Фан клуб: Бостон Селтикс

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ајде толку и од вас......
Догодина се гледаме пак во финале бе, нека се радуваат годинава другите малку :)

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ајт гледаме се догодина со лејкерси у финале

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
И последни да сте, и никаде да не играте засекогаш ќе бидете во моето срце ЗЕЛЕНИ, I Bleed Green !!!

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Тоа е тоа, се гледаме догодина во финале!! BOSTON CELTICS 4EVER!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Со оваа екипа тешко догодина, сменив канал не можев да го слушам овој на мтв и на спорт клуб рекоа дека бостон има премногу пауза додека да направи конкурентна екипа. ќе видиме што ќе биде од есен.

сега оклахома би сакал да влезе во финале :helou:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Добри беа коментаториве на спорт клуб ,барем тие не ме изнервираја.
Искрено и задоволен сум што со толку повредени играчи ,бостон даде каков таков отпор па за на крај среќата да не го послужи.
Само не ми е јасно од каде онолку изгубени топки да му се сневиди,дали дека се исушени во рацете,дали немаше хемија во тимов ,стварно незнам пошо онакви изгубени топки се срамота за нба тим.

До година здравје,со нов тим се надевам до нови успеси.
пс- Едно големо фала за се што створија некои играчи за бостон а заминуваат во пензија.
поздрав

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Добри беа коментаториве на спорт клуб ,барем тие не ме изнервираја.
Искрено и задоволен сум што со толку повредени играчи ,бостон даде каков таков отпор па за на крај среќата да не го послужи.
Само не ми е јасно од каде онолку изгубени топки да му се сневиди,дали дека се исушени во рацете,дали немаше хемија во тимов ,стварно незнам пошо онакви изгубени топки се срамота за нба тим.

До година здравје,со нов тим се надевам до нови успеси.
пс- Едно големо фала за се што створија некои играчи за бостон а заминуваат во пензија.
поздрав
Убаво кажаа на спорт клуб со толку изгубени топки не можеш ни обичен клуб да победиш а не некој нба тим во плеј оф, и уште една битна работа кажаа дека мајами ги погоди сите психолошки шутеви кога требало ете вчера леброн ја даде тројката у последна секунда преку човек а тој по специјалност тројкаш. Едноставно им идеше све од рака и тие решавачки шутеви ги погодија и затоа на два натпревари победија кои требаше да ги изгубат. Јас би рекол божја воља зашто во бостон се извадија на продужеток а вчера као што кажав ја дадоја решавачката тројка а губеа цело време но што е тука е идеме даље секое зло за добро се надевам догодина појака екипа и некои појачања помлади зашто шекил не беше некое појачање :helou:

Н

'Никола'

Гостин
Ние ги пративме во пензија, а тие планирале уште 2-3 сезони да ги играат.:) Браво браво, и в година ќе ја гледаме големата четворка, со се Док на клупата, и со некои нови засилувања.
Бујрум

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Ние ги пративме во пензија, а тие планирале уште 2-3 сезони да ги играат.:) Браво браво, и в година ќе ја гледаме големата четворка, со се Док на клупата, и со некои нови засилувања.
Бујрум
браво браво
колку ме само израдува ова :vozbud:
али доколку сакаат догодина да се борат за титулата, ќе мора да играт со таквата хемија шо ја имаше во првиот дел од оваа сезона. плус обавезно ќе ни треба некои засилувања во одбраната, оти додека игравме со перкинс бевме на прво место во одбрана во лигата, а откако си ојде перкинс, многу ослабнавме во одбрана. исто мора да имаме добра клупа, со оваа шо ја имаме моментално тешко нас.
Ајде догодина да им се одмаздиме на овие ѕвездите од мајами, а пак во финале на лејкерси. само без песимизам и мислам дека се ќе биде во ред :smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Добра најава ни дадоа Док, Пирс и Ален за догодина ;)

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Док се согласил за нов пет-годишен договор. ;)

Ainge Keeps His Coach

Danny Ainge announced on Friday afternoon that Doc Rivers has agreed to a new five-year deal to remain the head coach of the Boston Celtics. Further details of the agreement were not disclosed.
Ainge said that he approached Rivers at the beginning of the playoffs to intensify negotiations on a possible return. Once the season concluded on Wednesday, Rivers proclaimed, “I am a Celtic,” and it is now clear that he will be one for a long time to come.

--- надополнето ---

И по се изгледа и Шек ќе заминува....

Shaq odlazi u mirovinu?

Generalni menadžer Boston Celticsa, Danny Ainge, je medijima iznio svoje mišljenje o budućnosti Shaquillea O’Neala u zelenom dresu. Na pitanje misli li da je Shaq odigrao svoju posljednju utakmicu u NBA ligi, Ainge je odgovorio: “Vjerojatno. Teško je u ovom trenutku donositi tako velike odluke, no ja mislim je.”

Ovaj 39-godišnji veteran je na početku sezone izjavio kako bi volio i sa 40 godina igrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Između ostalog, u ugovoru sa Celticsima ima opciju da odradi još jednu sezonu za plaću od 1,4 milijuna dolara. Ipak, Shaq je ove sezone imao ogromnih problema sa ozljedama, te je u playoffu odigrao ukupno tek 12 minuta, zbog čega će moguće ipak otići u zasluženu mirovinu ranije no što je prvotno planirao.

U regularnom dijelu sezone se u 37 utakmica, koliko je odigrao, pokazao kao sasvim solidno pojačanje pod koševima za Boston. U 20,3 minute na parketu postizao je prosječno 9,2 poena uz 4,8 skokova, no već spomenute ozljede su ga možda i zauvijek odvojile s NBA parketa.

Ako Shaq prestane s aktivnim igranjem košarke, svakako će ostaviti iza sebe jednu veličanstvenu karijeru kroz koju je osvojio četiri naslova prvaka i postao jednim od najdominantnijih igrača svih vremena.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Рондо нема да даде да му се направи операција на лактото, но за жал Џермејн Онил иде на операција...

Prošle sezone su košarkaši Boston Celticsa igrali veliki finale NBA lige u kojem su, nakon sedam utakmica, poraženi od Los Angeles Lakersa. Ove sezone je Boston zapeo već u konferencijskom polufinalu.

Nakon pet utakmica je bolji od njih bio Miami, a jednim dijelom te serije je Boston imao problema sa svoja dva bitna igrača, Rajonom Rondom i Jermaineom O’Nealom, koji su vukli ozljede i time umanjili šanse svoje momčadi u ogledima protiv Wadea, Jamesa, Bosha i ostalih.

Rondo je ozlijedio lakat lijeve ruke, ali nakon pretraga je ustanovljeno da neće biti potrebna operacija kako bi se sanirala ta ozljeda.

“Rondo je genijalac. U zadnjoj utakmici je samo gledao na sat, dok su mu liječnici pokušavali ublažiti bol. Nije htio ništa piti, nije htio nikakve injekcije, samo je govorio da se mora vratiti na parket”, rekao je šef košarkaških operacija Bostona Danny Ainge.

No, dok je s Rondom situacija dobra, na operaciju će ipak morati otići Jermaine O’Neal, prvi klupski centar. On ima problema s ručnim zglobom.

--- надополнето ---

И да Док Рив. ОФИЦИЈАЛНО потпиша нов 5-годишен договор. :smir:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ехееееј, живи ли сте :)

еве еден поздрав од мене и од Paul Pierce

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Уууу јако е видеото фала за позз, позз го Пирс чим не поздравил ахахахах ае од мене и од Гарнет еден позз

Kajgana Shop

На врв Bottom