Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
От точно това идат многото странски инвестиции.Како зошто, сите млади им избегаа, 2 милиони души, само старци остануваат и пензионери или потенцијални пензионери им се населуваат, им ја купуваат земјата.
Не се само пензиите, туку и цената на трудот. Бугарија има најевтина работна рака во ЕУ. Им црнчат на европјаните џабе:
Б'лгарија с нај-евтината работна р'ка в ЕС
25 Април 2008
Нај-евтината работна р'ка в ЕС е в Б'лгарија с'с средно заплаштане от 2.1 евро на час, а нај-ск'пата е в Данија – с'с заплаштане от 35 евро на час. Това сочи проучване на Евростат, цитирано от агенциите в пет'к.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138533
.
В нај-елитните ресторанти в Америка(САшт) има едно нег'рче кое ти подава к'рпа да се заб'ршеш като си св'ршиш работата в WC и гледа с мокри очички за бакшиш.Сигурно и в Америка се монголи :uvo:Затоа што не наплаќа 50 стотинки по сите кафичи за да одиш да мочаш во WC![]()
Присмел се х'рбел на штербел :nesum:Како зошто, сите млади им избегаа, 2 милиони души, само старци остануваат и пензионери или потенцијални пензионери им се населуваат, им ја купуваат земјата.
В нај-елитните ресторанти в Америка(САшт) има едно нег'рче кое ти подава к'рпа да се заб'ршеш като си св'ршиш работата в WC и гледа с мокри очички за бакшиш.Сигурно и в Америка се монголи :uvo:
Лооооо Татаријаааа пишувај на MACEDONIAN LANGUAGEПрисмел се х'рбел на штербел :nesum:
Па види на какво диридже сте вие-40% безработица,па това е невиждано в световен маштаб!!!Само за сравнение в Софија безработицата е 2% и това заради циганите.
И што е с емиграцијата?Па колко македонци има по света са се пр'снали по секој крај на земјата?
В Америка колко унгарци има,с'рби,рум'нци,полјаци и секакви други и какво?
В Италија последното дете за миналата година и п'рвото за таја беше...рум'нче...обшто се повече от 300хил. +600 000 в Испанија.
Г'рци има само в Америка повече от 2млн...примери бол.
С тове гомна дето ги б'лвате на тоја форум и това вие официална политика на д'ржавата спрјамо Б'лгарија,после не се чудете ако следваштото вето дојде от нас.
Нали затова се вика-Каквото повикало,такова се обадило...като некете да целувате образ,ште целувате газ
Нали затова се вика-Каквото повикало,такова се обадило...като некете да целувате образ,ште целувате газ
Абе не туку треси глупости (покријте си го срамот) вас работници од странство не ви доаѓаат зашто сте економски јаки или пак имате некоја индустрија, туку обратно, се разбегавте низ европа па нема кој да ги работи и основните работи, никој способен не остана дома, сите кој каде, само пензионери останавте.Fevroari bev 4 dena na pocivka v Bansko [blgarija] tam mezdu mnogoto tyrizti videv i mnogo makedonci, ama ne tyrizti, tie pabotea po stroitelnite obekti. Ja kazete za kolko evro na cas rabotijt, sigorno za poveke odkolkoto vov vasta drzava.![]()
За колку работат? да не случајно им брцаш во новчаникот.
Не му дава егото да призне дека се повеќе платени отколку Бугарите. Затоа ќе го тупи до бесвест.:wink:
Уште пострашно од тоа што отишле толкав број малди и средновечни луѓе е што земјата им ја купуваат странците. Значи младите си одат, стари доаѓаат, земјата купена. Проблемот е што нивните политичари продажбата ја прават со медиска помпа, прикажувајќи ја како економски успех:
![]()
"Бугарија=ЕУ" ова да не е некој виц:pos2: Мајтапот настрана според мене Хрватска требаше да влези на местото на БГ ама јебига политика е во прашање. И пишувајте кирилица и на македонски бидејќи 99,9% од оние кои пишат бугарски знаат да пишуваат и македонски....................