Има ли најава за нов протест за името? Ни снемува време!

• Креатор на темата Креатор на темата perseus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да се одржи нов протест за името на Македонија?

• Да

Гласови: 77 83,7%
  • Не

Гласови: 15 16,3%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Хммм 35 души... .. а 5 часа стои веќе анкетата,изгледа нема потреба протест да правиме. :toe:

И башка Точкест има право погоре... на само третиот пост на форумов некој потегнува “иницијатива“ за протест... хмм, ова во најмала рака сомнително, темава предлагам да биде под мирување.

Башка имам идеја за поинаква иницијатива за да се допре до сите и да се предочи велепредавството пред сиот народ.
Ај со стара проверена екипа ќе се разработи подетално па ќе видиме што натака.

Protest pred Vlada ako se soglasat za promena na imeto...se zavisi od ovie 1-2 nedeli i kako ke se psotavat politicarite(USA)

Ako se soglasat za promena nema da ima protest. Ke pagaat zrtvi i toa na veliko. Toa ke bide klanica a ne protest.

Мислам ако некој наш политичар сака да искуси како е да висиш обесен на плоштад или пак како е да се гори на клада на сред плоштад, слободно нека каже, бар нам не мора да ни создава дополнителна работа да поништуваме потпишани договори.

за такви писари секогаш има и други алтернативни решенија...

па нека се помислат малце пишувачите утре што ке потпишуваат

А да почекаме до април! Па ако ни турат вето да ги запалиме!!!

Јас сум за протести но не само во Скопје туку во сите градови по еден биг протест

Хммм 35 души... .. а 5 часа стои веќе анкетата,изгледа нема потреба протест да правиме. :toe:

И башка Точкест има право погоре... на само третиот пост на форумов некој потегнува “иницијатива“ за протест... хмм, ова во најмала рака сомнително, темава предлагам да биде под мирување.

Башка имам идеја за поинаква иницијатива за да се допре до сите и да се предочи велепредавството пред сиот народ.
Ај со стара проверена екипа ќе се разработи подетално па ќе видиме што натака.
Па зошто ти е нов протест? Претходните два го дадоа очекуваниот резултат т.е политичарите го слушнаа гласот на народот и испаднаа со ставот на народот кој беше:
ИДЕНТИТЕТОТ НИ Е ПОВАЖЕН ОД НАТО

а сега за што ке се протестира? За да не се менува идентитетот? па веќе е јасно тоа прашање и додека се на овие позиции нема потреба зошто да се прават циркуси тоа би се сватило само како заебанција и ништо друго пошто би се протестирало БЕЗ ПРИЧИНА ... а ако тргниме по умот на некој средношколец кој во протест гледа само СЕИР и неодење нашкола тогаш тие секој ден ќе протестираат а да ги прашаш колку учеле историја ... е то е најболно прашање...оваа тема моментално нема потреба ни да постои... се формира една НВО СЕКОЈА ЧЕСТ ЗАНЕА и нејзиното реководство пошто го крена мороалот на народот му стави на знаење за сопките на нимиц ги повика на протест и си ја оствари целта, барем засега, се надевам нема да има повеќе потреба од тоа.

mislam deka so dosegasnite dva protesti im se pokaza na politicarite kade da ne cepkaat. ako nekoj se soglasi na kakva i da e otstapka od dvojnata formula ili da potpise pokana vo koja makedonija ke bide uslovena da pregovara vo definiran vremenski rok za imeto togas... mi mirisa na protesti, na iskrseni prozorci, na zapaleni znaminja... ke nema potreba od organizatori, ke nema potreba od politicarcinja... narodot ke znae sto da pravi. ke vidime za 2-3 sedmici. se nadevam ke nemaat topki ovie kenkacite da odat protiv voljata na narodot.

сум за протест.бев на претходниот и ќе идам на секој нареден.ја сум Македонка и ништо друго не можам да бидам и ако ни го сменат името тоа е губење на идентитет, губење на се она за што се бореле нашите предци.јас не се откажувам од тоа:nenene:

Па зошто ти е нов протест? Претходните два го дадоа очекуваниот резултат т.е политичарите го слушнаа гласот на народот и испаднаа со ставот на народот кој беше:
ИДЕНТИТЕТОТ НИ Е ПОВАЖЕН ОД НАТО

а сега за што ке се протестира? За да не се менува идентитетот? па веќе е јасно тоа прашање и додека се на овие позиции нема потреба зошто да се прават циркуси тоа би се сватило само како заебанција и ништо друго пошто би се протестирало БЕЗ ПРИЧИНА ... а ако тргниме по умот на некој средношколец кој во протест гледа само СЕИР и неодење нашкола тогаш тие секој ден ќе протестираат а да ги прашаш колку учеле историја ... е то е најболно прашање...оваа тема моментално нема потреба ни да постои... се формира една НВО СЕКОЈА ЧЕСТ ЗАНЕА и нејзиното реководство пошто го крена мороалот на народот му стави на знаење за сопките на нимиц ги повика на протест и си ја оствари целта, барем засега, се надевам нема да има повеќе потреба од тоа.

Јас кажав дека еден од организаторите на протестот - Миленко, кажа убаво во неговата емисија дека тоа беше само генерална проба. Сигурно тоа значи генерална проба за друг пртоест кој што ќе биди најверојатно главна вечер или можеби уште една проба. Тебе можеби ти изгледа нов протест дека е циркус, мене не ми изгледа. Никој овде не зборува за бегање на средношколци од училиште или сл. Некој ја окарактеризира оваа тема дека е отворена за да се организира протест, па почнаа да прашуваат дали сме знаеле колку било тешко или не знам што. Ако го видовте добор мојот прв пост, ќе видите дека ја отворив темата како прашање: Дали ќе има нов протест??? Значи не за да се организира. А ако ме прашате мене дали сакам уше еден протест, одговорот е ДА, но тоа не значи дека ние што пишиме овде на форумов треба да го организираме протестот. И сакам да има протест со најискрени намери, а не за заебанции.

Јас кажав дека еден од организаторите на протестот - Миленко, кажа убаво во неговата емисија дека тоа беше само генерална проба. Сигурно тоа значи генерална проба за друг пртоест кој што ќе биди најверојатно главна вечер или можеби уште една проба. Тебе можеби ти изгледа нов протест дека е циркус, мене не ми изгледа. Никој овде не зборува за бегање на средношколци од училиште или сл. Некој ја окарактеризира оваа тема дека е отворена за да се организира протест, па почнаа да прашуваат дали сме знаеле колку било тешко или не знам што. Ако го видовте добор мојот прв пост, ќе видите дека ја отворив темата како прашање: Дали ќе има нов протест??? Значи не за да се организира. А ако ме прашате мене дали сакам уше еден протест, одговорот е ДА, но тоа не значи дека ние што пишиме овде на форумов треба да го организираме протестот. И сакам да има протест со најискрени намери, а не за заебанции.

И за што ке протестираш?
Генерална проба која ја исполни целта .. премиера недајбоже да има потреба да има, ако има потреба и јас сум за СЕГА НЕМА нема ни потреба да се прашува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom