Neoficijalni merki, populizam ili naracana rabota.
Ova trebase oamna da se napravi. Osven ako ne e naracano za ponatamosno raznebituvanje na drzavata.
Ptu zvucam kako Concrete!
No, zosto?
Ubavo zvuci seto toa i mi se dopagja.
Nejse, sepak, da ne e ova nacin da se pokaze pred svetot muda, koja vsusnost veli:
nie iako smenivme zname i ustav, sepak imame pretenzii, sepak eden den ke reterirame od dogovorenoto i ke barama pravdina za egejcite, pravdina za genocidot, kako i teritoriite koi ni se odzemeni i pod okupacija, pa zatoa, gledajte, Grcija e vo pravo, bila vo pravo, ne ne primajte.
Bujrum, sledi vetoto. Nie gi pravime najavenite merki. Pokazuvame deka imame malku muda, a i deka Grcija bila vo pravo.
Nejse, Aleksandar ne e istoriska licnost na site etnikumi tuka, tie ustavnite amandmani vio teknuva, ne se izglasani so albanski glasovi, Kosovo ima teritorijalni pretenzii, kon nas, kako sto ima i dardance lazno ilirce i nemu slicnite, ama politicari, ne forumdzii....
Da ne crtam, od edna strana mi e milo i keif pregolem toa da im go napravime na grcite, no, da ne e dogovorena rabotata toa da ni se skrsi od glava, na nacin sto albancite ke odbijat da gi poddrzat merkite (velejki deka toa e cisto makedonska rabota koja ne gi zsega), normalno, znaeme deka Ali A'meti Podvali i Kura Drkojani se g'z i gajki stanati, pa Hasim Tachi Nones so svoite golemoalbanski idei, a bugarite so pretenzii, a srbite nisto poarni??!??
Ne znam, od edna strana mi igra srcevo, od druga dumi mi vijat crnila?!!