Late Night Show со Миленко Неделковски

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
СУПЕР брат..

тоа е твојот филм.. нема проблем братче.. (јас не го спорам)
=========================================================

само имаш еден проблем.. а тоа е твојата нејасност.. што всушност сакаш да ми кажеш. и што всушност си сватил од клипот..

ај ќе ти дадам уште една шанса.. за да го сватиш... Ај поглеј го учште еднаш..

========================================================
да ти помогнам.. ајде фер сум.. тука не станува збор за негирање на цела грчка филозофија. Овде станува збор за одредени личности кај кој се знае дека се од негрчки род.. Мислам си ги побркал малце лончињата.. Малце ми изгледаш збунето.
Ај уште една шанса...

Аристотел што е ?? ГРК ? Атињанин? Спартанец ? Тројанец ?

добар ти е филмот братче, оди догледај си го,,

J

Johnny Stulic

Гостин
Како да не се смеам бе пријател, ако не се смеам тоа на плачење тера! Си чул ли ти за Коплстон, тој има напишано историја на светската философија и тоа е добра литература само за почеток! Ангелина Маркус со ова ги негира и Хегел и Кант и Декарт, Хобс итн...Чудно како не го спомна и Хераклит, кој бил своевиден идол на Ниче! Да не зборуваме за Фројд кој што целата своја психоанализа ја објаснува преку грчките митови!

Како да ви кажам, културата на античките хелени е неоспорна, колку и ние да се маваме од ѕид!!! Помислете само на секојдневните термини- психа, психологија, педагогија, демагогија, философија , идеологија, психијатар, демократија се се ова грчки зборови кои се навлезени во сите светски јазици токму преку философијата на античките Хелени како Сократ Атињанинот, Платон, Аристотел итн...
A sto ima vrska istorija so filozofija?
Istorijata e faktografska nauka ,nekakov reper za pisuvanje istorija bi mozel da bide Rene Descartes odnosno negovata filosofska matrica,sekoja poinakva improvizacija i tolkuvanje e pogubno.

Ne mozam da te razberam jas ovde ne visov deka nekoj ja osporuva Elenistickata kultura.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Po tvojata logika treba da veruvam na sichko taka li??
Znachi treba da vervam isto deka Makedonoidite sa temel na belata rasa??
Za dve godini tuka prochetov potresaushti istorichki otkritia.. Se dokaza deka Grzia i gruzka kultura ne postoela.. Si4ko e bilo makedonsko..
Se dokaza deto slavjanite vsichnost sa makedonci -i eti si4ki slavjani sa potomci na makedoncite.
Se dokaza deka i bulgarite nikogash ne sa sochtestvuvali..Se dokaza deka makedoncite sa bibleiskia narod i 2000 godini ima svetoven zagovor protiv teh.
A pa az sum bil tolkoz glup i sum mislel sto evreite sa bibleiskia narod i teh gi presledvat 2000 godini:)
Mojete da vervate vo vse sto sakate ,no si ima razumni granici..
Inache pochva da se prevrakja vo patologia
Pozdrav
Чекај, и ти ми изгледаш збунето.. ???

да не си залутал..?? да не си помешал некои лончиња ??

Мене ми реплицираш?? Ако реплицираш, тогаш најди каде ЈАС сум го изјавил тоа ? или постирал ??

Ако неможеш да најдеш.. оди и лечи си комплекси на нижа вредност кај некого друг..

Те жалам.. !

П.С.. зашто, Турција, Индија, Русија, Ватикан, Италија немаат проблем со нашиот идентитет ?? Се најдовте само вие.. Грчка патриарсија и Бугарска Егзархија да ги викате старите Духови во 21 век ???

Вие паметни ли сте или не ??

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Заборавив и ова да го кажам Ангелина е грчко име-
http://www.behindthename.com/name/angel

а пак Маркус е латинско, како Marcus Tulius Cicero - познатиот римски оратор и државник, или и тој беше Македонец:raz:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Ne mozam da te razberam jas ovde ne visov deka nekoj ja osporuva Elenistickata kultura.
Hellenistickata Kultura ne ja sporam ni jas.

Samo sakam da se svati deka grcite, tie antickite, i ovie deneshnite, nemat nisto so nea :toe:

@ administracija: bugarofilov (dze) uste truet na forumov.

duri ne go vospitate, malu da go ucime, vaka prost sramota e da zborvit nash jazik.

vul-gar, kako rece za Angelina?

od An-gel?
An-gelos?

sho znacit? glasnik (Bozji) ?

nosit Glas? Golos?

ajd sikter... to sigurno razbiras

F

FallenHypaspist

Гостин

а пак Маркус е латинско, како Marcus Tulius Cicero - познатиот римски оратор и државник, или и тој беше Македонец:raz:
Не знам едно нешто што е воопшто грчко...се им е присвоено од други култури и рециклирано..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Istorijata e faktografska nauka ,nekakov reper za pisuvanje istorija bi mozel da bide Rene Descartes odnosno negovata filosofska matrica,sekoja poinakva improvizacija i tolkuvanje e pogubno.

Ја “тупиме“ ептен бе Џони,знаеш ли дека 90% од Грците не знаат кој бил ни Сократ,ни Платон,ни Аристотел,а понајмалку Рене Декарт.Дури 70% од нив никогаш во животот не се придвижиле надвор од еден круг со радиус поголем од 100 километри,иако одамна имаат визна либерализација,а само мал дел тоа го направиле само еднаш,кога служеле војска.Сепак тоа не ги прави воопшто инфериорни во поглед на успешноста во обидот да ни го сменат името,барем како што изгледа досега.:toe:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Не знам едно нешто што е воопшто грчко...се им е присвоено од други култури и рециклирано..
пробај со Windex.. и тоа е грчки :pos2:

ај ке ти дадам уште една шанса.. (до кога)

Провери што е Ангелина Маркус.. по род..

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2006/sonce616_617.pdf/31_34_feljton.pdf

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2005/sonce578_580.pdf/08_16_intervju.pdf

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2

Џони, ти го изгледа ли клипот со Ангелина Маркус, јас за тоа зборев! Повеќето глупости кои ги тропаат некои овде потекнуваат токму од луѓе како Маркус и Донски и тоа полека се претвора во зараза. Кога веќе филозофираме, Ниче рекол: „Широчината на духот се мери по тоа колкаво количество на вистина може да поднесе“. Нам Грците ни се непријатели затоа што не заебаваат за нешта кои се глупости во 21. век! Но Сократ, Платон , Аристотел, софистите пред нив, Елејците итн. биле ХЕЛЕНИ - факт!!! Илијадата е хеленско генијално дело и секој превод на било кој јазик е гола вода во споредба со оригиналот на грчки- факт!!!

Има една поговорка, човек треба да сознае кој е навистина за да може да биде повеќе од тоа што е- старите Хелени го рекле ова со два збора, познатата изрека од храмот во Делфи - gnothi s'auton- спознај се себеси!

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Џони, ти го изгледа ли клипот со Ангелина Маркус, јас за тоа зборев! Повеќето глупости кои ги тропаат некои овде потекнуваат токму од луѓе како Маркус и Донски и тоа полека се претвора во зараза. Кога веќе филозофираме, Ниче рекол: „Широчината на духот се мери по тоа колкаво количество на вистина може да поднесе“. Нам Грците ни се непријатели затоа што не заебаваат за нешта кои се глупости во 21. век! Но Сократ, Платон , Аристотел, софистите пред нив, Елејците итн. биле ХЕЛЕНИ - факт!!! Илијадата е хеленско генијално дело и секој превод на било кој јазик е гола вода во споредба со оригиналот на грчки- факт!!!

Има една изрека, човек треба да сознае кој е навистина за да може да биде повеќе од тоа што е- старите Хелени го рекле ова со два збора, познатата изрека од храмот во Делфи - gnothi s'auton- спознај се себеси!
Македонците никогаш не биле Грци, ФАКТ! Секоја понатамошна дискусија нема фајде.

F

FallenHypaspist

Гостин
пробај со Windex.. и тоа е грчки :pos2:

ај ке ти дадам уште една шанса.. (до кога)

Провери што е Ангелина Маркус.. по род..

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2006/sonce616_617.pdf/31_34_feljton.pdf

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2005/sonce578_580.pdf/08_16_intervju.pdf
Абре после се ми се чини дека му стигнал еден дебел Атински плик на врата..

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Hellenistickata Kultura ne ja sporam ni jas.

Samo sakam da se svati deka grcite, tie antickite, i ovie deneshnite, nemat nisto so nea :toe:

@ administracija: bugarofilov (dze) uste truet na forumov.

duri ne go vospitate, malu da go ucime, vaka prost sramota e da zborvit nash jazik.

vul-gar, kako rece za Angelina?

od An-gel?
An-gelos?

sho znacit? glasnik (Bozji) ?

nosit Glas? Golos?

ajd sikter... to sigurno razbiras
Кристина, ти можеш да продаваш ветер и магла и се и сешто на луѓе кои ги мрзи да читаат и мислат со своја глава, ама мене не!:nenene:
Angel-os (os е карактеристичната наставка за именки од машки род прва деклинација, соодветна на латинската -us, сигматски наставки кои се изгубени во словенскитее јазици) а не an- gelos, gelos, па на крај да излезе golos нешто што личи на руски!!! Смешна работа, навистина :toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Но Сократ, Платон , Аристотел, софистите пред нив, Елејците итн. биле ХЕЛЕНИ - факт!!!

Илијадата е хеленско генијално дело и секој превод на било кој јазик е гола вода во споредба со оригиналот на грчки- факт!!!
decko, ako ne si Vasko Gligorov, togas najubo da se fatite za race, i da si prajte drustvo.

1. aRistotel e od Stagira, a Stagira ne e Grcki grad
2. za Iliada i Odisea od sekogas imalo i ke imat ogromen broj nauchnici koi ne samo shto go sporat, tuku go dokazale toa deka ne se grcki mitovi, i deka ne se zapisani od SLEPIOT Homer.

Decko, vo svojata vulgarnost, zaboravas deka staro grckite poeti bile ORALNI, zato sho povekjeto bile NEPISMENI.

Slepec samo nema da vidi deka bukvite od pismenost stara preku 9000 godini se isti so "grckite"

decko, ti rekovme, gi ispolnuvas uslovite za vul-gar, a i za grd, pa slobodno pofali se deka ete nie, Makedonite, te priznavame za vulgaren, ke ti dat pasos, a mozi i nekoe evro.

i neka te baniraat, pocnuvas da iritiras so svojata prostotija i nenacitanost.

edit:

sega te vidov, smdris vekje na vulgarnost.

angel-oy

ne S

koga vekje serkas... ti go poednostaviv so Golos, mozi trebase da pocnam so Gla-goli

koa sme kaj S

sikter <--- razbiras? :)

J

Johnny Stulic

Гостин

Има една поговорка, човек треба да сознае кој е навистина за да може да биде повеќе од тоа што е- старите Хелени го рекле ова со два збора, познатата изрека од храмот во Делфи - gnothi s'auton- спознај се себеси!
Za zal ne firewall-ov na rabota mi eba majce :) ,kako i da e ako iznesuva fakti poddrzani so dokazi ne znam zosto ne bi mozela da se zeme za reper Angelina ili nekoj bilo drug ,pak ke go povtoram moeto mislenje za toa Grcite imaat kontinuitet so antickite Heleni kolku nie sto imame so antickite Makedonci pa ako tie imaat ekskluzivitet za niv jas ne gledam nisto loso nie da go nemame za antickite Makedonci.

Apropo filosofija Dze ne ja prifakam rakavicata odi vo soodvetniot podforum i pokazuvaj si tetovazi so Ada i Raziel :):smir:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Кристина, ти можеш да продаваш ветер и магла и се и сешто на луѓе кои ги мрзи да читаат и мислат со своја глава, ама мене не!:nenene:
Angel-os (os е карактеристичната наставка за именки од машки род прва деклинација, соодветна на латинската -us, сигматски наставки кои се изгубени во словенскитее јазици) а не an- gelos, gelos, па на крај да излезе golos нешто што личи на руски!!! Смешна работа, навистина :toe:
Батка, навистина замараш брат.. Навистина шо ти е проблем ??

Не си ми Дефиниран..

до таа ли мера си искомплексиран па си лечиш комплекси ??

не ти се допаѓа тоа што го читаш.. СУПЕР:..

мавни едно гиро, пушти си сиртаки на ЦД, едно Ципоро и цацики за мезе.. и бркај си работа..

Кој ти се меша во тоа како се осеќаш и кој си.. Никој.. ( а можда и тука лежи проблемот - ако може со Фројдовски пристап да приметам?)

BTW.. за Аристотел.. имаш огромна Грешка.. ама како што веќе реков.. зависи од кој БУНАР пиеш ВОДА.. брат..!

Kajgana Shop

На врв Bottom