Има или нема судбина?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Второ прашање: „Дали постои судбина?„
А кажи ми дали ти синоќа сонуваше дека ќе ти удрам шамар?“
Младичот?„Не“
Старецот:„А дали некогаш во минатото си помислил дека баш денес од мене ќе добиеш шамар?“
Младичот:„Не“
Старецот:„Тоа е одговор на твоето второ прашање.Тоа е судбина.
OVA E SKRATENA VERZIJA NA PRIKAZNATA NA RADOST....NEMA SUDBINA IMA SAMO GOSPOD!

Со други зборови сами си ја Кроиме така наречената "судбината"

Definitivno sudbina ne postoi.
Koga bi postoela zivotot bi ni funkcioniral kako na plej-bek.

судбина постои само ако ти веруваш дека постои

ја верувам дека има судбина и дека постои

има и тие шо не веруваат

како за кого ----

Нема судбина..............размислете малку како може да има судбина тогаш се што правиш е однапред програмирано и нема слободен избор.

Има добри или лоши избори.
Кога е добар изборот-ја така сакав,го направив и успеав.
Кога е лош-судбина,така сакал некој друг.
По оваа филозофија се водат многу.
Јас лично си прифаќам дека има многу работи кои се надвор од моја контрола и врз кои неможам да влијаам.Дали биле предодредени да се случат?Тука доаѓа една стара јапонска мисла-среди ги малите работи во животот,големите сами по себе ке си дојдат.

Јас лично си прифаќам дека има многу работи кои се надвор од моја контрола и врз кои неможам да влијаам.Дали биле предодредени да се случат?Тука доаѓа една стара јапонска мисла-среди ги малите работи во животот,големите сами по себе ке си дојдат.

хехе.. да бе, стварно. Пример, кога ќе тепаш во фудбал тогаш е до вештината, ти си ја заслужил победата, а кога губиш, чиста среќа било, све насреќа головите паднале. Мислам, жив доказ дека никому не му е гајле за вистината, луѓево ќе се кажат што било на себеси само да им биде подобро на душичката.
Oh, well, can ya blame them?

pa i nemas izbor osven da izbiras megu ponudenoto, no ne i ona sto ne ti e dadeno.Sudbina postoi ama glupavite luge mislat deka se isklucok od seopstite prirodni zakoni na koi se potcineti kako i se ostanato.

Младичот?„Не“
Старецот:„А дали некогаш во минатото си помислил дека баш денес од мене ќе добиеш шамар?“

Ми се допаѓа кажаното и баш така е , нема судбина ние сме одговорни за се што ни се случува во животот.
Односно се ни се случува само со некоја причина.

da bebeto so leukemija rodeno, e odgovorno za toa sto mu se slucuva, aj ne tropajte gluposti, ti ni samiot ne si se biral da se rodis ovde ko masko ili ko zeensko, ko glusec ili covek, prvo procitaj sto kazale na taa tema naucnicite i filozofite pa posle zbori, ne moze da imas svoe mislenje ako za istoto nemas argumenti. sto se tvrdi, mora i da se dokaze.

Има една молитва која вика Боже оноа што можам да го променам помогни ми да го променам, а оноа што не можам да го променам помогни ми да го прифатам (парафразирано).
Ова во контекст на цитираниот пост:helou:

Напишано од Marina_21
Младичот?„Не“
Да не ти ја кршам поентата,ама не ми е јасно од каде тука се извади заклучокот дека нема судбина,туку само Господ?
Еве дури,да го анализираме текстов:
Стариот човек го прашува младичот,дали некогаш помислил дека ќе добие шамар од него.Овој одговара одречно,бидејќи,воопшто,ниеден дел од текот на настаните не му навестил дека тоа ќе се случи.Можеби тоа го сметаш за доказ на постоење?
Ама сепак,иако порано ништо не навестувало на акцијата што ја преземал старецот,младичот ја иницирал во моментот,со прашањето што го поставил,т.е Дали постои судбина.
Старецот го удрил,со одредена цел,со некоја поента,која сакал следствено да ја докаже.Значи цел настан е претходно свесно обмислен од човек и има своја крајна точка,мотив,амбиција до која што води во блиска иднина.
Нема ништо натприродно во сево ова,туку само размислувањето на едно човечко суштество,и неговата идеја за еден (можеби) апстрактен поим-судбина,како и начинот на којшто е способен да го објасни сето тоа.
Каде гледаш интерференција на виши сили во сево ова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom