Во центар со Васко Eфтов

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Најдобрите ученици во средно немаат ни шанси да се приберат чесно и поштено на некој наш универзитет бесплатно.Што треба,треба ли да ја уништат својата иднина и да останат без високо образование само затоа што требало да имаат повеќе домосаканост?Па зошто приемни испити,зошто да плаќаат партиципација на државни универзитети,зошто квотите да бидат ограничени,си размислил ли некогаш за тоа?Кажи едно дете на примател на социјална помош што успеало да се запише за лекар,стоматолог или нешто слично,имаш пиво од мене!Или овие деца се малоумни па немаат пристап да студираат на такви факултети?
АВС, ти пишав тоа со ПРИЈАТЕЛИ, дека така е во Македонија, а јас зборвам за нормални услови..Нормално, не можи сепак секој да си дозволи факултетско образование..И ти во друг муабет навлегуваш!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АВС, ти пишав тоа со ПРИЈАТЕЛИ, дека така е во Македонија, а јас зборвам за нормални услови..Нормално, не можи сепак секој да си дозволи факултетско образование..И ти во друг муабет навлегуваш!
Оваа година драстично опадна бројот на студенти и во Бугарија,пред се од тоа што се отворија повеќе студентски места и кај нас.Знаеш ли што значи намалување од 1200 на само 200?Само јас ја гледам иднината во обратен процес,па да се привлечат Македонците од Бугарија да студираат овде во својата независна татковина.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Оваа година драстично опадна бројот на студенти и во Бугарија,пред се од тоа што се отворија повеќе студентски места и кај нас.Знаеш ли што значи намалување од 1200 на само 200?Само јас ја гледам иднината во обратен процес,па да се привлечат Македонците од Бугарија да студираат овде во својата независна татковина.
Другар, мое мислење ... И од платина да е дипломата, и да ми речат ела Бугарија студирај, после завршувањето имаш работа со 5000евра месечна работа сето тоа не вреди да си ја продадеш земјата, сето тоа не вреди да ги трпиш сите омаловажувања таму..Сите понужувања пред професорот кога ќе полагаш да велиш дека Гоце Делчев е Бугарски Војвода..Од него треба да му е срам, не за друго...(еве ќе ви посочам еден другар, во Софија е на факултет и имаше испит нешто поврзано со историја..Тогаш си беше дојден Македонија, и две и пол недели не стана од книга, постојано учеше...И кога се врати го прашвам што напрај, тој ми вика “абе само едно прашање ме праша и ме пушти!Јас му викам “Што, толку учење за толку?..Тој ми вика “Професорот ме праша Гоце Делчев за кои права се борел?“ И овој му рекол “За блгарските“ и му даде највисока отцена..)Што да направи?последна година е!Поголемо омаловажување нема, и затоа сум строго против секоја бугарска пропаганда!Има дилерчиња што сеат вести дека лесно е во Бугарија, и нашите се лажат а овие им посредуваат, и обавезно ги примаат никој досега немаат одбијано...А тоа лесно е всушност ШИТКАЊЕТО НА ГАЗОТ!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па факт е дека и најголемите наши револуционери од шо им било убаво во Турско,отишле во Бугарија да ја ослободат Македонија а не останале како пра-дедоми Богдан да загинат од Турски заптии во Прилепско.Кажи еден славен револуционер кој се живеел во Македонија од почеток до крај на неговиот живот даден за Македонија.
Или уште тогаш Бугарките се перкале за по една "червена",а нашиве мераклии?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Па факт е дека и најголемите наши револуционери од шо им било убаво во Турско,отишле во Бугарија да ја ослободат Македонија а не останале како пра-дедоми Богдан да загинат од Турски заптии во Прилепско.Кажи еден славен револуционер кој се живеел во Македонија од почеток до крај на неговиот живот даден за Македонија.
Или уште тогаш Бугарките се перкале за по една "червена",а нашиве мераклии?
Во ред..Сега, од каде се набавувало оружје?Не мора да дејствуваш само во Македонија..Не ја врти темата, тогаш беше друго..И тогаш Македонија не видела дека и се мисли зло од татарите, за разлика од денеска кога е очигледно.Само Гоце Делчев увидува и ги моли се што се работи за Македонија да се решава во Македонија..Тогаш Македонија не беше поделена,тогаш мораше од некаде да се набавува муниција, и се што е потребно за востание, не ќе купуваа од турците?:)Гледај го монологот на Гоце Делчев и ќе ти стане јасно зошто нашите револуционери оделе Бугарија...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во ред..Сега, од каде се набавувало оружје?Не мора да дејствуваш само во Македонија..Не ја врти темата, тогаш беше друго..И тогаш Македонија не видела дека и се мисли зло од татарите, за разлика од денеска кога е очигледно.Само Гоце Делчев увидува и ги моли се што се работи за Македонија да се решава во Македонија..Тогаш Македонија не беше поделена,тогаш мораше од некаде да се набавува муниција, и се што е потребно за востание, не ќе купуваа од турците?:)Гледај го монологот на Гоце Делчев и ќе ти стане јасно зошто нашите револуционери оделе Бугарија...
Па сигурно во тоа време немало да потврдат дека перкале Бугарки кој им биле подостапни.:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Па сигурно во тоа време немало да потврдат дека перкале Бугарки кој им биле подостапни.:toe:
:(Не знам во која смисла го пишуваш ова но јас го сватив вака?Гоце, Ѓорче и Јане оделе Бугарија за да перкаат бугарки?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
:(Не знам во која смисла го пишуваш ова но јас го сватив вака?Гоце, Ѓорче и Јане оделе Бугарија за да перкаат бугарки?
Меѓудругото!
Инаку борбата онаа вистинската за ослободување на Македонија се водела,се води,и ќе се води во Македонија.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Меѓудругото!
Инаку борбата онаа вистинската за ослободување на Македонија се водела,се води,и ќе се води во Македонија.
Абе нормално дека ќе се води во Македонија, не ќе се води во Египет..Само што тие набавувале потребните материјали за востание..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе нормално дека ќе се води во Македонија, не ќе се води во Египет..Само што тие набавувале потребните материјали за востание..
Со години,со децении?Абе ај не заебавај.:smir:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Јас верувам во верноста на сите патриоти што се бореле за Македонија..Гоце, Јане, Сандански и сите што биле зад границата на Македонија сигурно не и мислеле лошо на Македонија и не седеле Бугарија од што им било убаво сигурно..Ние не сме живееле во нивниот период и ние можеме само да читаме како било, но друго е да го доживееш тоа..Може сметале дека повеќе ќе направат за Македонија од Бугарија него во самата Македонија?Ама еден е фактот..Сите умреле со МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО И УМРЕЛЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Перкале, перкале Бугарки. Затоа сите тие оделе во Бугарија, а не да собираат оружје и друго. Па, по нивен урнек и партизаните перкале селанки. Што мислите, тие по села оделе да се најадат и се одморат? Не, бе само да перкаат. Па, вака кажано излегува дека ние и не сме имале ревоуционери и борци, туку тие сите борбата ја кориетеле за да полесно перкаат. Така АБЦ?

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ништо веќе немам што да коментирам,а и вие.емисијава баш сега со Ефтов е на тера тв.жално е овие што извадија бугарски пасоши ни ги затнаа устите на останатите,си го менаа коренот.свака час на гнасната политика од страна на бугарија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ништо веќе немам што да коментирам,а и вие.емисијава баш сега со Ефтов е на тера тв.жално е овие што извадија бугарски пасоши ни ги затнаа устите на останатите,си го менаа коренот.свака час на гнасната политика од страна на бугарија.
Жалното е што нашите власти толку многу го деградираа и сеуште го деградираат својот народ и го присилуваат да посегне по туѓи пасоши.
Ова не е само од денес,ова се случува повеќе од 100 години.Сега само се интезивира со наметнатово визно ГЕТО,кое според зборовите на еврокомесарот Фратини најмногу е по заслуга на Македонската влада.

J

Johnny Stulic

Гостин
Другар, мое мислење ... И од платина да е Сите понужувања пред професорот кога ќе полагаш да велиш дека Гоце Делчев е Бугарски Војвода!
Nema vrska so temava bas mnogu mozi trebase i po pp da odi onaka samo malku paradoksalno mi zvuci sporedbava so faksot i Goce Delcev.

Znaci nema nisto antimakedonsko nego istoriski fakti posle Pitu Guli ,Goce Delcev mi e najomilena makedonska istoriska licnost znaci t

Kolku za informacija Goce Delcev uci visa oficerska skola vo Bugarija(fakultet vo 19 vek ) i se izjasnuva kako Bugarin (jebi ga morale da se izjasnat site taka posto nema skolija pa tamu se organiziraat so Gorce Petrov nekoj sredbi citaat zabraneta literatura(marksizam sta ti ja znam)pa napusta skola potoa pa se vraci doma vo makedonija itn itn) pa nekako mi se povtoruva istorijava

Kajgana Shop

На врв Bottom