Е знаев дека некој вака ќе пише и баш спремав да му објаснам. Сите ја поседуваат оваа доблест па дури и ти ама сега дали се трудиш доволно ли не знам. Многу ли си презафатена или шминкањето ти зима време? Еве совет ако однапред си испланирала нешто кај да идеш и во колку. Испланирај што во колку и како ќе го правиш и после се ќе ти иде како Швицарски саат. Веруј ми овој совет успее на многу мои другари ќе успее и на тебе.
:nesvest: :pos2: :pos2:
Шминкањето ми одзема најмалку време, ако не па. Ама добро, барем ме пресмеа.
Туку за советот ... џабе е. Ако треба на важно место да стигнам на време, како на пример автобус, банка, адвокат, нотар, суд - тогаш стигнувам. Ако мислам дека има шанса да се успијам, нема да легнам цела вечер ако треба, ама сум одговорна за такви работи.
Но кога се работи за се` друго што е посекојдневно, ако не закаснам нема да сум раат. Не дека сум раат што каснам, ама ете, посилно е од мене. Обожавам да се легачам по дома покрај телевизор и да одложувам спремање со уште една цигара, па уште една, па уште една итн ... целото комплетно спремање ми е најмногу половина час, предпсремањето ми е тешко, капиш?:kesa:
Пример за тоа каде можам да закаснам ... на кафе обавезно, на фризер стандард, на работа каснам (дека сум газда, затоа:podsmev: ) ... од поголеми дешаванки секогаш последна стигнувам на Кајгана собиранките, закаснав на својата матурска вечер, закаснав на свадба каде што бев кума и така ...
п.с. Кумашинке златна, ако ме прочиташ, извини уште еднаш што ме чекавте сите толку време пред црква!:kesa: