Redneck Rebel
Payak
- Член од
- 25 октомври 2007
- Мислења
- 1.583
- Поени од реакции
- 89
Зошто се мразат два града не разбирам. По која основа ??
Абе разбирам омраза на етничка, верска, идеолошка основа. Ама на тоа од кој град си е чиста глупостНи јас не разбирам зашто се мразат двата града.Навредувањето едни со други ништо не помага.Инаку за Битола ме врзуваат само лоши спомени и затоа не ја сакам а тоа не значи дека нешто му фали на градот напротив битолчани според мене се најубави:wink:
Не бе па ти,кој се мрази,то само на мајтап е така,инаку ние многу си се сакаме со СкопјанитеЗошто се мразат два града не разбирам. По која основа ??
Значи јас и Делуксо сме против нарекувањето на просечната дотерана битолска чупа-пуфла без претходно нејзино запознавање или близок контакт. Ќе ни се приклучи уште некој во искоренувањето на зборот пуфла или да ја затвориме темата.Инаку зборот пуфла ми е крајно смешен збор,и убаво е да не се користи
Ne druze ne se mrzat Bitolcani ne mrzat nas SKOPJANITE zoso sme od sve bolje od niv.... ete ti go cel muabet............Зошто се мразат два града не разбирам. По која основа ??
Не е точно дека Битолчани не ги мразат Скопјани.Цело време правите некаква споредба тоа ме нервира несфакам зш се споредувате со Скопјани.Ne druze ne se mrzat Bitolcani ne mrzat nas SKOPJANITE zoso sme od sve bolje od niv.... ete ti go cel muabet............
Ne druze ne se mrzat Bitolcani ne mrzat nas SKOPJANITE zoso sme od sve bolje od niv.... ete ti go cel muabet............
А демек во другите градој нема?! А?! Неее бе, само во Битола има пуфли. Скопје нема шанси..pa bitolcani dobro dobri se.....imam dobri koleski od bitola no edna mana mislam deka e ocigledna deka zenskite posebno se mn zaneseni da ne recam "smizlicki" mislat deka se na vrvot so cest na isklucocite
Додека место да зборате празни муабети не слетате на земјата и да бидите нормални човечки суштества. (не те знам лично па извини :smir:ама не ти држи вода мислењето, освен за чајниците :pos2А демек во другите градој нема?! А?! Неее бе, само во Битола има пуфли. Скопје нема шанси..
Барем немаме песни ни она L..Лузррр!
И она како беше? Како?
Јас не сум чајник, јас не сум лајче, јас не сум вилушка..јас сум шмизлаа!
И после Битолчанки шмизли и пуфли.
Ех, до кога бе?
Абе разбирам омраза на етничка, верска, идеолошка основа. Ама на тоа од кој град си е чиста глупост
Прашање одговор брате. Ради ова.Ne druze ne se mrzat Bitolcani ne mrzat nas SKOPJANITE zoso sme od sve bolje od niv.... ete ti go cel muabet............
Зар и ти Јове-Бруте? Реално омразата не постои. Постои слободно време на претек и склоност кон набивање на хм, предрасуди? И, да. Постојат семантички и психолошки пречки во взаемната комуникација (ова може поединечно да се толкува ). А, и навика е бе.Прашање одговор брате. Ради ова.
Целата расправија настанува од ваква сељачана која го слави денот кога прв пат стапнала во градот. Притоа останале зачудени од егзотичниот свет околу нив , виделе моторно возило, струја, водовод и некои чудни бетонски структури. Од тој ден навака страдаат од комплекс на повисока вредност. Е, од тоа.