Македонци, илири, траки, фрегаси...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
zato sho nivoto na edukacija na "komsiive" e pod minimalnoto nivo potrebno za diskusija, predlagam adminite da gi baniraat tie koi gi prekrsile pravilata, i da se dozvoli samo sushtestvena - konkretna diskusija so fakti.

osven navredi, i vo posledno vreme "bo picka mater, piccaso i pir lom ve napraja", ne gledam fakti...

samo budalashtini... samo totalno lud i glup covek mozi da pisuva nekoi od rabotite koi se pisuvaat tuka...

vo Makedonija nemalo ANICIENT RUINS i ne sme znaele od kade idi imeto na S kopia...

Albanci, dajte be nekoj so tro pokje skolija, nekoj so tro pokje IQ... jas go mislev toj picaso tro poucen, ama i toj nepismen e...

iskreno, me podsekjate na Ken Li...

Член од
5 март 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
prvo, epten golema glupost tresna...

"kaj gi ima ovie vo Makedonija"

ako sakase da kazes deka vo Makedonija nema ANCIENT RUINS, togas da te prasam na koja planeta zivejs ti be "prijatel" :)

vtoro: nikoj ne spori deka Ilirite ziveele na teritorija na deneshna Albanija. Ziveele i vo Dalmacija, pa sho :)

ako ne svati sho e muabetot, jbg, zemi nauci se prvo malku Makedonski, pa citaj ona sho e napishano na temava...

treto: sho sakase da kazis so "Site ovie se Anticki Ilirski Gradovi i ako nekoj saka tuka se Vrsi Istrazuvanje i se najdeni Kup izostanoci od Ilirite i Skripti i Natpisoci sto se Prevedeni samo na ALbanski a ne na Grcki i ne znam Koj dru jazik."

deka ne znaete drugi jazici osven Albanskiot?

da vi pustime nekoj ucen da gi prevedi i na Angliski, pa da vidi svetot malku Arheoloski materijal od Matija? :)

Bez razlika sho na Albancite sum mnogu ljut za 2001va, gi pocituvam vasite nacionalni cuvstva, odnosno deka se gordeete so antickoto vo vas i na teritorijata na Albanija.

Ama vie ja prajte istata greska ko Srbite. NAJ NAJ NAJ...

vidovte eden amfiteatar i eden Grcki ili Rano-Rimski grad i se isposravte "najstari sme, najstari sme"

pa siguren sum deka ako odkornam kromidot od bavcata ke najdam artefakti koi se postari od tie gradovi, barem od Apolonia... a ako iskornam nekoi tikvi, koi imaat podlaboki korenja, ke najdam mozi i zlato :)

ne tropajte gluposti, ostavete gi strucnjacite da proucuvaat i tolkuvaat, a prezentirajte dokumentirani, protolkuvani, arhivirani, verificirani fakti.

So srpsko odnesuvanje "nie sme najstari, pa posle dojde bog", ke vi se smej i svetot, a i nie :)

bidete i vie pozdraveni
hmmmmmmmmmm Dali znam drugi jazici e tuka me fati pa kako ne znam znam i toa 5 jazici ne eden i dva ali ne sum tuka a se falam.

nie ne ja Pravime reskata na srbite njie samo si o odbranuvame svoeto.

A ti kakva pocit imas kon Albancite posto samiot rece deka imas pocit i pak vikas Albanci e ne znam tuka kakva pocit si imal.

a za Albanskoto poteklo e Mnou jasno i Pio na Pocetok ti Objasnil i Picasso samo znan eka nisto ne si Priocital od toa ama aj ostaj jb.

a ne si Komentiral nisto za Temava, toa me Cudi.

:toe: :toe:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
zato sho nivoto na edukacija na "komsiive" e pod minimalnoto nivo potrebno za diskusija, predlagam adminite da gi baniraat tie koi gi prekrsile pravilata, i da se dozvoli samo sushtestvena - konkretna diskusija so fakti.

osven navredi, i vo posledno vreme "bo picka mater, piccaso i pir lom ve napraja", ne gledam fakti...

samo budalashtini... samo totalno lud i glup covek mozi da pisuva nekoi od rabotite koi se pisuvaat tuka...

vo Makedonija nemalo ANICIENT RUINS i ne sme znaele od kade idi imeto na S kopia...

Albanci, dajte be nekoj so tro pokje skolija, nekoj so tro pokje IQ... jas go mislev toj picaso tro poucen, ama i toj nepismen e...

iskreno, me podsekjate na Ken Li...
Ти какви факти пишуваш бе???
Ти си најголем промашај на природата.
Само вреѓаш тука,и не те банират дека си словенче не дека нешто кажуваш тука...ти за IQ зборуваш...:lol: :lol: :lol: ,не се сили бе,оди пријависе за Ирак да ојш или Авганистан :lol: :lol:

A

anaveno

Гостин
HLA genes in Arabic-speaking Moroccans:

close relatedness to Berbers and Iberians

E. Goґmez-Casado, J. Mart¦ґnez-Laso, A. Garc¦ґa-Goґmez, P. del Moral, L. Allende.

C. Silvera-Redondo, J. Longas M. Gonzaґlez-Hevilla, M. Kandil, J. Zamora, A. Arnaiz-Villena

This is supported by other genetic markers and other authors.

Berbers, Egyptians, Turks, Albanians and Iranians HLA profiles show that they also are closely related.
This is supported by genetic, linguistic and geological data. Finally, it is found that other present-day Mediterraneans (Albanians, Kurds, Turks and Iranians) are related and may in part come from this primitive Saharan stock".

abe cepki.partal pravat

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин

E. Goґmez-Casado, J. Mart¦ґnez-Laso, A. Garc¦ґa-Goґmez, P. del Moral, L. Allende.

C. Silvera-Redondo, J. Longas M. Gonzaґlez-Hevilla, M. Kandil, J. Zamora, A. Arnaiz-Villena

Berbers, Egyptians, Turks, Albanians and Iranians HLA profiles show that they also are closely related.
This is supported by genetic, linguistic and geological data. Finally, it is found that other present-day Mediterraneans (Albanians, Kurds, Turks and Iranians) are related and may in part come from this primitive Saharan stock".
:lol: :lol: :lol: :lol:
Јаааа...не си возможен

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ne mi tlavaj zborovi v usta koi ne sum gi rekol ili napisal...

ne rekov deka ve pocituvam ko narod, tuku go pocituvam toa sto imate nacionalni cuvstva, se gordeete so minatoto.

toa ne znaci deka ke ve ostavam da se ligavite tuka :)

ako se ligavite, edna preku lice i aj u picku mater :)

a Albanci ke bidite za mene duri ne se izvinite ko narod za 2001.

zosto bi ve vikal poinaku? so sho ste zasluzile?

so pcuenje , zakani, navredi?

jo be...

da pcujam, da se zakanvam i da vregjam znam i jas :)

ajd sea... ili istorija, ili odi nekade vo "Seir" ...

ili, da se izrazam ko vasite bivsi gospodari, "sikter" :)

p.s.

irak i afganistan odi ti, jas ke ti pazam na familijata , po komsiska linija...

A

anaveno

Гостин
he..he..slavski kopilinja..
drekalo clan is of albanian origin. they come from berisha(the oldest of albanian tribes)...
drekalo=yeller= Kjo fjalл nuk gjendet nл fjalor.

he..he..
Kjo fjalл nuk gjendet nл fjalor=This word is not in the dictionary
Please make sure you use letters "л" and/or "з" when appropriate.
Do not type "to" in front of verbs.
Type everything in lower case.

dzabe drekate...lazni iliri..

p.s..
sqipsko objasnuvanje
drekalo comes from the albanian word dreka/ndreka nothing to do with slavs...(ovoj mora da mu e drugar na Sip(z)ofreniot Ali istoricarot)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Имаш фамилија? :lol:
За што да ти се извинам?
Дека запаливте албански куќи?
Освен пичка кој друг го прави тоа?
Ако си маж оди војувај со ’’терористите’’ не да палиш куќи и џамии.
Извини се ти славјану!

Член од
5 март 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0

HLA Class I Polymorphism
in the Albanian Population
Z. Grubi}
1
, V. Kerhin-Brkljai}
1
, E. ^euk-Jelii}
1
, S. Kuci
2
and A. Ka{telan
1
1
National Referral Organ Transplantation and Tissue Typing Center,
University Hospital Center Zagreb, Zagreb, Croatia
2
Faculty of Medicine Pri{tina, Pri{tina, Kosovo
A B S T R A C T
The HLA class I polymorphism was studied in a sample of the Albanian population.
Ninety-three unrelated healthy Albanians were typed for HLA-A, -B and -Cw antigens
by standard microlyphocytotoxicity test. The antigens with the highest frequencies were:
HLA-A2 (34.4%), A3 (14.5%) and A1 (12.4%); B51 (19.3%), B35 (12.4%) and B18
(10.2%); Cw4 (16.2%), Cw7 (16.2%) and Cw6 (10.8%). The HLA haplotypes with high
frequency in Albanians included A2-B51 (4.3%), A2-B18 (2.4%), A2-B35 (2.4%),
Cw4-B35 (7.6%), and Cw7-B18 (6.5%), which are not significantly different from the
other neighboring populations. Low frequency of HLA-A1-B8 haplotype (1.1%) is noted
in the Albanian population. The frequency of HLA-B27 antigen (1.1%) is one of the low-
est frequencies observed in Caucasians. Such results are important in studies of
HLA-A1-B8, HLA-B27 and disease associations. These findings should be also useful in
understanding the origin of Albanians, representing a base for future studies about
HLA polymorphism in the Albanian population.
The main characteristic of the HLA
system is a great polymorphism, which
makes it very useful for population stud-
ies and for studying the origins of differ-
ent ethnic groups
1
. It may also be used to
single out populations. First, particular
alleles are only observed in some popula-
tions (e. g., HLA-A36, -A43 in Negroids)
or some alleles are very frequent in many
populations (e. g., HLA-A2)
2
. Second, the
strong linkage disequlibrium between
HLA alleles at two or three neighboring
loci shows that certain combinations
(HLA haplotypes) are characteristic in
frequency of one or a large number of pop-
ulations
3
.
Albanians are a very homogenous pop-
ulation, their history suggests that they
did not mix with neighboring popula-
tions. It is assumed that Albanians have
Illyrian origin

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
vojnata ne bese protiv makedonskiot narod tuku protiv tie mali milosevici sto ja vodea politikata sto ubija stari i deca pocni od gostivar do kumanovo a da ne spomnime za vandalizmot vo bitola kako sto rece pojol NAJGOLEMIOT SRAM ZA VAS toa bese vojna protiv nevini civili bez sila. tamu bevte mnozima a??i mozevte da palite kuki i dukani leeeeeeeeee kakvi kukavici.KUKAVICIIIIIIIIIIIII

A

anaveno

Гостин
It is assumed that Albanians have cudno poteklo
he..he..slavski kopilinja..
drekalo clan is of albanian origin. they come from berisha(the oldest of albanian tribes)...
drekalo=yeller= Kjo fjalл nuk gjendet nл fjalor.

ne se site gegi praveni na Kavkaz...
nekoi se Kastreni i tuka,ti rekov,dzabe drekas...

Член од
5 март 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Имаш фамилија? :lol:
За што да ти се извинам?
Дека запаливте албански куќи?
Освен пичка кој друг го прави тоа?
Ако си маж оди војувај со ’’терористите’’ не да палиш куќи и џамии.
Извини се ти славјану!
go beshe prekumerna sila, ili sme kukavici? odluci se, Albanec :)

inace, siguren si deka prasa zoshto da se izvinis? kaj ti e dushata be gjubre edno?

prikaznite za "nevini zrtvi na makedonskiot teror" prodavaj mu gi na nekoj germanec i amerikanec, nie ve znajme sho lajna ste...

inace gord sum sho sum Slavjanin :)

Nemozis nikogas da svatis sho znaci da si Makedonec, duri i ako te ima nekoj Makedonski praeno...

i moli se da ne dojdi pak prilika da se pukame, kazav sho ve ceka togas :)

ajd sea, sikter, ti rekov, pisi tuka okolu temata, ili --- si -------

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom