Дали да се биде точен е маана или доблест?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Случаите кога ја сум каснел се еднакви на бројот на компјутерџии во Етиопија.
Ја сум секогаш точен.
И дали да се биде точен го сметате ко маана или доблест?

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Епа сега за ова сите гледаат различно. Некои го сметаат за мана некои за доблест. Јас велам да се смета за доблест зашто порано јас бев човекот што рани. Некогаш дури и саат време порано сум доаѓал те за излегување те за во школо. После тоа се сменив сега пак доаѓам порано ама сега 10 минути најмногу повече ништо. И бидејќи и јас го имам правено тоа и го имам како искуство ви велам треба како доблест да се смета.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Доблест дефинитивно, која јас лично не ја поседувам. Алал да ви е на вас точните ... секогаш ви се восхитувам и баш сакам да сум како вас, ама ај де ...:pusi:

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Стварно, сите ми викаат дека е доблест, а никој не се нашол бар еднаш да ја испочитува.....Секогаш сум на време, па дури и пред време, и не се лутам кога касни некој, ама сегогаш додека чекам се прашувам...,,Зарем мора секогаш, ама СЕКОГАШ да се каснело??,,

...искрено, се подзамислувам веќе дали е доблест, или станува маана

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
и јас сум секогаш точен...ретко одам порано ама мноооооооогу ретко задоцнувам...најчесто доаѓам во точно определеното време...
што знам...доблест ваљда ќе да е:pipi:

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Секако дека е доблест...каснењето го сметам за непочитување на туѓото (па и своето) време:pipi:
А кога станува збор за константно каснење,кај луѓе што ги знам најчесто станува збор за незнаење да се организира и испланира времето:uvo:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
pa bi rekla vo nekoi slucaevi e mana zosto ako si ti tocen svetot( ostanatite vo svetot) ne se tocni sekogas kasnat a ti so svojata mana koja ke si ja nosis ke si cekas dui da docekas :D

Член од
14 јануари 2008
Мислења
46
Поени од реакции
0
Се разбира дека е доблест. Што ќе се случи ако сите каснат? Каснат возови,авиони автобуси ќе настане хаос атогас зошто ни е саат или работно време кој кога сака нека доаѓа на работа хаххахахахх

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Доблест дефинитивно, која јас лично не ја поседувам. Алал да ви е на вас точните ... секогаш ви се восхитувам и баш сакам да сум како вас, ама ај де ...:pusi:
Е знаев дека некој вака ќе пише и баш спремав да му објаснам. Сите ја поседуваат оваа доблест па дури и ти ама сега дали се трудиш доволно ли не знам. Многу ли си презафатена или шминкањето ти зима време? Еве совет ако однапред си испланирала нешто кај да идеш и во колку. Испланирај што во колку и како ќе го правиш и после се ќе ти иде како Швицарски саат. Веруј ми овој совет успее на многу мои другари ќе успее и на тебе.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Доблест дефинитивно. Штета што доцна научив да ја почитувам и да ја практикувам точноста.
Сепак кога стигнувам на време гледам дека е поубаво за мене, дека е почитување за другите и дека е начин да си ги завршам сите обврски како што сум си планирала.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па многу нормално дека е доблест, не гледам како би можело да е маана.

Јас сум речиси секогаш точна, дури и порано доаѓам, едноставно не сакам некој да виси и да чека.

Се случува да задоцнам, ама добро, никој не е совршен. Иако и самата многу се нервирам ако се случи дека задоцнам.
Обично трчам за да стигнам побрзо, па кога ќе стигнам сум целата задишана ко на маратон да сум била.:)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Ма не што сум точна туку знам и 20 минути пред време да стигнам па ко грев некој да чекам.Глобално да доблест е ама кај мене е маана зошто претерувам со замарањето никогаш никој да не ме чека и често пати времето предвидено за кафе со некој пријател го поминувам чекајќи го:uvo:.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Е знаев дека некој вака ќе пише и баш спремав да му објаснам. Сите ја поседуваат оваа доблест па дури и ти ама сега дали се трудиш доволно ли не знам. Многу ли си презафатена или шминкањето ти зима време? Еве совет ако однапред си испланирала нешто кај да идеш и во колку. Испланирај што во колку и како ќе го правиш и после се ќе ти иде како Швицарски саат. Веруј ми овој совет успее на многу мои другари ќе успее и на тебе.
:nesvest: :pos2: :pos2:
Шминкањето ми одзема најмалку време, ако не па. Ама добро, барем ме пресмеа.
Туку за советот ... џабе е. Ако треба на важно место да стигнам на време, како на пример автобус, банка, адвокат, нотар, суд - тогаш стигнувам. Ако мислам дека има шанса да се успијам, нема да легнам цела вечер ако треба, ама сум одговорна за такви работи.
Но кога се работи за се` друго што е посекојдневно, ако не закаснам нема да сум раат. Не дека сум раат што каснам, ама ете, посилно е од мене. Обожавам да се легачам по дома покрај телевизор и да одложувам спремање со уште една цигара, па уште една, па уште една итн ... целото комплетно спремање ми е најмногу половина час, предпсремањето ми е тешко, капиш?:kesa:
Пример за тоа каде можам да закаснам ... на кафе обавезно, на фризер стандард, на работа каснам (дека сум газда, затоа:podsmev: ) ... од поголеми дешаванки секогаш последна стигнувам на Кајгана собиранките, закаснав на својата матурска вечер, закаснав на свадба каде што бев кума и така ...

п.с. Кумашинке златна, ако ме прочиташ, извини уште еднаш што ме чекавте сите толку време пред црква!:kesa:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Абе се случува да доцнам ама не е подолго од 10 минути. Впрочем секогаш другите стигнуваат 5 минути порано и ете ми ѕвонат на телефон, а јас уште дома :) Тоа е обично затоа што ќе уфилмам што ќе носам ама 20 минути пред излегување менувам план :)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Зависи од друштвото. Ако повеќето се на време, тогаш е доблест, ама ако повеќето каснат, маана е. Посебно во зима.

Kajgana Shop

На врв Bottom