Кој и зошто ја присвојува Мара Бунева

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.256
Поени од реакции
5.889
Абе на Бугариве се е нивно.
Не знам што е работата.

Што сакаат повеќе од нас??

Сега Мара Бунева, тетовчанка од Македонија, била бугарка???

Член од
3 јануари 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
вели револтирано внуката на Мара Бунева.
чакајте малко да нема грешка оти бех чел че е внука на братот на мара - борис бунев.:toe:
мара бунева имала ли е свој деца?

B

Borg_Drone

Гостин
Какво повече да пиша по темава - србскиот вестник Политика само неколку дни после геројството на Мара Бунева јасно е казал "па шта е тја" /ха сега се сетите зашто ползвам србски израз тук
И не ми отговорихте на некои прашанија по-горе - за плочата нај-веке.
А като тв'рдите, че јазикот ви е отделен - зашто се разбираме без преводач?
Можам да ти го постирам интервју од внуката на Мара Бунева каде вика дека баба и никогаш не прозборела бугарски збор и дека се чувствувала како Македонка.

И дури вика дека НИКОГАШ НЕ СЕ ЗБОРЕЛО БУГАРСКИ во нејзиното семејство. И НЕ СЕ НИ ЧУВСТВУВАЛЕ КАКО ТАКВИ.

Исто самата вели дека се чуствува како Македонка, како и нејзината тетка во минатото!

B

Borg_Drone

Гостин
П.С. И за плочата нема што да биде поставувана од БУГАРИ СО БУГАРСКА ПРОПАГАНДА.

ЈАСНО И ГЛАСНО: Ако биде поставена плоча ќе биде поставена од МАКЕДОНЦИ, НЕ ОД БУГАРИ.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Извинете ме, да не би да с'м се об'ркал, но не става ли в'прос за онази Мара Бунева, којато само преди нјаколко месеца бе обвинјавана в цјала Македонија че е терористка, бугарашка, шпионин на Софија?
Веке Вистинска Македонка ли стана?
Зашто ли не се учудвам. Deja vu.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ај да не должиме многу... прашање до Бугарските членови тука: кој од вас доаѓа во Скопје за неколку дена на Кејот кај спомен плочата?

B

Borg_Drone

Гостин
Извинете ме, да не би да с'м се об'ркал, но не става ли в'прос за онази Мара Бунева, којато само преди нјаколко месеца бе обвинјавана в цјала Македонија че е терористка, бугарашка, шпионин на Софија?
Веке Вистинска Македонка ли стана?
Зашто ли не се учудвам. Deja vu.
Прашај ја вујна ти дали ја нарекувале бугарашка, зошто нашите сигурно дека не ја нарекувале бугарашка.

А тоа што вие доаѓате да дигате спомен плоча со БУГАРСКА ПРОПАГАНДА и со Бугарски знамиња за мене тоа не е прифатливо.

А инаку јас имам корења од Тетово, и баш кога ќе одам натака можеби и ќе навратам кај внука и да ми раскаже се за тетка и зошто по интервјуто што го дала вика дека е Македонка и дека никогаш не збореле бугарски во нивната фамилија.

А и гледам збори за тоа како Ванчо Михајлов кажал еден куп лаги за неа.

Ништо не ме чуди сепак Михајлов беше платеник на бугарските комунисти, а пред комунистите да дојдат на власт беше платеник на Цар Борис III, а знаеме кој е царот.

B

Borg_Drone

Гостин
Ај да не должиме многу... прашање до Бугарските членови тука... кој од вас доаѓа во Скопје за неколку дена на Кејот кај спомен плочата?
Се сеќавам пред неколку години кога сакавме ние да положиме цвеќе на гробот на Сандански со пиштоли и пушки не пречекаа нивните.

Да не беше нивната полиција местото ќе се претвореше во Мечкин Камен.

И што е најтрагично таа плоча што ја поставивме таму после тоа ја скршија, они мене сега ќе ми продаваат финти....

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
С удоволсвие бих дош'л в Скопие - обичам да б'да на нови места, да опознавам градовете и навиците на техните жители. За с'жаление този месец не е нај-подходјашт за п'туванија, а и нјама как да си зарежа работата. Иначе с удоволстви бех дош'л да разгледам столицата ви, надјавам се че ште ми хареса.
А за "дупнатите" глави - надјавам се че не си от онија "херои" дека биха в'зрастни хора, граждани на Македонија, но считашти себе си за б'лгари.

B

Borg_Drone

Гостин
А за "дупнатите" глави - надјавам се че не си от онија "херои" дека биха в'зрастни хора, граждани на Македонија, но считашти себе си за б'лгари.
Кои тоа беа "граждани" на Македонија, оние пациентите што ги даваа на тој клипот од БТВ?! Не се секирај го имам гледано добро студио сте избрале, сте го направиле во некое студио во Бугарија. Тоа ти е кога татарите ќе полудат, неможе да им се фати крајот.

А за дупнатите глави убаво ви направија, кој како заслужил...
Па на крај крајава јас не се појавив на сред Софија да урлам за тоа како бугарите биле македонци а не бугари вие го направивте тоа.

И темата не е за Скопје како туристичко место во Македонија темата е за Мара Бунева. Ако имаш нешто да кажеш во ред ако не тогаш не ни зборувај.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
That`s exactly what the world call "Power to the people"...

Борг, ти реков ли дека Бугарите ќе ти ја доловат “вистината“, само денеска втора смена биле... :pos:

B

Borg_Drone

Гостин
Ехх Викторе, мене се ми е јасно, не се секирај, тоа го прават само со една цел да се упропасти темата со ОФФ ТОПИЦИ ...;)

А сега ајде назад на темата, дискутираме од историски аспект.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Eднаш ќе кажам - сите офтопик постови кои нема да се однесуваат на личноста за која е темата ќе бидат избришани и кои ќе ја носат темата во сосема друга насока ќе бидат избришани.

Член од
5 декември 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
ето нешто не офтопик

Сега вапросчета:

1. Дека е зав'ршила високо образование Мара Бунева?
2. Дека се оженила и за кој?
3. Кој е бил нејнијат м'ж?

Ако немате отговори - ке ви ги дам. Ако сакате де.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
И? Каква врска има тоа со било што?!

Јас имам брат кој заврши пилотска академија во Србија, а сега ќе се жени со Швајцарка!

Да ти дадам ли одговор што е тој по националност?!

Многу глупаво пристапувате момче...

Kajgana Shop

На врв Bottom