Што мислите за Битолчани?

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Абе ваљда има и добри женски и меѓу нив...дур не видам не можам да бидам сигурен:cug: .
Така е бе ... паметен дечко си ти ... дур не видиш со свој очи не верувај на никој :)

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Точно така . Ама некат да си признат то е најлошото :) Најака битолска шема седнати по кафичите во период од 12 до 15 часот и трачарат за секој што поминува шо како кога као бил облечен и слично.
Да да ... од цела Македонија само Битолчанките трачарат кој како е облечен ... ај ви се молам ... мослам стварно ...Скопјанките појма немаат шо е то трачарење ...

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Прво, едно да се знае... Никогаш не сум била во Битола, освен на екскурзии да се прошетаме по тоа, сокакот! МОе видување не можам да кажам пошо Битола не е само Широк Сокак ваљда, или е:pipi:?

Значи, другар од битола, зачнат, надоен, пораснат у БТ :) ( се знае он кој е на форумов ) ми кажуваше како функционираат битолчанките, а за битолчани :toe:
значи вака: Девојките ПУФЛИ биле тешки, шмизлички кои нон стоп се упицани ко за на Бугарски фестивал ( планета турнето на пр :) )
И сеа ако си намириса оваа “некоја пуфла“ некој битолчанец процедурата идела вака:
прво се распрашуваат кој е , каков е, кое презиме, колку девојки имал, со која друга шмизличка одел, колку корпи примал.. итд.. итд све податоци за историја
и значи, Ќ“пуфлата“ праќа некоја другарка да се договори работа, па се запознаваат само, само запознавање! :)
е после тој ќе и дрнка на телефонот едно месец дена да идат на кафе, ама оваа као зафатена ќе биде па ова па она, “наводно тест за трпение на дечкото е ваљда“ :).. и на крај ќе иде на кафе со него... и дури тогаш ќе дознае градот дека има дечко она!
значи татини мази, ги интересира шо има најново по “елитните“ бутици итн...
е сеа... од битолчани знам само 2 браќа и супер се овака, мн фини... а од женски не позавам ни една! ( мислам барем ), а од овде на форумот Само ~тамарче~ ја знам како битолчанка и не ми личи на “шмизличка“ туку онака кул и реална колку шо можев да проценам....
значи ова е од кажување на битлочанец! не е мое мислење, јас мое мислење ќе си створам коа ќе ги видам .. на слепо не бивет :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ја лани имав прилично убоо искуство во Битола. Бевме со другарка ми на Пелистер, преспавме кај тетка и на село, и вечерта ќе искачаме во Битола.. Облечени во фармерки, патичиња и џемперчиња, ја преживеавме некако модната ревија на Широк Сокак, и влеговме во некој кафиќ кој изгледаше убаво и звучеше сосема пристојно. Се сместивме у ќош и се подзатскривме малце оти бевме засрамени од шминката и длабоките деколтеа (ја иако женско не можев а да не буљам по цицки наоколу, не сум видела толкав број на истурени цицки во исто време). И тогаш дое келнерот, еден симпатичен дечко и уште пред да отвориме уста за да порачуваме ни вика: “Да погодам, вие сте од Скопје“

Да не должам, цела вечер бевме центар на внимание на сите момци наоколу, иако во споредба со останатите девојки личевме на сиви глувци :) Дури и со кола не вратија до селото наше .. WOW, what an ego boost!

Изгледа точно било тоа шо ми го збореше еден колега, Битолчанец: “Од кал да е, од Скопје да е“. Зошто бе вака?!
E па ете зошто кажа LadyD .
Скопјанките си имат поинаков менталитет , а оние нормал скопјанките како што е повеќето се лесно парче за битолските шмеќери :) и затоa толку почит ви направиле , вие сте поинакви од битолските пуфлиња, кој се да неречам секојдневие :)
А инаку и битолските ,,kремчиња" се така нешто слични на пуфлињата.

http://www.youtube.com/v/nAjQGe-gmC0&rel=1

еве овде е се кажано :)

ама сепак многу интересни луѓе сме, секогаш расположени за мајтап :)

Ако барем вака е специфична Битолата по уште нешто.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Поо како не претставивте нас битолчанките,како празноглави пуфли кои само сакат да се дотерат,да излезат на Корзо и да оговараат.Има такви ама не се во голем број.А за дотервањето..па кое женско не сака да се облечи убо??Не е само во Битола така...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Поо како не претставивте нас битолчанките,како празноглави пуфли кои само сакат да се дотерат,да излезат на Корзо и да оговараат.Има такви ама не се во голем број.А за дотервањето..па кое женско не сака да се облечи убо??Не е само во Битола така...
Не сте такви сите ама повеќето се, има многу добри чупиња во бт кој се многу паметни и премногу се разликват од овде опишаните празноглави пуфли. :smir:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Не сте такви сите ама повеќето се, има многу добри чупиња во бт кој се многу паметни и премногу се разликват од овде опишаните празноглави пуфли. :smir:
Ме нервираш со тие твојте коментари, во Бт се скоро сите пуфли, се дотерват, ова она.
Дека се дотерваме, то не` прај празноглави?
Викаш имало многу мал број арни чупиња. Од кај знајш ти бе? Си праел муабет со сите чупиња во Бт, или понесен си од стереотипот дека сите шо се дотерани се пуфлишта, а тие шо се носат така поедноставно се арни.
Ех Фликс бе..

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Ја лани имав прилично убоо искуство во Битола. Бевме со другарка ми на Пелистер, преспавме кај тетка и на село, и вечерта ќе искачаме во Битола.. Облечени во фармерки, патичиња и џемперчиња, ја преживеавме некако модната ревија на Широк Сокак, и влеговме во некој кафиќ кој изгледаше убаво и звучеше сосема пристојно. Се сместивме у ќош и се подзатскривме малце оти бевме засрамени од шминката и длабоките деколтеа (ја иако женско не можев а да не буљам по цицки наоколу, не сум видела толкав број на истурени цицки во исто време). И тогаш дое келнерот, еден симпатичен дечко и уште пред да отвориме уста за да порачуваме ни вика: “Да погодам, вие сте од Скопје“

Да не должам, цела вечер бевме центар на внимание на сите момци наоколу, иако во споредба со останатите девојки личевме на сиви глувци :) Дури и со кола не вратија до селото наше .. WOW, what an ego boost!

Изгледа точно било тоа шо ми го збореше еден колега, Битолчанец: “Од кал да е, од Скопје да е“. Зошто бе вака?!
Вау ... стварно не ми е јасно од кај погоди келнерот,од толку градови во Македонија,дека баш од Скопје сте .... ц ц ц ц ... тој некој видовит изгледа ...
И демек поентата на муабетот е : Битолчанките и голи да се слечат,а ние во вреќи да сме пикнати,пак ќе сме подобри од нив и повеќе внимание привлекуваме ... хм,чисто сумљам дека е така,ама ај нека ти биди ... прај си ќеф :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ме нервираш со тие твојте коментари, во Бт се скоро сите пуфли, се дотерват, ова она.
Викаш имало многу мал број арни чупиња. Од кај знајш ти бе? Си праел муабет со сите чупиња во Бт, или понесен си од стереотипот дека сите шо се дотерани се пуфлишта, а тие шо се носат така поедноставно се арни.
Ех Фликс бе..

Тамара зошто се буниш ниту те навредив ниту ништо или пак реков дека сите се такви реков за некоиии , не реков да не се дотервате, баш реков по тоа е специфична Битола. Јас само спонамв за некои такви пуфлиња кој се филмат :) ниту те навредив ниту ништо друго. Јас баш повеќе познавам од тие арните , и нигде не спомнав дека штом се дотерани се пуфлишта. :smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ех Фликс бе..
Еј има разлика од облеквање добро и облеквање како да оди некој на кански фестивал или модна ревија во милано. Ок. Секој си има свој вкус.
btw заклучоците не се однесуваат на то како се облеквате туку како се однесувате. За арни чупиња фала богу дека има ама голем дел (>50%(ова е минимум)) и то како влегват во претходниот опис.

D

Delux

Гостин

Препознатлив одговор на девојка која сака да го истакне нејзиниот понос на скопската супериорност во однос на битолската инфериорност...ама знаеш зошто келнерот погодил дека сте од Скопје?не дека изгледавте заводливо или секси,такви има многу...мистеријата беше решена кога праќавте сигнали на флерт:smir:

D

Delux

Гостин
Ех Фликс бе..
Тамара не летај,смири се...
Знаеш корзото е претворено е во модна писта...кај одите на некоја свадба?!На тој начин само се потценува шармот и убавината.Така не влечиш многу внимание,уствари не очекувај аплауз.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Тамара не летај,смири се...
Знаеш корзото е претворено е во модна писта...кај одите на некоја свадба?!На тој начин само се потценува шармот и убавината.Така не влечиш многу внимание,уствари не очекувај аплауз.
Како се потценва шармот и убавината?
Со то шо сакаме убо да изгледаме?!

Kajgana Shop

На врв Bottom