.....

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
beton, so seta pocit kon godinite, aj ne drapaj jajca, nego vidi nekoja vrska za snajper 7,9 najdi, ubo baratam so nego :)

plakjam na raka :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
идам. ако прават широка коалиција идам одма.

за мене широка коалиција = предавство.

ако треба да се гини, еби му мајката, детето ми порасна.

рековме многу муабети, време е за дела.

толку.
Idam i jas. Jebiga, imam deca, ako ne im ja ostavam Makedonija vo nasledstvo koj kur sum gu pravel.

Jas sum OK so 7.9-ka sniper, ama poaren sum so noz za klanje. Nejse, ke ima za se.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
По денешните интензивни активности на американските дипломати со албанскиот политички блок, ќе дојде ли до разврска на политичката сцена во државата.
Тачи излегува од Владата, а ДУИ бара влада на широка коалиција и веднаш по НАТО одржување на предвремени избори.
Ахмети не прифаќа влез во Владата ако Тачи излезе, според партиски извори во ДУИ, цел за евентуалната идна коалиција, да се формира веднаш по изборите.
Во Собранието денеска Ахмети и Тачи се сретнаа и со евроамбасадорот Фуере. На прашањето прифаќа ли висока владина коалиција, Тачи одговори: Поважен е процесот од техниката, луѓето што размислуваат за техника, мислам дека не ја сфаќаат сериозноста на ситуацијата.
Фуере по средбата со двајцата лидери на ДПА и ДУИ, Тачи и Ахмети, изјави дека ова биле редовни средби со партиите.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Fede...fede...federalizacija....uzas.

Zbesnav.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Гарфилде едно прашање до тебе:
-Зошто твоите ставови се поклопуваат со тие на ДУИ и опозицијата, конкретно за широката коалиција?

ВМРО-ДПМНЕ јасно стави на знаење дека ако некој треба да одлучува за името тоа ќе биде народот на референдум. А и Тачи рече важен е процесот(ЕУ,Нато) а не техниката (вид коалиција).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Море мамица им ебам нивна педерска.... Само множење со 0 тие гнаси, дајте ми власт 7 дена ке видете која е Македонија. Па нека ме носат во ХАГ, нека ме судат, барем ке има зошто.

Kajgana Shop

На врв Bottom