A
ateist
Гостин
Neo пријателе, нема еден доказ дека Библијата е дотерувана туку милиони докази,но, за тоа ако си расположен можеме да отвореме посебна тема. Тука јас на СИТЕ ДОБРИ БИБЛИСКИ ПОЗНАВАЧИ им дадов само една единствена Библиска контрадикција,на која не можеа , а верувај НЕ МОЖАТ НИТУ СЕГА, ниту некогаш да дадат објаснување,сем потврдно да ја климнат главата и да речат: "да, тоа навистина е контрадикција.!"
А што се однесува до Кур,анот, да, тој е токму онаков каков што за прв пат му бил објавен на Мухаммед а.с., тој ќе остане таков и денес, и утре, и се така до Судниот Ден,бидејќи него го чува Оној кој и го објавил,а тоа е Возвишениот Аллах џ.ш.
Но, да не ве оптеретувам повеќе со оф топици. Вие продолжете си со вашите Библиски пророштва.
Не се согласувам дека библијата е преправана . Тоа ти е како мене да ми дадеш книга на кинески или арапски и јас да менувам нешто а појма немам ни од тие јазици ни писма ништо..Па зарем нема првиот писмен Кинез или Арап да примети дека нешто некој менувал . Сигурно нее менувана библија ..па зарем религиозни би оставиле нешто против нив па сега да им ја трескам од глава .Може за се да ги обвиниме НО НЕ И ДЕКА ЈА МЕНУВАЛЕ......тоа нее вистина
Сум пропуштил нешто , за каква контрдикторност зборуваш .Кој е примерот баш сакам да го видам .
Не за друго оти библија е преполна со привидни контрадикторности . Како мозаик е . Ако секое парче не се стави каде му е местото се добива сосема друга неточна слика .