Голема љубов

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Најпрвин да ве прашам што за вас претставува голема љубов? Дали големата љубов претставува вистинска љубов или сепак тоа е само фаза која води до тоа?
Вака прашањето ми е дали сте искусиле голема љубов? Да бидете премногу заљубени, да не можете без него/неа, да ви фали ако не го чуете нејзиниот/неговиот глас? Дали сте почувстувале љубов во права смисла на зборот? Значи не зборам за детски симпатии, тинејџерски љубови од типот денес те сакам, утре раскинуваме, туку онака љубов, посветување и слично.
Може и да ја опишете таа љубов? Дали завршила или се уште трае? Веднаш знаевте дека е љубов или ви требаше подолго време да ја препознаете? Ако завршила, зашто завршила? Дали се уште имате чувства кон таа особа?

П.С. ЗНАЧИ ДА ПОТЕНЦИРАМ,СЕКОЕ МИСЛЕЊЕ КОЕ ЌЕ СОДРЖИ САМО ДА, НЕ , ЕДНАШ, ДВА ПАТИ- ЌЕ БИДЕ ИЗБРИШАНО!

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Голема љубов за мене претставува ова што сеа го доживувам. Изгледа.
Тинејџер сум, НО не можам без неа, ми фали коа не и го слушам гласот etc. etc ... Така да, изглеа, оваа е вистинска љубов, не знам ... :)

А, па не знаев веднаш дали е љубов, но дознав после 3 дена, во кои цело време ми беше во мислите ... :)
Не е завршена љубовта, се надевам нема никад да заврши ...

И така.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Најпрвин да ве прашам што за вас претставува голема љубов?Дали големата љубов претставува вистинска љубов или сепак тоа е само фаза која води до тоа?
Вака прашањето ми е дали сте искусиле голема љубов?Да бидете премногу заљубени,да не можете без него/неа,да ви фали ако не го чуете нејзиниот/неговиот глас?Дали сте почувстувале љубов во права смисла на зборот?Значи не зборам за детски симпатии,тинејџерски љубови од типот денес те сакам,утре раскинуваме,туку онака љубов,посветување и слично.
Може и да ја опишете таа љубов?Дали завршила или се уште трае?Веднаш знаевте дека е љубов или ви требаше подолго време да ја препознаете?Ако завршила,зашто завршила? Дали се уште имате чувства кон таа особа?

П.С. ЗНАЧИ ДА ПОТЕНЦИРАМ,СЕКОЕ МИСЛЕЊЕ КОЕ ЌЕ СОДРЖИ САМО ДА,НЕ,ЕДНАШ,ДВАПАТИ- ЌЕ БИДЕ ИЗБРИШАНО!
Крејзи златна, мислам дека секој има различно мислење за таа голема љубов. За некој е постојаното мислење на него/неа, за некој е постојаното бакнување со него/неа.. За некој е плачењето по него/неа. Секој си има различна дефиниција за големата љубов и секој различно ја доживува.

И некако не ми е јасно шо мислиш ти.. Големата љубов не е вистинска љубов? Е вистинска љубов?..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Крејзи златна, мислам дека секој има различно мислење за таа голема љубов. За некој е постојаното мислење на него/неа, за некој е постојаното бакнување со него/неа.. За некој е плачењето по него/неа. Секој си има различна дефиниција за големата љубов и секој различно ја доживува.

И некако не ми е јасно шо мислиш ти.. Големата љубов не е вистинска љубов? Е вистинска љубов?..
Прашањето ми е дали голема љубов е вистинска љубов или фаза која води кон тоа? Дали го имаат истото значење или големата љубов се случува, ама не мора да значи и дека е вистинска. На пример има многу луѓе кои велат дека доживеале голема љубов, но дека се уште не почувствувале вистинска љубов.

Што се однесува до мене, не знам што да мислам. Од една страна за мене големата љубов е врата која ти го открива значењето на љубовта, всушност таа е онаа љубов со која дознаваш што всушност е љубовта. Може да се биде вистинска, но не мора и да значи. Обично луѓето кои ја имаат искусено големата љубов, личноста која им била голема љубов никогаш не ја забораваат, секогаш ќе им биде драга, со текот на времето ќе им биде во пријатно сеќавање, но љубовта ќе избледи, додека вистинската љубов никогаш не избледува.

Се разбира дека секој различно ја доживува,поентата е да каже како ја доживува и дали има сопствено искуство и да го сподели тоа со нас.:pipi:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Мислам дека голема љубов не е исто што и вистинска љубов. Едно е голема љубов која може да заврши неславно, а друго е вистинска љубов која не би требало така да заврши според некоја си моја дефиниција. Слични се многу, ама не ми се некако исти. Имам доживеано голем љубов, за тоа сфатив прекасно, ама не би ја таа истата изедначила со вистинска љубов.
Ајде покасно ќе допишам нешто не се чувствувам добро, бај д веј супер тема.:helou:

С

Сатори

Гостин
~*~

Најпрвин да ве прашам што за вас претставува голема љубов?
Вистинската сила на нејзината величенственост, манифестација на сите емоции собрани на едно место.Нешто слично на експлозијата на атомската бомба.
Толку големо, толку силно, толку уништувачки впечатливо.
:cvet:
Дали големата љубов претставува вистинска љубов или сепак тоа е само фаза која води до тоа?
Пред се не верувам во „вистинска“ љубов, секоја љубов ако е тука, ако може да се почувствува низ сите вени и капилари е вистинска, барем за одреден временски период.Аналогно на тоа, не може големата љубов да не биде вистинска.
Вака прашањето ми е дали сте искусиле голема љубов?Да бидете премногу заљубени,да не можете без него/неа,да ви фали ако не го чуете нејзиниот/неговиот глас?Дали сте почувстувале љубов во права смисла на зборот? Може и да ја опишете таа љубов?
Да, еднаш.До ден денес му благодарам на човекот што успеа да ми помогне да преминам преку загубата на душата, во тоа време тој човек беше се за мене.
Едноставно не можев да замислам како изгледа да дишам без него, како би можела да го живеам животот ако не го видам, го сонував, го дишев секој момент со него, го мирисав летото за него.
Ме исполни како што ништо друго ме нема исполнето, секој дел од моите мисли беше за него, се имаше наеднаш нова смисла, воопшто смисла.
Најсилната работа во мојот живот.
:zajubena:
Дали завршила или се уште трае?Веднаш знаевте дека е љубов или ви требаше подолго време да ја препознаете?Ако завршила,зашто завршила?
Заврши ... нажалост под влијание на појаки сили од нас двајца, заврши затоа што во тој временски приод не бев доволно силна да се борам, а тој немаше доволно живот во себе за да може да преживее нешто толку сериозно, како тоа што ни се случи.
Знаев од првиот момент кога го видов, знаев без било што друго да треба да знам, најлошо е што знаев се уште на почетокот.
Како ќе почне, како ќе заврши.
Дали се уште имате чувства кон таа особа?
Секој ден мислам на него, секој ден се будам со помислата на тој човек, нажалост или за среќа не знам.
Најлошо од се е што го гледам, повремено ќе се прошета низ улиците со неговата долга коса собрана во реп и цигарата во рацете, ќе ме убие, уште еднаш.

Крејзи ... ме разнежни со темава.:devojce 1:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Прашањето ми е дали голема љубов е вистинска љубов или фаза која води кон тоа?Дали го имаат истото значење или големата љубов се случува,ама не мора да значи и дека е вистинска.На пример има многу луѓе кои велат дека доживеале голема љубов,но дека се уште не почувствувале вистинска љубов.
Сега ми е појасно..:)

Значи, да. Вистинската љубов е поразлична од големата љубов. Затоа што, постои голема љубов кон верата, кон религијата.. И така натаму.

Е сега, некој ќе речи: Секоја љубов е вистинска доколку е искрена.
А јас ќе вратам: Секоја љубов е вистинска доколку е искрена и вечна.

Големата љубов не секогаш е вечна. Прекрасна е да, те исполнува, ама не трае вечно. Значи, се дотогаш ние сме биле заљубени во идејата дека некој сакаме.

Што се однесува до мене,незнам што да мислам.Од една страна за мене големата љубов е врата која ти го открива значењето на љубовта,всушност таа е онаа љубов со која дознаваш што всушност е љубовта.Може да се биде вистинска,но не мора и да значи.Обично луѓето кои ја имаат искусена големата љубов,личноста која им била голема љубов никогаш не ја забораваат,секогаш ќе им биде драга,со текот на времето ќе им биде во пријатно сеќавање,но љубовта ќе избледи,додека вистинска љубов никогаш не избледува.

Се разбира дека секој различно ја доживува,поентата е да каже како ја доживува и дали има сопствено искуство и да го сподели тоа со нас.:pipi:
Со ова потполно се согласувам :smir:

Ама сепак, мислам дека големата љубов е еден вид на страст која пополека стивнува.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Темава е мн убава и ми е стварно погодена.
Голема љубов?Никогаш не сум можела да направам разлика за тоа што е голема љубов, а што вистинска.Moжеби е само фаза стварно незнам.Искрено ја чувствувам како нешто преубаво што те возвишува.Можам само да кажам дека дека моментално ја искусувам таа фамозна голема љубов.Како би ја описала?
Моите мисли се исполнети само со него, на секоја помисла срцето ми чука како лудо, постојано чувствувам потреба да го слушнам, да го видам, да го допрам........ништо друго не ме засега он он он и само он.Вака ми е веќе една година несакам никогаш да заврши(се надевам и нема)никогаш не сум била исполнета со вакви убави чувства едноставно прекрасно ми е :pipi:

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Мојата голема љубов се уште трае, а изгледа вака .... кога сме заедно ми е супер, се чувствувам исполнето, секој ден ми е интересен со него како сега да се фативме без разлика што одиме 8 месеци (ако не беше мојата голема љубов до сега тоа чувство ќе избледеше).А кога не сме заедно постојано мислам на него и одвај чекам да дојди моментот пак да се видиме.Кога ќе дојди ред да си одам дома ... не ми се бега.
Само не знам дали има разлика меѓу голема и вистинска љубов, до сега не сум забележала, затоа времето ќе покажи.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Sum iskusila i mnogu e teshko koa ke prekine seto toa, mi se desilo da ne mozam bez taa ljubov no koga ne ide ne ide podobro da se sprechi nego da se lechi.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Мислам дека големата љубов(како што ја нарекувате)постои за да не научи како треба да се однесуваме во љубовта.Таа љубов е кратка и слатка и не поттикнува на размислување што всушност сакаме и бараме во љубовта.Да големата љубов не значи дека нема шанси да биде вечна.Може но зависи кога се случува.Големата љубовта која се случува во тинејџерските години(според мене)е голема љубов која која ни ги покажува и не упатува на следните чекори во љубовниот живот.И таа ретко опстанува.Ако оваа љубов се случи подоцна во годините иам шанси да опстане.Со што преминува во вечна љубов.Инаку што се однесува до прашањето дали сум почувствувала ќе кажам да.Порано имав големи љубови за кои знаев дека нема да бидат вечни,а сега имам голема и вечна љубов.Тоа си доаѓа со тек на времето само треба да не се противиш и да не форсираш.Љубовта не е само недостигањето и времето кое сакаме да го поминеме со таа личност туку и заедничкото жртвување во даден момент во кој многу ви е тешко и иако имате избор го избирате потешкиот пат за да имате голема и вечна љубов и светла иднина.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Пред се сеуште не можам да ја доловам разликата меѓу она Вистинска и Голема љубов.Ама ако е љубов тоа да и покрај тоа што не си со него постојано да ти недостасува, постојано да мислиш на него, постојано да сонуваш за него и да се надеваш за него дури и тогаш кога знаеш дека нема место за надежта...Ако е љубов тоа да поминуваш покрај се и да му простиш за се и покрај тоа што многу те повредил,да го сакаш иако можеби имаш причина и повеќе од една да го мразиш...Да сакаш да бидеш со него иако знаеш дека нема повторно да си го дозволиш тоа...Што е најважно да го сакаш а да незнаеш зошто(ниту една единствена причина) а воедно да е и потполна спротивност на она што го посакуваш во суштина...но сепак ти него го сакаш...итн. итн. значи ако тоа е љубов тогаш незнам би рекла дека сепак е голема љубов.Па сега откако го напишав ова кога ќе размислам подобро, можеби и сепак сфатив која е разликата меѓу Голема и Вистинска љубов.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Голема љубов...не би нарекол нешто такво,секоја љубов е посебна,ваљда последната љубов онаа пред матичар ќе биде таа голема љубов...јас секоја љубов различно ја доживувам и се потсеќам на убавите моменти така да кога ќе дојде големата љубов ќе ви кажам...

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Ne znam dali postoi razlika megu GOLEMA i VISTINSKA ljubov. Vistinskata ljubov bi trebalo da e golema, inaku ne bi bila vistinska. A za mene vistinskata ljubov tuka e i SREKNA SUM sto e taka! Iako sme postojano zaedno pa duri i zaedno sedime na uciliste seuste go imam istoto cuvstvo. Porano ne mozev da svatam kako ne im se zdosaduva na takvite parovi, no sega svativ deka vo prasanje bila ljubovta.:wub:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ама сепак, мислам дека големата љубов е еден вид на страст која пополека стивнува.
Sekoja ljubov e strast? Ljubovta ne e strast. Bilo, ljubov prema sprotiven pol, bilo ljubov prema ist pol. Ljubovta e neshto povozvisheno od strast.
A dali postoi golema ili mala.
Pa da, iako ja idam na ekstremiteti. Polarizirani custva, se edna sekojdnevna objektivizacija. Bi trebalo da postoi.
Iako koga se raboti bash za cista ljubov, kako cista forma na raspostranuvanje na taka tvoja, cista topla energija, pozitivna pred se, ne moze da se odredi mera.
Ali sekako, ona shto za mene e ljubov, za nekogo ne e.

Kajgana Shop

На врв Bottom