Металика во Софија

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
хахах .. да беа KORN ке одев а сеа MetallicA не ме аресат баш !! :)

Корн можат да им ги лижат јајцата на Металика.

Инаку, доаѓаат во Скопје? :)

Сичко хубаво за Татаре, ама мене не ми се оди до таму. Сакам во Скопје. Ако може. :)

Тешко кај нас таков бенд. Сигурно не сакаат да им снема струја на сред настап...

и ја сакам у Скопје да дојдат, па у знак на протеС не идам у Софија.

Мене ми се иде до Софија, иако се ептен лоши у живо, од она што го имам видено од најнови концерти.

Мене ми се иде до Софија, иако се ептен лоши у живо, од она што го имам видено од најнови концерти.

Точно...
Кирк Хамет како и секогаш си е на висина на задачата дури и на поновите концерти, ама сепак Џејмс е оној шо придонесува концертите да бидат толку лоши затоа што го има веќе загубено оној глас шо го имаше....
Сега гледано од друг аспект Гижо, исто така и годините си го прават своето нели...

не идат у македонија бидејки нема место каде да смести толку народ ако сте гледале на концерти Метталика имат по 1 милион народ не им се исплаке да дојдам у Скопје зато ... :toe:

не идат у македонија бидејки нема место каде да смести толку народ ако сте гледале на концерти Метталика имат по 1 милион народ не им се исплаке да дојдам у Скопје зато ... :toe:

Тоа е само една од причините,а и не е толку битна....
Сепак може да одржат концерт и на Градски во Скопје.....20,000 сигурно ќе собере таму,а тоа е сосема доволно....
Ама како прво нема тука организатор кој ќе се нафати да ги викне тука,затоа шо треба многу финансиска поддршка,а и организаторите кај нас шо носат метал бендови секогаш одат во загуба поради тоа шо на концертите има максимум 150 души....пример за тоа е настапите на Suffocation, Vital Remains,Krisiun...сепак имаат дојдено тука многу добри светски познати метал бендови, ама сепак од подрачјето на дет металот....дојдоа горенаведените 3 бенда,потоа Оphiolatry,Vader,Bloody Sign,Napalm Death, а исто така свиреа и Amorphis, Kreator, а мислам и Destruction...
Големи имиња се донесени меѓутоа посетеноста е премногу мала, тоа го напоменав и погоре....како потоа сакаат македонските металци да се носат големи имиња кога тие не одат на нивните настапи.....:toe:

ехеее никогаш не се знае дали ќе дојдат кај нас, има уште термини слободни гледам, може ќе не изненадат овие што викаат вакви бендови

И ја мислев дека концертот на Мејден у Белград ке биде лош .. предходните неколку дена даваа концерт у Шведска мислам и Дикинсон звучеше ко теле .. па си реков вака ке биде и у белград .. ама не беше така , затоа не зборете пред време ..

Да дојдат во Скопје би одел,ама вака некако далеку е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom