С
Сатори
Гостин
~*~
Не.
Ниту се деградирам сама себе на тој начин ниту обожавам да ги деградирам луѓето.Диференцијацијата е неопходна во општеството за регулација, но не и во мојот живот.
Затоа што ако некој навистина има квалитети кои што може да ги понуди, не би го „откачила“ затоа што не е доволно добар за мене, тоа оди и во двата правца.
На луѓето кои што ми се допаѓаат, ако сум се решила дека треба да им пријдам, тоа и го правам, не размислувам дали сум за некој доволно добра или не, тоа не останува на мене да пресудам.
Додека, кога претежно велам дека некој не е за мене ... тоа го правам од сосема други причини.
Дали некогаш сте се затрескале во некоја личност, за која сте сметале дека не сте доволно добри, па поради тоа не сте и се приближиле? Ви изгледала многу поубава од вас физички, ви делувала поинтелегентно, се дружела со луѓе со кои вие никогаш не сте се и сл?
Дали имате такви ограничувања кои знаат да ви го попречат патот, по кој обично без размислување би тргнале?
Можеби ви се случило токму тоа, а вие сте изреагирале како и секогаш? Каков ви бил исходот од таквата ситуација? Сте биле прифатени веднаш, со двоумење или па одбиени без никаква шанса?
А дали некој ви пристапил со доза несигурност бидејќи на некој начин се чувствувал неколку скалила под вас? Сте го охрабриле и сте му дале шанса или не сте му обрнале ни внимание сигурни во тоа дека не ви е достоен?
И така ...![]()
Не.
Ниту се деградирам сама себе на тој начин ниту обожавам да ги деградирам луѓето.Диференцијацијата е неопходна во општеството за регулација, но не и во мојот живот.
Затоа што ако некој навистина има квалитети кои што може да ги понуди, не би го „откачила“ затоа што не е доволно добар за мене, тоа оди и во двата правца.
На луѓето кои што ми се допаѓаат, ако сум се решила дека треба да им пријдам, тоа и го правам, не размислувам дали сум за некој доволно добра или не, тоа не останува на мене да пресудам.
Додека, кога претежно велам дека некој не е за мене ... тоа го правам од сосема други причини.

ми текна... еднаш имам речено дека немам шанси кај еден тип... али јбг ... испадна дека сум имала и тоа огромни шанси....