АХМЕТИ САКА БУКВА ОД ЗБОРОТ МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Катја
  • Време на започнување Време на започнување
е сега

и пак нема одговор на моето прашање - зошто македонските партии секогаш како втор коалиционен партнер земаат албанска партија за да направат 61 пратеник, дај нека коалицираат повеќе македонски партии и ќе нема потреба од албанска партија во власта.

Ами зошто секој пат бугарските партии зимат даже и кога нема нужда турската партија во владата, зошто српските зимат маджарската и румуните - пак маджарската. Извод - тако идва наредбата от САшт и ЕУ. Си доволен?

Мислам дека мора да има Албанска партија во власта.
Ова е уште пред 2001.
Не знам точно зашто,ама така требало да биде.
И во ред е да има,доколку навистина се борат за развојот на државава и истата во која живеат(Република Македонија) ја сакаат и почитуваат.

Викаш дека ја сакаат и почитуваат, па ако ја сакаа немаше во 2001 своите права (кои ги имаа и тогаш) да ги барат преку оружје. Зошто ние кога нешто не ни е погодено по законот не земаме да се пукаме со властите.
Можеби албанската партија на власт ќе направи една работа добра, сто ќе погреши и само со тоа го зголемува револто меѓу двете националности (македонци вс. албанци).

Emi mnogu sakat no sakat i da mi go izdudlaat:drk:

Мислам дека мора да има Албанска партија во власта.
Ова е уште пред 2001.
Не знам точно зашто,ама така требало да биде.
И во ред е да има,доколку навистина се борат за развојот на државава и истата во која живеат(Република Македонија) ја сакаат и почитуваат.
pa aj kazi mi koj makedonec gi branel interesite na albanskiot narod sto zivee tuka? pa ke doznaes zasto dokolku nemozes i neznaes zasto treba albanska partija da bide del od vladata znaci deka ne gi pocituvas albancite i ne gi prifakas kako gragani na ovaa drzava.. epa dokolku i politikata prodolzi politikata po tvoja glava ne 2001 tuku poloso ke bide.. mozete da ja zemete kako zakana ili kako sakate.. treba da ve nosime na brainfresh ili nekoj elektro shok za da se osvestite.. nie sme takvi kako sto sme mozebi sme grdi mozebi nemame kultura kako sto vikate vie makedoncite nie sme edno nisto neli... :)

Grcija ima eden golem problem toa se vika Tucija.A da ne beshe taa turcija grcija ke ja okupirashe Albanija i Makedonija duri vo vremeto koga bea Albanskite nemiri

Нјамах намерение да се месја, но подобна глупост като тази горе рјадко може да се прочете.:uvo:

Блооди, г'рците Турција за един чеп не ја е*ават. Да ти припомнја ли как през деведесетте години на миналија век, за един остров в бјало море, за малко не се стигна до војна? ја попрочети тук:

Егејскијат диспут: http://en.wikipedia.org/wiki/Imia/Kardak

Друг е в'проса, че на балканите војна нјама да стане никога. А ако недај боже стане, жертви ште са невинни семејства, а не Интернет форумни хулигани като тебе, които са страшни само зад клавиатурата.

Zosto vo Makedonija ima partii na nacionalnostite?

А това е един много доб'р в'прос...
За с'жаление, макар че е забранено от конституцијата, такава партија има и в Б'лгарија....

Поздрави:helou:

паметно е малцинствата да се застапени секаде

порано кога полиција апси..апци зошто биле албанци а не криминалци...одма револт одма собирање..видовме немирите во ла и парис...

сега кога ке те тепаат у станица ке те тепаат твои..па иди барај човекови права и плачи дека пола тон поликолор ти наместиле...

но преговорите со името е уникатна и осетлива проблематика која не го засега никој што не се чуствува македонец..особено не Ахмети кој отиде на 101 состанок со бакојани да договорат блокада пред нато члеснтвото..ете кој мисли за народот...

mozete da ja zemete kako zakana ili kako sakate.. treba da ve nosime na brainfresh ili nekoj elektro shok za da se osvestite.. nie sme takvi kako sto sme mozebi sme grdi mozebi nemame kultura kako sto vikate vie makedoncite nie sme edno nisto neli... :)

биди реален, иако можеби соживот нема во вистинската смисла на зборот, но ги уживате правата за кои се ,,боревте,, . Сите ние Македонци , Албанци, сме свесни дека таа политичка војна беше за остварување на високо-политички интереси. Прашај се сега како се живее во албанските села , западна македонија? И затоа без закани те молам, сакаш соживот а во тебе тлее омразата која Ахмети ви ја насади за тој да си обезбеди место во парламентот а + коалиција со истиот човек кој беше одлучувачки фактор во гостиварските немири.
За албанската култура ќе речам само - се потценувате сами , читај си го постот, да се едуцираа албанските деца од селата можеби ќе беше поинаку, ама родителите ги лишуваат од тоа право.

Само вселената и човековата глупост се бескрајни. За вселената и не сум толку сигурен.

Паметен бил чичко Алберт.

и пак нема одговор на моето прашање - зошто македонските партии секогаш како втор коалиционен партнер земаат албанска партија за да направат 61 пратеник, дај нека коалицираат повеќе македонски партии и ќе нема потреба од албанска партија во власта.

Galaktikos.Prost Odgovor ke ti davam Zatoa shto sme Ortaci vo drzavata Drugar zatoa koaliciraat

Galaktikos.Prost Odgovor ke ti davam Zatoa shto sme Ortaci vo drzavata Drugar zatoa koaliciraat

Не сме ортаци.

Туку сме рамноправни граѓани на Македонија, и јас и ти. А како такви, политичките партии се исти за сите.

Сега, повторно обиди се да одговориш на прашањето од Галактикос.

Во МК се прифати некое непишано правило да мора и албанска партија да коалицира во власта, нешто што е спротивно на самите постулати на демократијата каде една етничка партија мора по секоја цена да биде на власт. Многу опасен преседан кој еве веќе деценија ипол сеуште не е прекинат.

За жал со оваа констелација на сили не гледам можност следните 10 години нешто да се измени на ова поле.

Ако питат мене, бих му дал на Ахмети една буква од името на државата ! :wink: Таа буква е "J" и иде од Караджицата, не од Кирилицата ...

Од МАКЕДОНИJA земаме "J" и ja даваме на Ахмети !
Тогава остава MACEDONIA или МАКЕДОНИја, което звучи много добре, нели ?

Но што ке праи Ахмети со буквата ? :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom