ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Каде притреба политилогог можеш да работиш. Како да ти објаснам најубаво...Експерт за политичките случувања си тогаш. Невладини, колумни, па зашто да не и партии ако си до толку политички определен.

Иначе, не. Само на македонски има.
Мислев кој јазици се учат, оти Македонија како мултинационална држава, во предност за вработување се тие што знаат и албански и турски јазик, дали во склоп на студиите воедно се изучува некој од овој јазик?

Btw фала на инфото.:))

А мене ме интересира дали има голема конкуренција? Пример јас имам 3 години по ред просек 4,50, најверојатно и годинава таке ќе завршам! Колкави се шансите да ме примаат на уким?

А мене ме интересира дали има голема конкуренција? Пример јас имам 3 години по ред просек 4,50, најверојатно и годинава таке ќе завршам! Колкави се шансите да ме примаат на уким?

Ако ја направиш и матурата солидно, немаш гајле, сигурно влагаш. :):smir:

Мислев кој јазици се учат, оти Македонија како мултинационална држава, во предност за вработување се тие што знаат и албански и турски јазик, дали во склоп на студиите воедно се изучува некој од овој јазик?

Btw фала на инфото.:))

На штул освен основните предмети се учи и Албански..........

Тууу ти сигурно влагаш со овој просек. Конкуренција немаше година баш најмногу. Не се знае следна година али како што иде времето се повеќе и повеќе конкуренција има.

Ми треба семинарска по Меѓународно јавно право на тема „Меѓународна правна заштита на малцинствата“. Па ако има некој да позајми....
Однапред благодарам.

да не има некој инфо дали се откажани полагањата за утре ради празникот?

НЕ СЕ!
Ќе има полагања. информацијата е добиена од Драги.:helou:

е вака.... пред колоквиумската поради сплет на околности бев повредена и немаше теоретски шанси да одам на полагање... и сите колоквиуми ги пропуштив... е сега дали би ми дозволиле и што се ми треба за со молба полагам дополнително....

патем што се десило со Таскоска?

патем што се десило со Таскоска?

Според неофицијални извори, Тасковска е суспендирана. Барем кај мене на политички студии. На нејзино место доаѓа Бајалџиев. Шпекулации има дека она инсистирала да предава од нејзина книга а не од Бајалџиев, како до сега, и тоа било одбиено од деканот. Ова е само на ниво на шпекулации меѓу студентите но сигурно е дека на нас на политички - нема да ни предава семестаров.

Според неофицијални извори, Тасковска е суспендирана. Барем кај мене на политички студии. На нејзино место доаѓа Бајалџиев. Шпекулации има дека она инсистирала да предава од нејзина книга а не од Бајалџиев, како до сега, и тоа било одбиено од деканот. Ова е само на ниво на шпекулации меѓу студентите но сигурно е дека на нас на политички - нема да ни предава семестаров.
мене колегите ми кажаа дека ние сеа сме кај камбовски филозофија... не сум појдена на факултет цел месец така да незнам што се дешава... али ми кажаа дека е сменета ... е сеа како зашто незнам...

мене колегите ми кажаа дека ние сеа сме кај камбовски филозофија... не сум појдена на факултет цел месец така да незнам што се дешава... али ми кажаа дека е сменета ... е сеа како зашто незнам...
Радуј се, сте имале среќа ! ! !
Ја кај Камбовски зеам 28 поени без учење, ти се верува?:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom