JOE
Пелистер Битола
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 3.027
- Поени од реакции
- 622
хаха...ова со ногата се најфов.....другото неседи како распашен паша и нон стоп ја менва ногата онака, знајте, мангупски.
хаха...ова со ногата се најфов.....другото неседи како распашен паша и нон стоп ја менва ногата онака, знајте, мангупски.
не се гибај
А ти си лфдсјлхс.
Не ми прај појќе муабет.
Иначе, шо само за Битолчанки зборате, оти не го свртите малце муабето на кабадајчари..Да видиме какви мажи сте..Туку остај шо ќе гледаме, кабадајчари сте нема шо.
Иначе на тие шо не му е познато, кабадајчар е чоек шо нема ебан денар..И позајмува 400 евра од другар му, и оди на кафе.
Седи по цел ден на кафе, има пакета Марлборо, а во неа 5 цигари родео, купени на парче.
Ко ќе дој времето за да плати, ги вади 400те евра, и вика тууух неам ситно..
Ама одеднаш, се наоѓат точно 40 денари(колку шо е кафето) за да си го плати кафето. Види мајката, точно 40 денари.
Едно макијато мало го шмрка цел ден и притоа седи како распашен паша и нон стоп ја менва ногата онака, знајте, мангупски.
Не влегвај.
Рече некој оти не се такви?!?!
Машките се уште погреој. Брендони сите со исти фризури од по 50 денари в чаршија на фризер шо си ги пеглат. На голем дел главна цел во живото му е да бидат „шема“, да се прат мангупи. Излегват не за да си поминат убо да играт или шо било, ами седат во еден ќош или на сепаре ко намќори и чекат некој да ги „испули“ за да му се „изгибат“. Ако не се степат со никој значи му пропаднала вечерта. Ова како додаток на то шо го напиша...
И да женските глупи се, фкрај!!!
Е ок де,го кажа то еднаш,не мораше пак да го повториш...сфативме шо мислиш за Битолчанките.
И да женските глупи се, фкрај!!!
Е ова ми е поентата на мене..Пред 3 години пее Калиопи химна на ракомет финале овие извадиле свастики мафтаат:bilor:
Не да се гибам брат, ама мене ми се многу глупи чкембарите ко ќе ги извадат нацистичките знамиња и ко ќе се ѕверат „Зиг хајл“. Јас се срамам од то и нејќам такво мислење да имат за Битолчани другите.
Националист сум, а нацист нема никогаш да бидам. Дедовците ни гинеа поради идеалите на Хитлер, сакаше ние да му бидиме робој на ариевците и денес јас како здрав разумен чоек „треба да го поштовам?“. НЕ! .
Сељак ама не во конотација на селанец од село,него сељак со манири на егоист и малограѓанство.Ова кабадаја е само фраза на битолчани,такви шалабајзери има секаде низ светот.И ај нека ми објасни некој што е кабадаја онака позитивно значење има или ко сељак нешто му иде......
Добри сине прашав што значи зборот не да ми кажеш дали сум пичка и дали се шминкам можеше да ти помине објаснувањево без споредбите глупави:biojzbor:Сељак ама не во конотација на селанец од село,него сељак со манири на егоист и малограѓанство.Ова кабадаја е само фраза на битолчани,такви шалабајзери има секаде низ светот.
На пример во град Скопје се во поголем број,само шо таму се во поголем број,и разликата е то шо Скопјани повеќе се плашат,имаат повеќе шминка на лицето и се големи плашливци.Секако имаат многу појќе лове во џеб,јас симнувам капа на таа констатација
Другиот пат обраќај се со тато!Добри сине прашав што значи зборот не да ми кажеш дали сум пичка и дали се шминкам можеше да ти помине објаснувањево без споредбите глупави:biojzbor:
Друг пат ке и се обратам на мама директно:bilokojzbor;Другиот пат обраќај се со тато!