Рок Фест 2008

• Креатор на темата Креатор на темата KohlBass
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас штотуку се вратив дома, и од виденото можам да кажам дека Џекил ми се свиѓаа, поприлично. Верувам дека многу подобро би звучеле без фонијата, но сепак, ми се допаднаа.
Ми звучеа како мешавина на Pearl Jam и Metallica. Тоа не е ниту добро ниту лошо, само констатација.:)

аууууу. каква свирка! најдобра во последно бреме! Стил Тандер го 'купија' мојот глас одма после Гоуст оф д навигатор, браво за Антолд (не ми звучеа добро на почетокот, али на крај :drk:- Вајлент револушн) и за крај да дојде најдоброто од вечерта - Серпентин кои завршија со Мегадетовата Торнадо оф соулс.
знае некој кои се победници??

пс. се запознав со Мааркоратаатата

аууууу. каква свирка! најдобра во последно бреме! Стил Тандер го 'купија' мојот глас одма после Гоуст оф д навигатор, браво за Антолд (не ми звучеа добро на почетокот, али на крај :drk:- Вајлент револушн) и за крај да дојде најдоброто од вечерта - Серпентин кои завршија со Мегадетовата Торнадо оф соулс.
знае некој кои се победници??

пс. се запознав со Мааркоратаатата
да бе и мислам некрофилија дека го видов во плаво беше облечен

ама свиркава беше:vozbud::vozbud::vozbud:

Најверојатно, значи ништо официјално, според некои мои пресметки, бендовите што ќе свират у финале се: S.O.F.A.R., Џекил, Вандал, Next Generation, Скорџ, Overtime и Фонија. Фрката е што Overtime и Фонија имаат ист број гласови. Крајно дебилно ќе е еден бенд да свири а другиот не, на било која основа да е одлучено тоа.

Јас штотуку се вратив дома, и од виденото можам да кажам дека Џекил ми се свиѓаа, поприлично. Верувам дека многу подобро би звучеле без фонијата, но сепак, ми се допаднаа.
Ми звучеа како мешавина на Pearl Jam и Metallica. Тоа не е ниту добро ниту лошо, само констатација.:)

sepak , tomce fonija na mikseta , toa e , baska fonijata bese od monitorite , ko so znam

Tooooo, ќе ги глеам SOFAR :)))) Одлична вест... Ајде дајте поише критики како се покажаа бендовите вечерва, како отсвиреа/звучеа?

Брееее овие серпентин кој знае на колку млади луѓе им ја одземаа надежта за свирење:salut:

Брееее овие серпентин кој знае на колку млади луѓе им ја одземаа надежта за свирење:salut:
мене не, нема везе тоа, со повеќе вежбање се се постигнува....МЛАДИЧИ НЕМОЈТЕ ДА ОЧАЈУВАТЕ:vozbud:

Вчерашнта свирка навистина ми направи мерак.

Revolt ми беа веќе видена работа, со очигледно влијание од Maiden па и нешто од Pantera. Иако младичите си отсвиреа супер, малку ме потсеќаа на Medusa....

Steel Thunder не ми оставија впечаток со тоа што ја свиреа Ghost of the navigator, песна која трае околу 8 минути, а со тоа помалку свиреа нивни материјал. Но сепак, немам лоша критика ниту за нив. Сосема си беа ок.

Jekyll- WOW! Мојот глас отиде за нив, затоа што навистина беа по мој вкус. Вокалот навистина беше нешто помеѓу Еди Ведер и Џејмс Хетфилд. Браво младичи!

SOFAR- ветувањата за подобрување си ги остварија. Само што клавијатурата за жал не се слушаше на моменти...ама тоа е, знаеме кои киксови ги имаше озвучувањето.

Последните два бенда не ги слушав, и жалам што ги промашив Serpentine, ама ете, ќе ги гледам следен пат:smir:

А, да, се запознав и со Fatty :)

Odlicna svirka, jezda ja ne sum nekoj kriterium za metal, poso si pratam punkce, ali da...kako so kaza Poison klavijaturata na Daniela ic ne i se slusase (kako i na poveketo nivni svirki so gi imale) ali nema veze, i onaka pobedija:)) se gleame vecer, ke bide ludo :vozbud:konecno svirka po moj vkus :vozbud:

Pozdrav Poison, milo mi bese :smir:

Мојот глас отиде на земја на два дела испокинат.Пошо типацот кај кутиите шо беше ми ги затвараше отворите кај што требаше ливчето да влезе,го скинав на два дела (јебига коа ќе ме накурчи некој),а после ми рече па стај ги двете негде.На нечија жалост ливчињата на земја завршија,али јебига тоа е...:)))иначе сите си отсвиреа солидно..

Vecer od kolku saat e??
(izvinete za latinicava)

Мојот глас отиде на земја на два дела испокинат.Пошо типацот кај кутиите шо беше ми ги затвараше отворите кај што требаше ливчето да влезе,го скинав на два дела (јебига коа ќе ме накурчи некој),а после ми рече па стај ги двете негде.На нечија жалост ливчињата на земја завршија,али јебига тоа е...:)))иначе сите си отсвиреа солидно..
Damn, мене само ми сугерираше каде да го ставам ливчето, ама веројатно си го исплашила доволно :)

леле стварно еј колку замараше типот со тоа кутиите:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom