Флертот во врска, добар како игра или не...

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Во врска сте, но флертот со друг ви претставува задоволство. Да објаснам на што мислам...

Не ве интересира (привлекува) повеќе од партнерот оној со кој флертувате, не сакате да бидете со него, туку уживате во самата игра, го сакате чувството дека ловите(ве ловат), одите до некое ниво и потоа се повлекувате. Нормално, и повлекувањето може да биде интересно доколку си зацелите да биде без никакви траги на тој со кого флертувате, едноставно (најдобро) да останете само пријатели.

Јас не сум против, затоа што не сакам да се лишам од задоволството на ментални игри со други (како што е и дискутирањето).

Но сепак, знам кој го сакам (во ситуацијата е мојата девојка) но сакам да флертувам. Неколку пати и кажав дека сум флертувал без намера, но не наидов на целосно разбирање во врска со ова.

Ако се задржува само на ментална игра, не е проблем. Точно си ја знам границата до каде би одел, а никој да не е повреден. Ама ако другата страна се подзанесе малку и не сака да престане, ќе има држ-не-дај...

Јас поинаку би ги поставил работите. Туку да прашам: Дали е флертот прељуба, мамење или нешто друго?

Јас мислам дека се додека е без задни намери, онака спортски и ако му се дозволува на партнерот исто така, тогаш е в ред (ако воопшто некој може да му забрани ионака, биејќи никој никому по правило не смее а му забранува, туку е работа на взаемен договор).

Или некој не се сложува?

spooky напиша:
Ама ако другата страна се подзанесе малку и не сака да престане, ќе има држ-не-дај...

Па не е игра ако нема малце држ-не-дај, тоа ја прави интересна... :wink:

cYb3rc0re напиша:
Е да, ама на партнерот може да не му се види толку интересно...

spooky напиша:
cYb3rc0re напиша:
Е да, ама на партнерот може да не му се види толку интересно...

И тоа е дел од играта, после само даваш изјава "Многу ми значиш, тоа не е ништо, за мене само ти..." и си имал малце немирна вода, ама па после сонце ко ќе пукне... :wink:

Надоградуваш поврзаност меѓу вас. 8)

Битно е ти да не забегаш(да завршиш во туѓа постела или да ти одземе премногу време), сепак убавите работи кратко траат. :wink:

И сеа осврт на темата... флерт без секс е као Сител без Лила, а Сител без Лила е као секс без оргазам(Латас)... што значи флерт без оргазам е ништо.

Моето_е_поголемо напиша:
И сеа осврт на темата... флерт без секс е као Сител без Лила, а Сител без Лила е као секс без оргазам(Латас)... што значи флерт без оргазам е ништо.
Ова бара нова тема....

Флертот е интересна игрица која не верувам дека некој не ја сака или не ја игра :) За партнерот ... не би ми било свеедно да флертува, без оглед колку му верувам па затоа не го пратам во очи што прави ... човечка потреба е па ако е со граница нема ништо лошо :P

Обично луѓево не се задоволуваат со малку :D Мене ќе ми се заубај и ќе правам така стално :lol:
Слатко е бе кога флертуваш, ама онака поинтересно ми е кога партнерот нема да ме примети :lol: А ако го приметам јас, се правам дека не сум видела и интересно ми е (но не сеедно) :lol:

Значи на Форчн и се игра "џамлии" другарски, а не на ќар! :)
Jaс уште од дете сфатив дека таквото спортување е само губење време! Aко играм - играм за да победам, не за да учествувам! :)

Мистичен напиша:
Значи на Форчн и се игра "џамлии" другарски, а не на ќар! :)
Jaс уште од дете сфатив дека таквото спортување е само губење време! Aко играм - играм за да победам, не за да учествувам! :)
Не е "добивка" ако успееш со флерт да ја натераш спротивната страна да ти се приближи и умилкува? :D Е после тоа зависи дали ќе биде нешто повеќе или не...
Никогаш не се откажувам од она кое сум го почнала, а нема еден победник ако двајцата учествуваат во играта на флертот... :D

Несериозност

Eve me mene povtorno, pak nekoja intersena tema za diskusija, barem se nadevam deka e:)

Edna moja drugarka e zaljubena vo nas drugar. Jas znam deka nemu isto taka taa mu se dopagja. Edna vecer duri i bea zaedno. Potoa taa ednostavno mu prizna deka i se dopagja, a toj nea deka isto taka i mu se dopagja i se e ok, ama deka ednostavno e neozbilen... Ostanaa na toa,sega se odnesuvaat kako nisto da ne se slucilo, a jas znam deka nemu se uste taa mu se dopagja!
Pa sega kazete mi vo sto e problemot. Imam slusano i za drugi vakvi situacii. Mislam ne deka sega se oni stari ama ne se nitu teen, pa da go razberam. Sto moze da znaci koga nekoj, eve pokonkretno ke kaze mi se dopagjas, super si, ama ne sum ozbilen,stvarno mi e zal, i se nadevam deka eden den ke bidam...:kafe:

Годините се релативна работа кога несериозноста е во прашање. Кај некои таа е составен дел од карактерот па и на 50 или повеќе се несериозни.
Ако тоа не е случај со твојот другар, можно е да „бега„ на некој начин од обврските кои му ги носи сериозна врска :kafe:

дефинитивно Инат И гордост се во прашање или пак несакаат са си имаат обврски едноставно сакаат да се слободни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom