За информациа можехме да ви делиме со СР и ГР и да сме заборавили за МК,па како виде парви ви признавме и така сопрехме СР и ГР да ви делат.Па да сакахме добре относи и затова не ви турихме ембарго,па можевме.Извини па 100 тенка Т55 и 150 митралези доjдоха ва МК секи тенк со 2 комплекта снарjaди.Бранихте се па после ги притопивте,ок ваше право,па и за старо желjaза да са били(во кое не верувам-стари като модел само) некоj да ви даде 100 тенка?Некоj да ви даде 150 митралези? И все това без едеин денар да сме посакали.Тиа тенкове и митралези са платени со труда на бугарите.Шо сакате уште?Па видете шо може да сте направили со тенковете,знаеме ние дали сите са нарезани.
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&mater=MTAyMzsxOA==
Много е лесно да речеш тиа сакат да ни делат,тиа сакат и мислат лошото ни,па фактите са други.
Тоа беше се тактика...
Да они ќе не делеа и тоа е ептен лошо, ама Бугарија изигра тактички тука...затоа не се согласија на поделба, мислеа дека со тек на време преку нивните луѓе ќе ја бугаризираат Македонија....
Некои пак се обидоа да ја србизираат.....тоа е тоа.......
Значи не сте цвеќе за мирисање и едните и Другите..
П.С.
И еве и толку тенка да сте ни дале и сега?????
Тоа ви дава право да доаѓате овдека и да плукате по нас како што ви душа сака???
Кажи ми според тебе дали мислиш дека тоа ви дава право да доаѓате овдека да плукате по нас?????
@Challenger
А да не ме цитираш копито едно бугарско може???????
zosto da se baniraat bugarite ili bugarski ip?
zosto ne shiptarskite i srpskite? zosto ne americkite i germanskite?
a?
borg, i nekolku moderatori, zasramete se...
Абе Сердар а да не тупиш може?????
Оди види насловот кој бил избркан од саемот за туризам во БУГАРИЈА...Не во Албанија или пак во Србија туку во Бугарија..
И тркни до историја види кој цело време најмногу плука.....по нас....
Не дека и албанците не плукаат или пак србите ама колку што видов македонците не биле избркани од саем во Албанија или од Србија......
Кога ќе бидат избркани и од таму(од тие две земји) и тогаш ќе го барам ова не бери гајле....
И не ме мешај со Киро Глигоров.....го мрзам тој човек....
Ти засрами се зошто ги браниш блгарите, или пак помила ти е Маика Блгарија од Македонија???
А ако ги прочиташ моите постови поубаво ќе видиш што пишува во нив.
Сите мои соседи ги мразам не само бугарите