Што мислите за Битолчани?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
не се гибај

Не да се гибам брат, ама мене ми се многу глупи чкембарите ко ќе ги извадат нацистичките знамиња и ко ќе се ѕверат „Зиг хајл“. Јас се срамам од то и нејќам такво мислење да имат за Битолчани другите.

Националист сум, а нацист нема никогаш да бидам. Дедовците ни гинеа поради идеалите на Хитлер, сакаше ние да му бидиме робој на ариевците и денес јас како здрав разумен чоек „треба да го поштовам?“. НЕ! Нема шанси толку да си вреѓам интелегенција, доволно сум едуциран и не сум ретардиран и ми пречи то шо Пелистер како клуб се поврзва со нацизмот.

Ако е за навивање, за викање за свирење, нема погласен од мене на утакмица, ама да ги пеам тие песните смешни како од ретардирани првооделенци компонирани нема шанси! Се шо е ново и измислено е безвезно фкрај, само тие постарите скандирања ми се во ред.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
А ти си лфдсјлхс.
Не ми прај појќе муабет.

Иначе, шо само за Битолчанки зборате, оти не го свртите малце муабето на кабадајчари..Да видиме какви мажи сте..Туку остај шо ќе гледаме, кабадајчари сте нема шо.

Иначе на тие шо не му е познато, кабадајчар е чоек шо нема ебан денар..И позајмува 400 евра од другар му, и оди на кафе.
Седи по цел ден на кафе, има пакета Марлборо, а во неа 5 цигари родео, купени на парче.
Ко ќе дој времето за да плати, ги вади 400те евра, и вика тууух неам ситно..
Ама одеднаш, се наоѓат точно 40 денари(колку шо е кафето) за да си го плати кафето. Види мајката, точно 40 денари.
Едно макијато мало го шмрка цел ден и притоа седи како распашен паша и нон стоп ја менва ногата онака, знајте, мангупски.

Рече некој оти не се такви?!?!

Машките се уште погреој. Брендони сите со исти фризури од по 50 денари в чаршија на фризер шо си ги пеглат. На голем дел главна цел во живото му е да бидат „шема“, да се прат мангупи. Излегват не за да си поминат убо да играт или шо било, ами седат во еден ќош или на сепаре ко намќори и чекат некој да ги „испули“ за да му се „изгибат“. Ако не се степат со никој значи му пропаднала вечерта. Ова како додаток на то шо го напиша...

И да женските глупи се, фкрај!!!

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223

Рече некој оти не се такви?!?!

Машките се уште погреој. Брендони сите со исти фризури од по 50 денари в чаршија на фризер шо си ги пеглат. На голем дел главна цел во живото му е да бидат „шема“, да се прат мангупи. Излегват не за да си поминат убо да играт или шо било, ами седат во еден ќош или на сепаре ко намќори и чекат некој да ги „испули“ за да му се „изгибат“. Ако не се степат со никој значи му пропаднала вечерта. Ова како додаток на то шо го напиша...

И да женските глупи се, фкрај!!!
Не влегвај.
И ти си кабадаја.:baeh:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ништо против луѓето, не познавам многу народ од таму, ама имам една случка што морам да ја кажам. На страна дотерувањето, тоа ми е убедливо најмалку вредно за муабет. Не гледам ништо лошо тука, и колку што го има таму, го има и во Скопје. :)

Имам другарка чија мајка е од Битола. И секој викенд, распуст, празник, она си оди во Битола, нормално. Се погоди еднаш да отидеме сите, па и да се запознаеме со нејзинoто друштво од таму. Излегувањето со нив се претвори во препуцавање, околу Скопје и Битола. Девојчињава, ама мислам дека на сред улица ќе се испотепаа. И тоа шмизлите, со шмизлите си се најдоа да се караат. Точно е дека од Скопје девојките понекогаш се умислени и дигнати, настапот им` е "кој е како мене" и слично. Ама не сите бе. И не сум и` згрешила ништо, па да ми вика здраво и гледа на шеснаеста страна, зева у облаци додека ми подава рака и ред други манири кои ни случајно не оддаваат впечаток на културен човек. И не ми беше ни гајле, искрено. Со машките и уште 2 - 3 другарки нејзини, и те како убав муабет си имав. Едно од поубавите кафиња, иако луѓето прв пат во живот ги гледав. :)

Д

Демијан

Гостин
Ооооо Сузана го е**м Пелистер ја е**м цела Битола и Чкембарите.Ова не не ништо во споредба со оваа песна. http://youtube.com/watch?v=06k8uZ-jTAg&feature=related

Toa e само се замараат со Скопје.А незнам кој јадеше ќотек како мачор ова лето во Градиште.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Синдикату дај не ми ги гибај другарите скинерите. А и веќе ги нема останаја само неколку.... така да другото што вика на стадион Зиг Хајл се детишта кои веруј викаат само од почит спрема постарите ништо друго.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.647
Поени од реакции
48.641

Не да се гибам брат, ама мене ми се многу глупи чкембарите ко ќе ги извадат нацистичките знамиња и ко ќе се ѕверат „Зиг хајл“. Јас се срамам од то и нејќам такво мислење да имат за Битолчани другите.

Националист сум, а нацист нема никогаш да бидам. Дедовците ни гинеа поради идеалите на Хитлер, сакаше ние да му бидиме робој на ариевците и денес јас како здрав разумен чоек „треба да го поштовам?“. НЕ! .
Е ова ми е поентата на мене..Пред 3 години пее Калиопи химна на ракомет финале овие извадиле свастики мафтаат:bilor:
Па полека бе луѓе вие сте Македонци дедовците ви се бореле против таа свастика до толку ли се спремни да го изгазите све тоа ради поморадство некој во гроб да се превртува

И ај нека ми објасни некој што е кабадаја онака позитивно значење има или ко сељак нешто му иде......

D

Delux

Гостин
И ај нека ми објасни некој што е кабадаја онака позитивно значење има или ко сељак нешто му иде......
Сељак ама не во конотација на селанец од село,него сељак со манири на егоист и малограѓанство.Ова кабадаја е само фраза на битолчани,такви шалабајзери има секаде низ светот.
На пример во град Скопје се во поголем број,само шо таму се во поголем број,и разликата е то шо Скопјани повеќе се плашат,имаат повеќе шминка на лицето и се големи плашливци.Секако имаат многу појќе лове во џеб,јас симнувам капа на таа констатација

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
Bitolcani se definitivno najubavite maski vo cela Makedonija. Taka mislev i za bitolcanki pred da vidam nekolku bez sminka ama nema veze.btw mrazam so celo vreme se sporeduvaat so skopjani i go vregjaat Skopje samo toa mi preci i toa mnoooogu.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.647
Поени од реакции
48.641
Сељак ама не во конотација на селанец од село,него сељак со манири на егоист и малограѓанство.Ова кабадаја е само фраза на битолчани,такви шалабајзери има секаде низ светот.
На пример во град Скопје се во поголем број,само шо таму се во поголем број,и разликата е то шо Скопјани повеќе се плашат,имаат повеќе шминка на лицето и се големи плашливци.Секако имаат многу појќе лове во џеб,јас симнувам капа на таа констатација
Добри сине прашав што значи зборот не да ми кажеш дали сум пичка и дали се шминкам можеше да ти помине објаснувањево без споредбите глупави:biojzbor:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
Ama temava ne e sporedba megju Bitola i Skopje taka?neznam zs i ponatamu sporeduvate:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom