Докажете дека Господ (не) постои

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Темата не е верување, темата е докажи...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.507
Темата не е верување, темата е докажи...
Се цитирам

земете пример , дете , бебе , родено со комплетно слепило , ке можете еден ден да му докажете дека ѕвездите постојат , дека облаците постојат , ги гледа , не , ги чувствува , не , постојат?! Да , али никогаш нема да бидете способни истото нему да му го докажете .

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Не ти одговара да зборуваш за тоа...а?
Zasto se vadis na volku niski udari....ne sum sakala da odgovoram.....patem ti dadov odgovor,i ti kazav deka prasanjeto ne bese toa.A toa sto ti gresno citas,e tvoja rabota.Ti koga bi mozel da mi odgovoris na prasanjeto,nemase da obvinuvas na prazno

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Zasto se vadis na volku niski udari....ne sum sakala da odgovoram.....patem ti dadov odgovor,i ti kazav deka prasanjeto ne bese toa.A toa sto ti gresno citas,e tvoja rabota.Ti koga bi mozel da mi odgovoris na prasanjeto,nemase da obvinuvas na prazno
Ако не е точно тоа дека не си сакала, тогаш зошто не одговори?
ок, сега е можеби ок..

Јас тоа го читам тавко какво што е напишано, не е моја вина што е грешно напишано..

На кое прашање мислеше? Повториго...
Никого не обвинувам...

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Ако не е точно тоа дека не си сакала, тогаш зошто не одговори?
ок, сега е можеби ок..

Јас тоа го читам тавко какво што е напишано, не е моја вина што е грешно напишано..

На кое прашање мислеше? Повториго...
Никого не обвинувам...
Aj vaka:Jas prasav za sto ako majkata na Unholy otide vo Amerika,ne ja gleda,a znam deka pak ja saka,kazav da mi go objasni toa.Ti kaza deka ke dokaze.Jas kazav deka moze da dokaze,no ne e toa temata,odnosno prasanjeto.Avtomatski,jas ne odbegnav odgovor,brate,tuku nemase takvo prasanje za da dadam odgovor.Moeto prasanje nema nikakva vrska so dokazuvanje.Ne mi gi vrti zborovite

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Aj vaka:Jas prasav za sto ako majkata na Unholy otide vo Amerika,ne ja gleda,a znam deka pak ja saka,kazav da mi go objasni toa.Ti kaza deka ke dokaze.Jas kazav deka moze da dokaze,no ne e toa temata,odnosno prasanjeto.Avtomatski,jas ne odbegnav odgovor,brate,tuku nemase takvo prasanje za da dadam odgovor.Moeto prasanje nema nikakva vrska so dokazuvanje.Ne mi gi vrti zborovite
Ако мајкаму замине во Америка, и тој нема веќе да има докази дека таа го сака него, тогаш и тој ќе престане да ја сака, да не кажам дека ќе почне да ја мрази...
Доволно?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
MIKI еднаш напиша дека земјотресите кои се десија во Кина пред 2 месеца , се дело на Бог и тој ги “пратил“ таму пошто , во Кина живеат многу неверници т.е луѓе од различна религија во споредба со христијанството .. Е сега , ако е Он толку полн со љубов спрема СИТЕ НАС , зашо ги уби тие 50.000 луѓе у пстави уште 100.000 во тага и болка .. Да не е садо-мазохист ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
MIKI еднаш напиша дека земјотресите кои се десија во Кина пред 2 месеца , се дело на Бог и тој ги “пратил“ таму пошто , во Кина живеат многу неверници т.е луѓе од различна религија во споредба со христијанството .. Е сега , ако е Он толку полн со љубов спрема СИТЕ НАС , зашо ги уби тие 50.000 луѓе у пстави уште 100.000 во тага и болка .. Да не е садо-мазохист ?
Јок бе садо-мазо уживаат во сопствената болка.....

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Covece stvarno dobri postovi alal neka ti e stvarno vredat, si slusnal si za Aleksandriska skola?:pos2:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Ако мајкаму замине во Америка, и тој нема веќе да има докази дека таа го сака него, тогаш и тој ќе престане да ја сака, да не кажам дека ќе почне да ја мрази...
Доволно?
E,naprotiv,ke ja saka,jas ne mislam kako i ti.Ne e normalno da ja zamrazi,Majka mu e!A,i najgolemiot dokaz,deka go saka,e faktot deka Istata taa go rodila.......

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Eden monah,celo vreme se prasuval zosto ako Bog e tolku Dobar,umiraat sekojdnevno tolku luge,stradaat i sl....Sekoj den,so solzi go molel da mu isprati odgovor,bidejki ne mozel da razbere.Bog mu rekol da zastane kaj edna suma,pozadi edno drvo,da stoi tamu,i da ceka da vidi sto ke se sluci.Toj toa i go napravil.I,dosol nekoj bogatas,so svoite pratenici,sednale na zemja,i pocnale da jadat,pijat i da se veselat.Napravile sto napravile,i koga stanale da si odat,na bogatasot od dzeb mu ispadnale pari,no toj ne gi zabelezal,i si otisol.Po nego dosol eden covek,i koga gi zdogledal parite,gi zemal i izbegal.I najposle,zastanal na istoto toa mesto eden prosjak,da se odmori.Bogatasot vrakajki se doma,zabelezal deka mu falat pari,pa se vratil,i koga go zdogledal prosjakot,go fatil,i mu rekol vednas da mu gi vrati site pari.A prosjakot placejki,mu objasnuval deka neznae sto zboruva i deka zastanal tuka da se odmori.No,ovoj ne poveruval,i go pretepal do smrt.Monahot,gledajki go seto toa,placel kako malo bebe.I kriknal kon Boga,velejki:"Ova li e toa,za koe me vikase da go vidam???"Razocaran,se vratil,cel vo solzi i potistenost.I vecerta,Bog mu dal odgovor:"BOGATIOT,KOJ GO VIDE,PRED MNOGU GODINI GI ZEDE POSELDNITE PARI OD DZEBOT NA ISTIOT ONOJ,KOJ SEGA PO TOLKU VREME,GI UKRADE NEGOVITE.A,PROSJAKOT,VO MINATOTO,UBI COVEK,I POSLE TOA,TOLKU SE KAESE,STO SO OGROMNO POKAJANIE I BOLKA OD STORENIOT GREV,ME MOLESE,DA MU DADAM ISTA SMRT KAKO I TOJ STO MU "DARI"NA DRUGIOT COVEK PRED MNOGU GODINI.....ETE JA MOJATA PRAVDA"Monahot dobil odgovor,i sfatil deka NISTO ne e slucajno.Na ovoj nacin,sekoj ja dobil svojata otplata uste od minatoto.......

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
eheheheh
abe batka toa ti e eden coek
kazi mi aj kako mozi 50000 zaginati godinava vo kina,300000 zaginati pred 2 godini vo indonezija,5000 zaginati vo napadot na kulite bliznacki 2001 vo SAD,aj sega eden poekspliciten primer 50.000.000 zaginati vo vtorata svetska vojna
sakas da mi kazis deka site tie imale grevoj vo minatoto,ili nivnite predci imale grevoj ili ne znam so????abe kaj e logikava more

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Па ова е само приказна, не е доказ за постоењето на Бог!

п.с.
Сите приказни се измислени од луѓето.

Kajgana Shop

На врв Bottom