Prvo, mladichu, sam si se kontrirash vo prvite dve podvlecheni rechenici, ama ke te ostavam sam da si uvidish kade. Isto taka vo tie dve rechenici dade mnogu navredi za luge koi samo go kritikuvaa nachinot na pobeda na tvojot omilen bend (koj zasluzuva za kritika). Najgolemata navreda shto tie "plachkovci metalci" ili "muzichki nenadareni" luge dadoa za tvojot omilen bend e deka ne im se dopagal nastapot. Ama ako sakas vistinska kritika eve ja vednash:
Next Generation se nekoj copycat bend na site onie bendchinja shto se pojavuvaat na MTV (koi se momentalnata zamena za boy-bendovi kako Backstreet Boys). Znachi drugarchinjata ti se kopija na kopija. Muzikata ne e nishto novo, instrumenti ok si svirat, ama nishto za da se padne vo nesves. Stilot na oblekuvanje, banjanje i shishanje i brichenje e veke neshto videno, vo sekoja mozna diskoteka vo gradov i ako izmislile topla voda, sekoja chest! Aranzmanite im se zanikade, nikogash nema menuvanje na ritam poveke od dva pati vo edna pesna. Godinite, kako shto mozam da zaklucham im se nekade okolu 14-16? Epa na tie godini mnogu od nas pochnale da se zanimavaat so (mnogu po kvalitetna i angazirana) muzika. Primer za toa se SOFAR, Scorch, (pa duri i) Fusnota i eden kup drugi luge koi navistina pochnale da pravat neshto svoe a ne samo da se furaat na smetka na donesenata publika. Site pochnale od nekade ne vikam ne, site se dograduvale a i ushte se dograduvaat. Moze za nekoja godina ke gi bide, a sega za sega, mislam deka e jasno kolku im beshe zasluzena pobedata.
Blagodaram za vnimanieto.:smir:
P.S. A da, jas rekov deka se dosaduvav na nivniot nastap se dodeka ne pochnav da se gazam od smeenje na izvicite od peachot. I nitu edna skrshena kluchna koska ili izmestena karlica ne moze da mi go smeni toa (btw, zarem taka lesno se izmestuva karlica?):pos2:
Znachi : Postuem lugje kako tebe zaso si kaza najotvoreno so mislism, go cenam toa. e sea, toa podvlevenoto bese nevkusna sala ok,eve javno da se izvinam ako sum navredil nekoj
, a sakav da te prasam od koga e bitno kolku se vozrasni muzicarite? ng imaat 16 god site i prilicno dobro si go poznavaat instrumentot site. kolku so kazav i jas gluposti na kogo nkoi mu se navredlivi, kaza i ti. stilot bese samo za da se razbie monotonijata od canibal corpse maici i dolgi kosi
a povredenite luge mi se drugari, preska bev da go vidam drugarot so skrsi klucna, doma lezi vo gips celiot. a da, sofar se dobar primer so tatkoto na neznam tamu koj so castel pijacki za da pobedi sin mu. nejkev ova da go spomnam, moze e i dezinformacija ama koa pocna da ti se nadovrzam na muabetot
moze tebe ne ti se svigja muzikata, ne zanci toa deka ne e sodrzajna. mene na pr ne mi se sodrzajni ic blastovite i duplite i beskrajnite sola itnitn. celiot muabet mi e deka mnogu se pizdam koa nekoj nafuran so nema so da prai sedi na forumov i pluka po tugiot trud. toa me vadi od koza, zatoa i jas si go trosam vremeto na gluposti. jas ne postuem metal i sea aj ke plukam. ima i stvari so mi se svigaat, poso sum poraznoviden coek. sum bil i na bob marli den da iskuliram, sum se tepal u sutki na smut isto. ili na dfl. nikad nema da svatam zaso tolku mora da se pluka i sere po se so ne vi e po kejf. za kraj ( poso posle ova go brisam akauntot od sranjevo ) tebe da ne te bolese kur nemase da se zamaras so Next g. ako tolku ti se odvratni, kako i tipot so go posra nastapot na toj pejacot niven, a gi zapamtil site negovi frazi, potezi i zborovi, ko da e zaljuben u nego. nekoj ednas kazal : haters make me famous. mnogu posteno. use ednas fala ti na iscrpnoto mislenje i odgovorot, go cenam toa. ipak site sme razlicni, bez lutenje
ostani pozdraven:smir: