Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
Македонците од Егејска Македонија биле присилени под смртна закана да ја напуштат сопствената земја а тоа во многу поголем обем ја става вината на Грчка страна која покрај тоа ќе треба јавно да им се извини на сите Македонци кој ги протерала од своја територија за да ги користи нивните домови и земја во свои потреби повеќе од 60 години.Правните експерти знаат многу убаво да соберат колку се заработува за 60 годишно користење на земја и целосно функционална инфраструктура па ни 700 милјарди евра не би биле доволни Грција да се спаси од неизбежната казна која мора да ја плати ако сака да остане рамноправна членка на ЕУ.

Това е верно но 1923 година има подписана спогодба казва се "Моллов-Кафандарис" на бежанците са дадени д'ржавни облигации за имотите които са оставили. Баба ми имаше но какво ги е направила не знам. Последно ги изкупуваха на 0.50 лв. за 1000 лв. номинал това си е жив обир.

Бизарно е што го помислив и постирав ова.... но денеска поради Тоше прочитав над 50 странски весници и секаде баше Macedonia или Macedonian....

Однапред се извинувам за контекстов на поврзувањето на името на Тоше и темава

http://news.google.com/?ncl=1122203681&hl=en

Македонците од Егејска Македонија биле присилени под смртна закана да ја напуштат сопствената земја а тоа во многу поголем обем ја става вината на Грчка страна која покрај тоа ќе треба јавно да им се извини на сите Македонци кој ги протерала од своја територија за да ги користи нивните домови и земја во свои потреби повеќе од 60 години.Правните експерти знаат многу убаво да соберат колку се заработува за 60 годишно користење на земја и целосно функционална инфраструктура па ни 700 милјарди евра не би биле доволни Грција да се спаси од неизбежната казна која мора да ја плати ако сака да остане рамноправна членка на ЕУ.

Това е верно но 1923 година има подписана спогодба казва се "Моллов-Кафандарис" на бежанците са дадени д'ржавни облигации за имотите които са оставили. Баба ми имаше но какво ги е направила не знам. Последно ги изкупуваха на 0.50 лв. за 1000 лв. номинал това си е жив обир.

Mnogu tocno ,dobar post Stoyan!

Aha i da dodadam ..neshto shto izjavi ministerot za nadvoreshni raboti Miloshoski ..deka Makedonija ja koristi silata na argumentite, dodeka Grcija gi koristi argumentite na silata vo odnos na sporot so imeto !

Mnogu precizno kazano spored mene!

Mnogu tocno ,dobar post Stoyan!

Aha i da dodadam ..neshto shto izjavi ministerot za nadvoreshni raboti Miloshoski ..deka Makedonija ja koristi silata na argumentite, dodeka Grcija gi koristi argumentite na silata vo odnos na sporot so imeto !

Редно беше нашто паметно и од него да слушниме

Тоа е бугарска фраза!:)
Бугарите на нивните форуми во секој втор пост истото тоа го повторуваат... А и ако напишете ’силата на аргументите’ на Google, ќе можете да видите какви веб страни ќе се појават...

Колку да се види од каде министерот Милошевски ’го црпи’ својот речник... Груевски би и’ направил добра услуга на Македонија доколку го смени Милошевски... Сигурен сум дека во ДПМНЕ има добри кандидати за таа функција!

како што кажа еден од на телевизија ( незнам точно кој беше, само знам дека беше ЕКС-преговарач за името ) и рече: До пред 10 години, Грција некако ќе успееше да ни го земе името, но од пред 10 години навака, Македонија е поуспешна, и има повеќе подржувачи отколку противници. Па, и јас мислам дека кај и да е ќе не' признаат сите под нашето уставно име, Грција, ќе си ја викаат само по нејзиното име, не вака-онака како што им одговара. А, и важно најголемите сили не' имаат признаено, САД, Русија и Кина. :)

Trajko Slavevski:-Makedonija ne e zagrizena za "vitruelnata pomos" od Grcija!

Heheheeh,ama keif mi napravi Slavevski so ovaa izjava,konecno i od nego da cueme edna vistinska desnicarska izvava........

Grcite mislat nie ke placeme demek ako ne isklucene od nejziniot plan za obnova na Balkanot. Makedonija izgubi 74mil. virtuelni evra.
5 godini lazat so nekakva si milijarda,a ni cent nema na videlina.....hahahahah.

Bosiot ke go rani gladniot..................hahahahahah

Планот на Грција беше да искешира 1 милјарда евра од ЕУ и да ги "инвестира" во регионот односно само дел од нив да инвестира во регионот ама во сопствени приватни инвестиции а другиот дел да го искористи за сопствените потреби односно за лично и дополнително збогатување на одреден круг влијателни личности.За среќа планот навреме беше осуетен од страна на странските разузнавачки служби кој благовремено дознаа каде би завршиле тие пари.Се предпоставува дека беа наменети за изградба на опожареното подрачје кое стана градежно практично преку ноќ.Па сега ни инвеститорите од ЕУ и САД не пијат веќе толку масило.:)

Планот на Грција беше да искешира 1 милјарда евра од ЕУ и да ги "инвестира" во регионот односно само дел од нив да инвестира во регионот ама во сопствени приватни инвестиции а другиот дел да го искористи за сопствените потреби односно за лично и дополнително збогатување на одреден круг влијателни личности.За среќа планот навреме беше осуетен од страна на странските разузнавачки служби кој благовремено дознаа каде би завршиле тие пари.Се предпоставува дека беа наменети за изградба на опожареното подрачје кое стана градежно практично преку ноќ.Па сега ни инвеститорите од ЕУ и САД не пијат веќе толку масило.:)

Е, и јас да се согласам некогаш со тебе.

Па со мене се согласуваат скоро сите,ама им е срам тоа јавно да го признаат.:)

Сите освен сите. Мене воопшто не ми е срам да ти кажам дека размислувањата ти се кака и тоа од кака покака. :wink:

Па со мене се согласуваат скоро сите,ама им е срам тоа јавно да го признаат.:)
Не секогаш, но најчесто се согласувам со тебе... А и тогаш кога не се согласувам, не гледам никаков проблем... Се однесуваш културно и никого не навредуваш...
Се извинувам за овој off topic коментар!

Trajko Slavevski:-Makedonija ne e zagrizena za "vitruelnata pomos" od Grcija!

Heheheeh,ama keif mi napravi Slavevski so ovaa izjava,konecno i od nego da cueme edna vistinska desnicarska izvava........

Grcite mislat nie ke placeme demek ako ne isklucene od nejziniot plan za obnova na Balkanot. Makedonija izgubi 74mil. virtuelni evra.
5 godini lazat so nekakva si milijarda,a ni cent nema na videlina.....hahahahah.

Bosiot ke go rani gladniot..................hahahahahah

Tie 550 milioni voopsto ne se od ''Grckiot'' budzet pa zatoa i ne stanuva za ''nejziniot'' plan za razvoj na balkanot,tuku tie pari se od EU fondovi a Grcija e vo uloga na mediator.
Taka si postignaa avtogol Grcive so faktot deka si zemaat za pravo da si igraat so evropskite pari za svoi licni niski interesi. Kako kje go objasnat ova pred Evropskite partneri e veke niven problem.

Kako sto rece neodamna Miloshoski: Nie se sluzime so silata na argumentite ,dodeka Grcija se sluzi so argumentite na silata !

Prosto ko grav !

Сите освен сите. Мене воопшто не ми е срам да ти кажам дека размислувањата ти се кака и тоа од кака покака. :wink:
Кака или покака,можат да пресудат самите читатели на овој форум за кој се досега брзо не знаев кој ги брише моите постови или кој ми забранува пристап до одредени теми,сега кога знам малку сум пишман што учествував во неговата популаризација уште со самиот негов почеток.:)

Не секогаш, но најчесто се согласувам со тебе... А и тогаш кога не се согласувам, не гледам никаков проблем... Се однесуваш културно и никого не навредуваш...
Се извинувам за овој off topic коментар!

Навредите никаде не водат,а најмалку кон конструктивна дискусија по форуми,особено на политика.

Tie 550 milioni voopsto ne se od ''Grckiot'' budzet pa zatoa i ne stanuva za ''nejziniot'' plan za razvoj na balkanot,tuku tie pari se od EU fondovi a Grcija e vo uloga na mediator.
Taka si postignaa avtogol Grcive so faktot deka si zemaat za pravo da si igraat so evropskite pari za svoi licni niski interesi. Kako kje go objasnat ova pred Evropskite partneri e veke niven problem.

Kako sto rece neodamna Miloshoski: Nie se sluzime so silata na argumentite ,dodeka Grcija se sluzi so argumentite na silata !

Prosto ko grav !

Ова последново како да се однесувало и на Macedalien токму за на овој форум,или само мене така ми се причинува?:)

Б'лгарија ви признава като Република Македонија, но нај-голјам ште е проблем'т да ви признајат г'рците, което на мен ми се вижда нев'зможно. И всеки опит ЕС да ви признае, ште б'де сп'ван от Г'рција. А и вие штом си знаете, че сте Република Македонија, какво значение има какво мислјат Г'рците?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom