Српски реклами без превод по нашите телевизии! СРАМОТА!

• Креатор на темата Креатор на темата NIKA
  • Време на започнување Време на започнување
Ма много ме боле кој како го вика....ако сакат и срзки да го викат....
Убаво шо има и такви што зборат и македонски а не се македонци...ама ретки се ваквите......поголем е бројот на они нашите шо зборуваат срПски ..... тие се за убивање...плус директорите (фотељаши) на телевизиите!!!!
п.с. ќе поправам б со п....заради тошко:back:

Каква кеба бе КЕВА(мајка нагалено) ко што е ќале за татко :)
Не разбирам,толкава фрустрација во тебе за една еб*на реклама што ништо не ти згрешила,немораш ни да ја гледаш.Плус тоа никој не те тера да гледаш СрПски канали за да се нервираш.Гледај си А1,Сител МТВ1 и се ќе биде во ред :)
Проблемот е шо ги дават и на овие на македонскиве...тоа ме нервира.....:tapp:

А за тоа дали е кеба или кева и шо е ... ма гајле ми е....не го разбрав го погрешив....и нема белки темата да ни е кое што е точно на срПски и како точно се изговара....
п.с. ОФТОПИК : мене пак ми се повраќа од срПолаци и срПизми....:smir:

Проблемот е шо ги дават и на овие на македонскиве...тоа ме нервира.....:tapp:

А за тоа дали е кеба или кева и шо е ... ма гајле ми е....не го разбрав го погрешив....и нема белки темата да ни е кое што е точно на срПски и како точно се изговара....
п.с. ОФТОПИК : мене пак ми се повраќа од срПолаци и срПизми....:smir:
Ја лично сметам дека темава не ти е на место,кажи ми дали знаеш што има на МТВ2?Таа е нашата Главна Македонска телевизија така?

СрБизми...каде си учел средно?
...т.е. кој ти даде диплома за завршено средно? :)

Ја лично сметам дека темава не ти е на место,кажи ми дали знаеш што има на МТВ2?Таа е нашата Главна Македонска телевизија така?
хм..сакаш да кажеш дека ги нема по канал 5, сител (овде се двоумам) , а1 и другите?...ма дај...и од кај сум ја видела тогаш јас рекламата?на небото?
Темата е во општи муабети.....незнам точно дали овде и е местото....
На МТВ2 дават албанци, валси, срби, роми и останати....не се сеќирај и неја ја гледам...чат пат..кога дават нешто македонско....а на МТВ3 пак собрание, политика политика.....до безкрај....а на МТВ1 дават пак филмови од дедо Ное.....не дека сум против МТВ...просто програмите им се заникаде....мене ми се допаѓа а1 и сител...а у моментот најдобри вести дават на канал 5... и кога ќе ми пуштат реклама со странски јазик без превод се наежувам и менам....
Мислам дека не ме разбравте убаво..но како и да е.....ме нервира тоа што се пуштат вакви реклами.....и жал ми е шо дури ги потдржувате...тоа шо си имам дијалект во говорот ми е гордост...жал ми е што некои тоа го сватија погрешно.....и отидоа до крајности каде и што сум завршила.... и го направија тоа како главен разговор на темата.....:nesum:...друго прашав јас и дискутираме....
:toe:

Не е во ред, ако веќе рекламираат нешто нека направат барем со македонска синхронизација ако веќе не им се исплаќа да прават македонски реклами за српски производи.

Без разлика колку е Македонскиот сличен со српскиот, мислам дека треба да се редактираат комплетно рекламите, а не да ставаат преводи. Не за друго, туку да не се прифаќаат зборови од надвор, а и глупо изгледа.

Кад се возимо, све је тако добро кад се возимо, не журиме нигде само кружимо, само нам је битно да се возимо и ништа није важно кад се возимо... шшш, бзззз, цццц.
Ало, момци и девојки, оладете малку.

Што е ова?
- Расправии, пцовки, надмудрување.
Пишувањето на постови и правописот во истите е огледало на писменоста. Како и да е, сепак мислам дека со текот на времето форумџиите се привикнуваат на кирилицата и литературното изразување.

Ајде сега ракувајте се и продолжете со постирање на темава. После може и дресови да разменете, важно мирно да биди.
Со ум.

(ќе заборавев да го изнесам мојот став)
Срамота е да се прикажуваат таквите реклами?
- Не е срамота и плус поисплатливо им е.
Една синхронизација чини доста, недајбоже(измрчете сега:pipi:) да го позајми гласот Александар или овој од Сител како ли му беше името...
Значи како што му се сервира на нашите телевизии, така тие ни го презентираат нас. Важно чекот со парите го добиле, а дали е во денарска противредност или билокојадругавалута од соседните земји не ги интересира.

Велија_Бт

и кога ќе ми пуштат реклама со странски јазик без превод се наежувам и менам....
Мислам дека не ме разбравте убаво..но како и да е.....ме нервира тоа што се пуштат вакви реклами.....и жал ми е шо дури ги потдржувате...тоа шо си имам дијалект во говорот ми е гордост...жал ми е што некои тоа го сватија погрешно.....и отидоа до крајности каде и што сум завршила.... и го направија тоа како главен разговор на темата.....:nesum:...друго прашав јас и дискутираме....:toe:

Toa shto lugjeto problemot ne go lociraat vo 'srpskata propaganda', ne znachi deka ne mislat deka stranski reklami treba da imaat prevod (i deka po toa prashanje ne se slozuvate). Za zal nekolku isfrustrirani momchinja i devojchinja od forumov imaat poteshkotii toa da go razberat.:toe:

Ако добро се сеќавам, бугарските реклами за Активија и Данон беа синхронизирани на македонски а српските беа така оставени без превод, или чинам имаше некаков ситен долу. Ова демек се подразбира ќе разбереме? И што ако јас разбирам бугарски а српски не?! (Ве молам да не ме сфатите погрешно)

Ма где вам је петица, смрзла сам се скроз! Нека вам за Нову Годину Деда Мраз донесе нове Санос аутобусе! :pov:

хм..сакаш да кажеш дека ги нема по канал 5, сител (овде се двоумам) , а1 и другите?...ма дај...и од кај сум ја видела тогаш јас рекламата?на небото?
Темата е во општи муабети.....незнам точно дали овде и е местото....
На МТВ2 дават албанци, валси, срби, роми и останати....не се сеќирај и неја ја гледам...чат пат..кога дават нешто македонско....а на МТВ3 пак собрание, политика политика.....до безкрај....а на МТВ1 дават пак филмови од дедо Ное.....не дека сум против МТВ...просто програмите им се заникаде....мене ми се допаѓа а1 и сител...а у моментот најдобри вести дават на канал 5... и кога ќе ми пуштат реклама со странски јазик без превод се наежувам и менам....
Мислам дека не ме разбравте убаво..но како и да е.....ме нервира тоа што се пуштат вакви реклами.....и жал ми е шо дури ги потдржувате...тоа шо си имам дијалект во говорот ми е гордост...жал ми е што некои тоа го сватија погрешно.....и отидоа до крајности каде и што сум завршила.... и го направија тоа како главен разговор на темата.....:nesum:...друго прашав јас и дискутираме....
:toe:
Друго ми беше поентата.Во ниедна земја не сум сретнал да Вториот канал на националната телевизија е даден на малцинствата.Ако не знаеше тука највеќе преовладува Албански емисии,да не речам натпревари од ЛШ со коментатор на Албански.Тоа е прва работа.

Втора работа,колку има реклами по телевизиите што се исто така со превод доле а ти не си се фатила за нив да коментираш туку си се навртела баш на српската која што исто така е со превод колку што знам.
Една реклама што во моментов ми текнува е чинам за Сеат Леон кога седат во бар и кажуваат тројца батки дека го виделе демек во иста минута(толку е брз)па се изгубил во маглата :) Тој е со превод исто така па после некое време го средија со синхронизација...

Или на пример таа реклама со Рама маргарин што би ја забранил со закон,поголема глупост не сум видел во животов :)
Како и да е,реков се фаќаш за сламка,многу работи не се како треба во државава за кои што може да се дискутира а ти се фаќаш за една јебана реклама од 25 секунди...:smir:

Зошто сите, глупи македонци го запнавте НИКА, заради еден збор ` Србизми `. Не сме дојдени тука да се караме туку темата е кога на македонските телевизии рекламите повекето се на српски,( на пример Нектар Мармалад и еден од овошните сокови ) . :tapp: Се учени луге изгледа низ форумот, лоша работа ..

Метомен, мислам дека се смирија страстите... не мора да ги распалуваш повторно. И да, Ника е женско. :)

Ја преместувам темата на посоодветно место.

И што ако се на српски повеќето од рекламите?! Си има тајтл доле, се чита убаво преводот. Што ќе ни е синхронизација? Да не сакате случајно синхронизација и за рекламана (не знам за што кола беше) кај што Надал вика "Who's next?" ?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom