Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Времето не е 4та димензија..

Времето е 4та димензија, или во најмала рака димензија. Што ќе правиме сега? :D никогаш нема да знаеме, само можеме да разменуваме мислења и да се тепаме у гради дека сме у право.

а што има погрешно агора во таа дефиниција на правата???одиме од простото кон посложеното...како ти поинаку би ја дефинирал правата???ако сакаш можеш и бесконечноста да ја вметнеш, во стилот
-правата е дел од кружница со бесконечно голем радиус...сепак станува збор за континуитет на точки.....

па веројатно ништо...

Мислиш дека ако на некоја права и фали точка, на тоа место има ништо?
Ај те молам кажи ми како го дефинираш ништото? јас не верувам во ништо...

па веројатно ништо...односно правате е прекината во нејзиниот континуитет како претходно што постирав и преминува во полуправа...односно лимитирана е од едната страна...таму каде што фали точката....
Verojatno?
Epa...verojatno, ne si vo pravo....

Времето не е 4та димензија..

Времето е 4та димензија, или во најмала рака димензија. Што ќе правиме сега? :D никогаш нема да знаеме, само можеме да разменуваме мислења и да се тепаме у гради дека сме у право.
Освен да ја употребуваме логиката и мозокот...
Некои мислења се логични, некои не се...

И да, да не тупиме, мислам дека не ме сфаќате. Не сакам да ви објаснувам каква е правата, и од што е составена, туку дена правата е 1Д и е ограничена во 2Д. Рамнината е 2Д и е ограничена во 3Д. Просторот е 3Д, ограничен во 4Д. Времето е 4Д ограничено во 5Д. Нешто друго е 5Д................
едит: да бе мозокот е добра работа, само некои луѓе мислад дека нивниот е најсовршен... ;)

епа појасни малку де.....
И ова треба да го појаснам?!?
Епа, ако твоето мислење се базира на претпоставка, на „можеби’, тогаш и јас можам да дадам претпоставка дека твоето мислење не е „точно“...

И ова треба да го појаснам?!?
Епа, ако твоето мислење се базира на претпоставка, на „можеби’, тогаш и јас можам да дадам претпоставка дека твоето мислење не е „точно“...

e ova nema logika...ako nekoj na temava zboruva neosnovano toa si ti najpoveke..go vmetnuvam MOZEBI samo so namera da ti kazam deka toa e opcija koja jas ja poddrzuvam i ne mora da znaci deka e tocna...i na kraj sepak ne mi kaza sto nedostiga vo defenicijata...napravi go toa te molam...

И да, да не тупиме, мислам дека не ме сфаќате. Не сакам да ви објаснувам каква е правата, и од што е составена, туку дена правата е 1Д и е ограничена во 2Д. Рамнината е 2Д и е ограничена во 3Д. Просторот е 3Д, ограничен во 4Д. Времето е 4Д ограничено во 5Д. Нешто друго е 5Д................
едит: да бе мозокот е добра работа, само некои луѓе мислад дека нивниот е најсовршен... ;)
За да можеш да кажеш дека времето е 4та димензија, треба да докажеш!!!
Кои докази ги имаш за тоа?
Доколку времето е 4та димензија, тогаш моите теории дека времето е паралелна димензија не се во право, треба да кажеш зошто?

Секој за својот мозок, длабоко во себе, мисли дека е најсовршен....Но, тој е како падобран, треба да се отвори за да профункционира.

правата е составена од бесконечно многу точки поставена една после друга...ако некаде има прекин, односно нема точка тогаш тоа е полуправа бидејки ке биде прекината...ако фалат две точки ке биде отсечка бидејки од двете страни е лимитирана...истото се однесува и на рамнината...не може да биде “пробушена“....незнам зошто тераш инает за ствари што се очигледни????

e ova nema logika...ako nekoj na temava zboruva neosnovano toa si ti najpoveke..go vmetnuvam MOZEBI samo so namera da ti kazam deka toa e opcija koja jas ja poddrzuvam i ne mora da znaci deka e tocna...i na kraj sepak ne mi kaza sto nedostiga vo defenicijata...napravi go toa te molam...
Прво, дефинирај или објасни и:
-составена
-поставена
-прекин
-фалат и сл,
несакам погрешно да те сфатам.

Мислиш дека ако на некоја права и фали точка, на тоа место има ништо?
Ај те молам кажи ми како го дефинираш ништото? јас не верувам во ништо...

ова донекаде е интересно мислење...по претпоставка(агора не ми замерувај што претпоставувам) дека правата е ограничена тоа значи дека има празно место каде нема точка...односно ништо...е сега таа права лежи во некоја рамнина каде што исто оваа точка ке фали...значи и рамнината ке има празно место...ова ке се одрази и на просторот во која се наога рамнината...значи ке има празна точка насекаде...односно ништо...ако времето е 4Д оваа празнина ке се проектира и таму што би довела до дисконтинуитет на времето...ова е интересна насока...

За да можеш да кажеш дека времето е 4та димензија, треба да докажеш!!!
Кои докази ги имаш за тоа?

Ако имам докази за тоа, нема да ти го објаснувам тебе, туку на некој у наса или било каде, но не во Македонија :) Ни ти немаш докази за твојата теорија... Можам само да ти објаснувам како јас мислам дека е.

Доколку времето е 4та димензија, тогаш моите теории дека времето е паралелна димензија не се во право, треба да кажеш зошто?

Треба да ги побијам? Но, зошто да ги побивам кога скоро ни се совпаѓаат теориите. Единствениот проблем е што не сакаш да разбереш дека сите димензии се зависни меѓусебе, не е само времето такво, па да го има правото да биде "паралелна димензија". Е сеа не знам дали целиш и на паралелни универзуми.... тоа е веќе глупаво- 2 или повеќе универзуми во ист временски интервал.

ова донекаде е интересно мислење...по претпоставка(агора не ми замерувај што претпоставувам) дека правата е ограничена тоа значи дека има празно место каде нема точка...односно ништо...е сега таа права лежи во некоја рамнина каде што исто оваа точка ке фали...значи и рамнината ке има празно место...ова ке се одрази и на просторот во која се наога рамнината...значи ке има празна точка насекаде...односно ништо...ако времето е 4Д оваа празнина ке се проектира и таму што би довела до дисконтинуитет на времето...ова е интересна насока...

И комотно може да не одведе до поимот црна дупка. :toe:

Успат, одам да спијам. Утре ќе правиме муабет уште 10 страни ако сакате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom