Рок Фест 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Не ми е јасно зошто си го трошите времето да плукате по бендовите.Свират сосема ок и нема потреба од такви коментари.Кажете не ми се сфигаа и продужете даље.Секој има право на свое мислење тоа да ама не мора да ги праите дека врска немаат.Чим ги примиле на Рок Фест значи имаат што да понудат.Некст беа добри, песните им се добри и не глеам зашто не би биле во финале.А за публиката што си ја донесоа, тоа значи дека имаат луге што ги сакаат и слушаат, зошо ако не ги сакаа немаа да дојдат.Фонија исто не верувам дека биле лоши, а дека сите имаат да учат тоа нормално е уште се на 16 години аман.Затоа остајте ги и не плукајте по нив ко вчера да фатиле инструменти и да свиреле.Тоа бара работа и вежба, а знам дека и двата бенда се утепале од вежбање за да се покажат во добро светло!позз
Па, тоа нема многу да им помогне. Многу повеќе ќе им помогне конструктивна критика.
А, малку е симптоматично што сите кои ги бранат Next Generation и Фонија (незнам од кај се најдоа они во муабетов) се регистрирани пред кратко време и имаат по 10-тина поста. Не, не е очигледно.

Член од
16 март 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Па, тоа нема многу да им помогне. Многу повеќе ќе им помогне конструктивна критика.
А, малку е симптоматично што сите кои ги бранат Next Generation и Фонија (незнам од кај се најдоа они во муабетов) се регистрирани пред кратко време и имаат по 10-тина поста. Не, не е очигледно.
Нас не етикетираат како копиљаци и воопшто не се ни трудат да разберат дека ние си имаме сопствен стил и сопствени сфаќања на светот и музиката, иако имаме по 16 години...(иако не знам да пеам :)
Јас само сакав да приберам критики за мојот бенд, за да можам да го подобрам во иднина
:kesa:

Член од
16 март 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
go zabole nekoj k*rot za "profesionalnite" kritiki od "profesionalnite" forumski kritichari, koi inaku na ovaa tema se ne poveke od 10, + - tie novite ko mene :) pozdrav

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Шмизлите го окупираа рок фест.

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Нешчо глеам многу нови членови :smir: И сите имаат мислења само на темава :)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Нас не етикетираат како копиљаци и воопшто не се ни трудат да разберат дека ние си имаме сопствен стил и сопствени сфаќања на светот и музиката, иако имаме по 16 години...(иако не знам да пеам :)
Јас само сакав да приберам критики за мојот бенд, за да можам да го подобрам во иднина
:kesa:
Не сум ве слушал, незнам да ви кажам критики. А, како копиљаци веројатно ве етикетираат зашто само тоа е етикетата која одговара на она што го видов во петокот (а во саботата не бев, така што незнам што се случувало). Не зборам за музиката на Next Generation (за тоа подоцна), зборам за публиката која си ја донесоа. Муабетите што ги наслушнав измеѓу песните и тоа што ми кажаа други луѓе дека виделе (како луѓе дошле, гласале и си отишле) говорат сами за себе.

А, за музиката на Next Generation... Нека бидат талентирани колку сакаат, нека ги бива за свирење... Ама, никој од нив не е Моцарт и мора да сфатат дека им треба уште работа во секој поглед за да се подобрат. Тоа што го слушнав беше просечна поп-рок музика со просечни аранжмани. Очигледно беше дека се потрудиле да направат нешто со сценскиот настап, но треба да си имаат граница. Такво претставување на бендот како што имаа, не им стои. Потоа, муабетот со `Woop that ass` беше претерано комичен момент, а они пробаа да се интересни. Исто така, една победа на рок фест не значи ама баш ништо...

Член од
16 март 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
За жал наши луѓе скоро да не дојдоа, помалку од 20 беа, а освоивме 57 гласа така да тоа е позитивна работа за мене :)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
За жал наши луѓе скоро да не дојдоа, помалку од 20 беа, а освоивме 57 гласа така да тоа е позитивна работа за мене :)
Браво, браво. Тоа говори нешто.
Инаку, и ние имавме 57 гласа.:)

Член од
16 март 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Шмизлите го окупираа рок фест.

hahahaaaaa zakon. :vozbud:

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
... во петок ќе биде лудо, него навистина ќе имало некои рапери на рок фест?? :/
da be debeli, i toa da vidis:) ke ima hip hop night na 27mi:) ke recitiraat Klan Istok, P.K.M., Big Doggy V, Slon Da P.I.M.P., Snoopy MC, Piksi i Snow Black :))) ova edni megu podobrite rokeri:)))

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
ne be ic ne e ocigledno :pos2: citav i se mocav od smeenje :pos2:

Член од
17 март 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
А, за музиката на Next Generation... Нека бидат талентирани колку сакаат, нека ги бива за свирење... Ама, никој од нив не е Моцарт и мора да сфатат дека им треба уште работа во секој поглед за да се подобрат. Тоа што го слушнав беше просечна поп-рок музика со просечни аранжмани.

Ok e toa si si davas kritika kakva takva tvoj stav si e toa. samo ne mora sekoj bend so ne sviri metal da go eticketirate kako pop-rock, smizla-rock, backstreet boys copycat bend i sto ne drugo :music3:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Знам делиме 4то место сеа за сеа :)
Значи бевте 2 место вечерта?
Како се другите гласови?

Ok e toa si si davas kritika kakva takva tvoj stav si e toa. samo ne mora sekoj bend so ne sviri metal da go eticketirate kako pop-rock, smizla-rock, backstreet boys copycat bend i sto ne drugo :music3:
А, што се ако не тоа?
Поп-рок не е погрден термин.

N

NightFuneral

Гостин
Добро бе...муабетов го читам секоја година за време на рок фест.Јадење Г...имало секад и ќе има.Очигледно е дека таму доаѓаат и луѓе на коишто не им е битна музиката,туку си глеа нешо симпатија ово она,мужи,женски и сл.Тоа дали ја се бањам или не се бањам,и дали се чешлам за свирки е моја работа,ама еве глеам и дека има луѓе кои се заинтересирани бајаги по тоа прашање.Очигледно е тука дека некој ме посматра цело време коа идам на вакви дешавки(се шалам),иако не бев таа вечер,ова ми е веч познато.Другиов пат ќе ја земам и баба ми,може ќе падне некој глас поише за некое новопечено средно-накај основно школо бендче.Поздраф

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom