Што претставува животот за вас?

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
sto e za vas zivotot?kako bi go opisale ,kako go zamisluvate idealniot zivot?si go pocustvuval li zivotot vo vistinskata smisla na zborot?

за мене совршен е во моментите кога го имам до мене најчистиот од ангелите, мојот прекрасен силен Ангел, оние очи без кои неможам, рацете кои ми даваат сила, и една друга прекрасна личност, која беше до мене секогаш кога паѓав, знаеш дека си ти beautiful krist. и ти благодарам за тоа, еден многу значаен дел си од мојот живот:smir:.

tnx kat znaes deka sum sekogas tuka
e da mi se dopaga tvojata smisla za ziviot

pa neznam zosto taka go zamisluvas..."zaebancija" ne se soglasuvam ti seuste ne si go pocustvuval zivotot

Животот е борба во која најсилните успеваат.:toe:

Еден ден постоиме и сме дел од овој свет,а веќе наредниот ден се збогуваме со сите убавини и неправдини што постојат на овој свет и заминуваме засекогаш и немаме можност да се збогуваме-едноставно ги оставаме сите,ладнокрвно мислејќи дека некогаш повторно ќе имаме можност да ги сретнеме тие луѓе на кои што ние сепак нешто им значиме и ни значат. На премногу суров начин завршува уште една епизода од "ЖИВОТОТ" каде што смртта е режисерот во тој суров филм а ние луѓето ги имаме главните улоги. Живеј го животот како што сакаш и со кој сакаш зошто никогаш нема враќање назад

pa neznam zosto taka go zamisluvas..."zaebancija" ne se soglasuvam ti seuste ne si go pocustvuval zivotot

:pos:
Не го замислувам така...и го чувствувам животот, сите го чувствуваме. Само нешто ми дојде смешно кога ја видов темава. Не знам што.

Животот е борба во која најсилните успеваат.:toe:

мислам дека повеќе животот е игра, како што го опишува Флоренс Сковел Шин во една од нејзините книги, игра со искрени правила, игра во која само оној кој силно ги поставил пред себе тие правила и секогаш ги почитува, и од нив не отстапува може да победи, а и победата не е толку важна колку што е патувањето низ тие правила, сите грешки кои ќе те научат на она што не си го знаел порано, и сите работи за кои срцето знае, си ги направил правилно, што ќе те направат она што си, само човек или личност:smir:.

Животот е најсвето нешто кое ми го посветиле моите родители и за кое вреди да се бориш постојано!

Дефинитивно е подарок кој знаеме да го цениме кога ќе видиме како се губи....не сакам да го замислувам никако, зошто ако нешто се случи против замисленото, можеби би се разочарала, а ако се разочараш во животот се понатаму губи смисла.....Животот е за да се живее, коплетно...

И тогаш Јове_Бт го крена стапот, високо горе!
Mорето се раздели на два дела а темата се префрли во Философија и психологија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom