Прво, едно да се знае... Никогаш не сум била во Битола, освен на екскурзии да се прошетаме по тоа, сокакот! МОе видување не можам да кажам пошо Битола не е само Широк Сокак ваљда, или е
?
Значи, другар од битола, зачнат, надоен, пораснат у БТ
( се знае он кој е на форумов ) ми кажуваше како функционираат битолчанките, а за битолчани
значи вака: Девојките ПУФЛИ биле тешки, шмизлички кои нон стоп се упицани ко за на Бугарски фестивал ( планета турнето на пр
)
И сеа ако си намириса оваа “некоја пуфла“ некој битолчанец процедурата идела вака:
прво се распрашуваат кој е , каков е, кое презиме, колку девојки имал, со која друга шмизличка одел, колку корпи примал.. итд.. итд све податоци за историја
и значи, Ќ“пуфлата“ праќа некоја другарка да се договори работа, па се запознаваат само, само запознавање!
е после тој ќе и дрнка на телефонот едно месец дена да идат на кафе, ама оваа као зафатена ќе биде па ова па она, “наводно тест за трпение на дечкото е ваљда“
.. и на крај ќе иде на кафе со него... и дури тогаш ќе дознае градот дека има дечко она!
значи татини мази, ги интересира шо има најново по “елитните“ бутици итн...
е сеа... од битолчани знам само 2 браќа и супер се овака, мн фини... а од женски не позавам ни една! ( мислам барем ), а од овде на форумот Само ~тамарче~ ја знам како битолчанка и не ми личи на “шмизличка“ туку онака кул и реална колку шо можев да проценам....
значи ова е од кажување на битлочанец! не е мое мислење, јас мое мислење ќе си створам коа ќе ги видам .. на слепо не бивет