Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.977
- Поени од реакции
- 5.596
Човече...Ти се најде во нив што реплицираш,или си ја имаш мувата на капата!Ти само ова го знаеш? Дај иди читни нешто друго па врати се пиши.
Човече...Ти се најде во нив што реплицираш,или си ја имаш мувата на капата!Ти само ова го знаеш? Дај иди читни нешто друго па врати се пиши.
Па врати се неколку страни назад и види на кој си му го пишал.:wink:Човече...Ти се најде во нив што реплицираш,или си ја имаш мувата на капата!
Абе не се најдов јас директно мене ми пиша ме цитираше алоооооооооооооооо.Сега викав за оној што ќе си се најде...Не знам....:wink::helou:
Абе јас кажав дека не сум за сврбине но не сум ни за косовариве па воопшто. Само да те прашам нешто КАЈ Е ГАРДАТА НА ЦАР ЛАЗАР ДА ГО БРАНИ КОСОВО??? или уште не стигнала веста до нив дека Косово е независно? Инаку неможам никако да ве сватам поединци на форумов како мислиде косово да го заштитите од русите. Добро бе алооо русите не се глупави немајте вие гајле за тоа тие чим се залагаат за србија и за косово мора да имаат некаков ќар нормално дека не се будали да гинат за без потреба па поготово за некое си таму неприметно косово или сврбија...а вие албанците малце отворете ги подобро очите и видете колку неправди прават американците секаде... прочитав еден пост дека американците кај што стапнале све уништиле и навистина е така. на вас албанците се нешто ви недостига, само вие немате некои си права и слободи и уште ке ми каже човекот ВИДИ ВО КАКВИ КУЌИ ЖИВЕАТ... - Куќите што беа на сликата баш се одлични. Ај малце погледај како живеат албанците во некои си села забутани. Немаат вода... струја немаат а бараат држава. Па најдовте за русите да зборите??? - Ма дај немојте ви се молам. И на крај само уште нешто општо вака за сите форумџии.Абе овие шкипојве не знам шо туку скокет, ќе браниме ова ќе браниме она. Пак Косово од Руси ќе го бранеле:pos2:, тие од војската на Цар Лазар се испосраја вгаќи не од Русија ќе го бранеле ......
Ќе преминат преку Бугарија ако напаѓаат со пешадија, а ако не користат пешадија тогаш морнарица, ќе го бомбардираат Косово, американците Белград го бомбардираа од воздух, а интересно беше што можеа да употребат пешадија, имаа влез од сите страни, ама не употребија...Nema nachin Rusija da napadne Kosovo. Eto i prichinite:
1.Kak ke stignat do Kosovo? 2.Dali ke posmeat da napadnat silite na EU ako hipotetichno stignat do Kosovo. 3.Kato gi napadnat ke imat li nekakov shans za uspeh tehnite voiski sreshtu silnite i dobre podgotveni NATO boici. 4.Dori da stignat do Kosovo voenni manevri ot strana na Romania Bulgaria i Turkey mogat vednaga da gi otrejat i da im sprat snabdjavaneto so boepripasi i hrana. Az sum siguren deka te taka si go govorat toa rusite no ako naistina si vervat. . . tejko im. Az lichno sum protiv tova Bulgaria da se bie so Rusija no pri podoben konflikt nie sme dlujni da izpolnime angajimentite si kon NATO i EU. Samo muka i razruha nosi vojnata. Dano nema. Razlikata megu vojnata i mira e razlikata megu jivota i smurtta.
Па нели неодамна потпишавте договор со Русија 10 милијарди долари вреден....УУУ поверваj,колкото и да харесваме ние бугарите руснаците като народ,трудно ке станеме техен сателит отново.Ние много добре знаеме шо е политика на Русиja и како деjства таа држава,па винаги сме били во добри относи и сега е така,па веке сателит нема како да стане.
Paramount ти ли си бе???Абе човек, на кој свет живееш ти ?
Верно, че Путин ги стегна Русите и ги врати донек'де на световната, арена, ама това веке не е СССР.
Политиката на Русија се определја от богатите олигарси, а на сите тие децата им са во "Рим, Париз, Лондон, Берлин....Па и Америка. ...." (како што велиш) ....
Да не мислиш дека тие олигарси ке си развалат рахатл'ка заради "братството" со С'рбите ? Ајде холан !
Самиот Путин е премного пов'рзан со газовија и петролен бизнес. Кој ке купува нафтата ако си развали пријателството со Германија, например ? Да не би С'рбија да направи това со нивната 100 пати по-слаба икономика ?
Ај да гледаме реално на работите !
Па што мислиш ти зошто неможе Западна Европа да ја исцица Русија...??E to i Italija,Avstrija i Germanija imat slichni dogovori s Rusia,da ne bi i te da sa ruski sateliti?Ako e taka.......stava interesno:wink:
Токму тоа сакав и јас да го речам..Ако се закани Русија за гасот, Германија и поголемите европски сили освен Британија заборавете ги како поддршка за Косово..Побитна им е економијата..Неколку работи да ни се јасни.
1. Русија нема да се замеша воено во почеток.
2. Ако некој го нападне Косово, тоа ќе биде Србија. И, да, Србија има воена сила која за неколку дена може да го поврати во нивни раце.
3. Што потоа? очекуван потег би бил на евентуален напад на Србија врз Косово, одговор од НАТО врз Србија. Но, пак следува прашањето... што доколку во тој момент, Русија се закани со воена одбрана на Србија? Е тука е оној делот на Русија. Што доколку Русија се закани со мерки, како исклучување на гасоводот за Европа? Толку мислите дека една Германија би ги заболило за Косово, а да знаат дека целата економија им се разниша? Толку мислите дека една Естонија, Финска, Словачка, Бугарија, Унгарија, Полска, Чешка, Турција, Австрија, Романија, Италија, Франција... пре би го бранеле Косово, отколку да останат без 50 до 100% од гасот на Гаспром? Веќе не е 1999 и не е Елцин на врвот во Русија. Путин е неговата спротивност. Патриот за својата земја, и ги мрази Америте од срце....
Ti javno ne znaesh no site strani toz gaz go kupuvat,a ne im go podarjavat.Nem li gaz nema pari za Rusija!!!Evropa e zavisna ot ruskija gaz,a Rusija ot evropskite pari.Неколку работи да ни се јасни.
1. Русија нема да се замеша воено во почеток.
2. Ако некој го нападне Косово, тоа ќе биде Србија. И, да, Србија има воена сила која за неколку дена може да го поврати во нивни раце.
3. Што потоа? очекуван потег би бил на евентуален напад на Србија врз Косово, одговор од НАТО врз Србија. Но, пак следува прашањето... што доколку во тој момент, Русија се закани со воена одбрана на Србија? Е тука е оној делот на Русија. Што доколку Русија се закани со мерки, како исклучување на гасоводот за Европа? Толку мислите дека една Германија би ги заболило за Косово, а да знаат дека целата економија им се разниша? Толку мислите дека една Естонија, Финска, Словачка, Бугарија, Унгарија, Полска, Чешка, Турција, Австрија, Романија, Италија, Франција... пре би го бранеле Косово, отколку да останат без 50 до 100% од гасот на Гаспром? Веќе не е 1999 и не е Елцин на врвот во Русија. Путин е неговата спротивност. Патриот за својата земја, и ги мрази Америте од срце....
Е добро сега неможе да ја коментирам ситуацијата надвор???Борг, што си се попалил толку за косово ебати. треба прво дворот да си го очистиме, а после комшиите да ги оговараме.
Абе сите така викаат но се сеќаваш пред 1 година што се случи??Ti javno ne znaesh no site strani toz gaz go kupuvat,a ne im go podarjavat.Nem li gaz nema pari za Rusija!!!Evropa e zavisna ot ruskija gaz,a Rusija ot evropskite pari.
ако не им дозволи нашата влада, тоест да си ги испрати таму каде што си им е местото доколку дојде до какви било заебанции... мада мислам сега е шах мат, па незнам, а може играчот и да се наљути и не да влезе во косово туку да акне една како оние од хирошима ако имаат, не сум запознаен имаат уште ? Еднаш ја кренаа така кафаната во оган, па до ден денес има последици не можат да се отрезнат како што треба.... останува да следиме ВНИМАТЕЛНО :tv:Нема да се прелее...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=gNGV8EeaNIw[/media]Нема да се прелее...