Добиваме покана за во НАТО!

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Работата потекнува од Грчките весници кој обработуваат варјанти за прием на Македонија во НАТО.Поканата ќе биде под принципот "земи или остави" и најмногу ќе придонесе за согласност при смена на дел од името Македонија.Нешто во стилот на Ќиро едноокиот ни председател овојпат треба да излезат Бранко или Гвујо и да "р`снат" едно плачење пред камери како тоа со тешко срце ќе сме пропуштеле историска шанса доколку не прифатиме промена на името.Сепак многумина од нас остануваат на ставот дека треба да се искористи Косово и пред да се признае да им се остави еден мал услов на НАТО и ЕУ да ја примат безусловно Македонија во нивните редови како полноправна членка.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Додека официјално не добиеме покана, не треба да трчаме ко прле пред магаре.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Работата потекнува од Грчките весници кој обработуваат

Значи не знаете да се радувате...работата не потекнува од грките весници...ОФИЦИЈАЛНА ПОКАНА ОД СТЕЈТ ДЕПАРТПЕНТОТ кој дел не е јасен

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значи не знаете да се радувате...работата не потекнува од грките весници...ОФИЦИЈАЛНА ПОКАНА ОД СТЕЈТ ДЕПАРТПЕНТОТ кој дел не е јасен
Не бе види сеа како погрешно ме сфати.

Мене ми е мило навистина,само треба прво да видиме какви реакции ќе има,да не има некоја сопка.

Значи кога ќе биде собирот на 23 јануари или кога и да беше,тогаш ќе се радувам.

Вака сум порезервирана,затоа што некако одеднаш дојде и премногу изгледа супер вака.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Остави покана,се додека не станеме полноправна членка,никакви отстапки во поглед на Косово,се препорачува дури и да ја откажеме логистичката поддршка се додека не станеме рамни по ранг со сите членки на НАТО и ЕУ.
Впрочем и Србија ни е сосед со која треба да имаме добри односи барем според препораките на НАТО,а ќе ги имаме се додека не го признаеме Косово.Затоа првин полноправно членство а потоа признавање и логистичка поддршка за Космет.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Остави покана,се додека не станеме полноправна членка,никакви отстапки во поглед на Косово,се препорачува дури и да ја откажеме логистичката поддршка се додека не станеме рамни по ранг со сите членки на НАТО и ЕУ.
Впрочем и Србија ни е сосед со која треба да имаме добри односи барем според препораките на НАТО,а ќе ги имаме се додека не го признаеме Косово.Затоа првин полноправно членство а потоа признавање и логистичка поддршка за Космет.
Уствари да, имаш право.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
se raduvam normalno. no pred da pocnam da busam gumi na koli so bugarski i grcki tablicki sepak ke socekam dodeka oficijalno ne sme vo nato. lol
odlicna vest sepak postoi 0.01 somnez , ovie arapive od jug se ocajni kojznae na sto ssve se spremni

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
eve sea kazaa na vesti. ODMA veto mavaat. i niv ne im e lesno. a so se odnesuva na pokanata, oficijalna e. definitivno.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
eve sea kazaa na vesti. ODMA veto mavaat. i niv ne im e lesno. a so se odnesuva na pokanata, oficijalna e. definitivno.
Зашто луѓево не разберат дека џабе ќе удрат вето.Грците немаат никакво влијание.
Русите,Американците,Германците...да,ама Грците не се толку влијателни ко што се прават.
Ако овие погоре решиле да влеземе,ќе влеземе,а Грците може да си го јадат газот.

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Мое мислење е дека работата е завршена затоа што ако паметите на минатите избори у Америка не признаа под уставно име Американците а сега се исто така избори у Америка па ќе не примат и во НАТО под уставно име:tv:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мое мислење е дека работата е завршена затоа што ако паметите на минатите избори у Америка не признаа под уставно име Американците а сега се исто така избори у Америка па ќе не примат и во НАТО под уставно име:tv:
Брзаат Американците да влеземе во НАТО, затоа што изборите во Америка може да донесат многу неповолности во однос на нивната политика спрема нас.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
abe vidi. nie ke vezeme u nato. ama treba da se izglasaat penziite za ONA. i toa e eden uslov. ja mislam deka narodov nema da saka toa da se sluci.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom