Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Значи Агора (ме немаше некое време) како гласи твојата теорија за времето? Можеш ли од сите свои коментари досега да донесеш еден заклучок кој нема да можам да го демантирам со некое од твоите мислења изнесени на темава, а ги има многу и различни. Да сакам да кажам дека многу работи направи каша и попара, па сеа ако сакаш донеси сопствен ЗАКЛУЧОК на темава. Дефинирај го твојот став па ќе продолжиме ако не се согласуваме :)

U

UnholY

Гостин
Агора, имаш часовник на раката? На мобилниот? Дома во собата?
Имаш....за шо служат знаеш?
Или за тебе не постојат и не ги користиш?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
There is No such Thing As Time .. Neither There Was , Nor It Will be... The Only Time now is Party Time :vozbud:

Зашто мислам дека не ја свати поентата UnholY , да има часовник (Ваљда) и поентата не му беше дека не постои ВРЕМЕ... Постои времето ама не како одделна Димензија .. :)

U

UnholY

Гостин
Читај го насловот....
Доказ дека ВРЕМЕТО НЕ ПОСТОИ, а доколку постои дека е еден вид на паралелна димензија

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Агора, имаш часовник на раката? На мобилниот? Дома во собата?
Имаш....за шо служат знаеш?
Или за тебе не постојат и не ги користиш?
Часовник и календар ГПС...за одредување на моите координати во простор-времето, т.е. да знам каде е сегашноста..
Прочита како ја дефинирам сегашноста?
( точката каде што се сечат класичните димензии со паралелната димензија време )???

Читај го насловот....
Доказ дека ВРЕМЕТО НЕ ПОСТОИ, а доколку постои дека е еден вид на паралелна димензија
А го заборави тоа плавото?
Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“ .
Јас не „докажувам“ дека не постои, јас докажувам дека ИЛИ не постои или е паралелна димензија.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Часовник и календар ГПС...за одредување на моите координати во простор-времето, т.е. да знам каде е сегашноста..
( точката каде што се сечат класичните димензии со паралелната димензија време )???

Јас не „докажувам“ дека не постои, јас докажувам дека ИЛИ не постои или е паралелна димензија.
За кога е закажана јавната одбрана-презентација на тезите. Стварно тоа не би го пропуштил.:vozbud:

U

UnholY

Гостин

:pop:

Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0

А ти го заборави тоа моето барање?
Мислам, ако може ок, ако не кажи ми дека не може. Не ме игнорирај само.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Moето мислење е ова:
Времето е паралелна димензија.
На точката-која нема должина,но има координати, во класичните димензии, паралелна ( еквивалент ) димензија во времето е она во времето што нема временско траење, но има координати во паралелната димензија време.
На правата, која има бесконечна должина, еквивалент-паралелна димензија од времето и е вечноста.Таа има бесконечно долго траење. На рамнината... ( сега до тука стигна мојот мозок без никаква помош..па ми треба помош од вас за да продолжам понатаму со овие мисли, или доколку не се логички и сл, да се вратам назад и да размислувам од почеток )....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Направи формат на мислите и ај од почеток:toe::helou:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Направи формат на мислите и ај од почеток:toe::helou:
Acces denided!
Внеси ја причината поради која треба да го направам ова, што не е логично?!?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Причина... ти го напиша ова..
треба помош од вас за да продолжам понатаму со овие мисли, или доколку не се логички и сл, да се вратам назад и да размислувам од почеток

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Причина... ти го напиша ова..
треба помош од вас за да продолжам понатаму со овие мисли, или доколку не се логички и сл, да се вратам назад и да размислувам од почеток
Мислев на причина поради која моите мислења се нелогични, т.е. што е нелогично во нив и зошто?

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
. Секој сам свое времеВремето и просторот се најважните концепти од кои се состои нашата реалност. Времето отсекогаш се поимало како едно општо заедничко време кое тече за сите еднакво. Како Господ да има еден космичка штоперица на рака, и откако ќе ја пушти, сите ние функционираме според тоа време. Значи јас теоретски би можел да кажам во таа и таа секунда, да речеме кога некоја масивна ѕвезда експлодирала во супернова, што точно правела гершанина, што рокси, што фемгерила, затоа што тој е еден и единствен момент заединчки за сите.
Ајнштајн во принцип доаѓа и докажува дека сето ова нема врска, чисто wishful thinking. Во суштина не постои едно единствено време, туку постојат бесконечен број на различни времиња кои течат различно за сите објекти кои се движат со различна брзина. Со други зборови, не постои таа една космичка секунда, бидејќи што се случило во таа секунда зависи од оној кој што го мери времето, со која брзина се движи. Ако рокси, фем и герш се движат сите со различни брзини, сите три ќе имаат различни времиња, и за нив во таа секунда ќе се случуваат различни настани (всушност, истите настани, но по различен редослед и различен временски размак). Како секоја да си носи свој саат на рака, и секој од тие саати да врти со различна брзина и да покажува различно време. Трикот е во тоа што не постои точно време на кое може да се јават и да се усогласат, бидејќи не постои апсолутна брзина со која тие се движат. Тие секогаш ќе се движат една во однос на друга со одредена брзина, но никогаш нема да имаат точна апсолутна брзина на движење. (и брзината е релативна!)
Дополнително појаснување: Практични математички последици од ова се слдниве:
·[FONT=&quot] [/FONT]Објектите што ги набљудуваме дека се движат побрзо ја скусуваат својата должина. Истовремено, самиот објект што се движи за себе си ја задржува истата нескусена должина. (И димензиите се релативни значи!)
  • Два настани што се случиле едновремено за нас, се случуваат еден по друг за некој друг набљудувач. (Важно!: овде не се работи за тоа како перцепираме дека се случуваат, демек дали попрво пристигнала светлината до нас или до другиот набљудувач, туку за суштинска непремостувачка разлика во редоследот на настаните)
  • Објектите што ги набљудуваме дека се движат ја зголемуваат својата маса. (контрапродуктивно за диети базирани на физичка активност)
  • Патување низ времето (во иднината) е возможно и сосема изводливо
Сржта на целата идеја позади тероијата на релативитет доаѓа оттаму што експериментите покажале дека светлината има секогаш константна брзина. Единствениот начин да се објасни тој факт било да се претпостави дека просторот и времето се менуваат, виткаат, во зависност од брзината на движење на набљудувачот, но брзината на светлината мора да остане ист апсолут за сите. Ако треба светот ќе се измени, ама светлината не се покорува. И тоа довело до овие драматични последици кои ги набројав.
[FONT=&quot]Да биде уште по-creepy, сето ова математички фино се уклопило во т.н. 4-димензионален Малиновски простор-време континуум (со додавање на четврта имагинарна димензија), кој се искривува и згуснува околу сите масивни објекти.

од блогот на [/FONT]
Сатаниел

http://sataniel.blog.com.mk/node/135745

Kajgana Shop

На врв Bottom