АХМЕТИ САКА БУКВА ОД ЗБОРОТ МАКЕДОНИЈА

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Paramount напиша:
Factot deka sa gragani na Republica Makedonija ne gi zadolzhuva avtomatski da ja poddrzhuvat borbata za imeto ! :toe:
Sakame ili ne, za mnoguminja od niv svetoto ime a Albanija, a ne Macedonija ! :nesvest:
Ако вистински ја сакаат ова земја немора да бидат задолжени,самите ќе чувстуваат потреба да ја подржуваат борбата за името!

И за кого е свето името Албанија,комотно може да се пресели во Албанија.Никој со сила не ги држи тука!

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Лидерот на ДУИ Али Ахмети го повтори барањето и Албанците да бидат вклучени во спорот со Грција за името Македонија, со закана дека во спротивно договореното нема да биде прифатливо за Албанците.
,, Ако решение се донесе без албанско учество , тие не се обврзани да го прифатат. Секое дејство што може да се одвива без учество на Албанците и против нивната волја ќе направи проблеми и ние не можеме да го поддржиме, па во таа насока бараме учество на Албанците во прашањето за името, со желба да не се создадат проблеми во иднина,,-вели Ахмети :lud:
Бараат ли Албанците 20% од името на државава?
И какви се проблеми би иницирало несоделувањето на албанците во преговорите за името ?
Prashanjeto e najglupavo neshto shto sum ja procital.Nikoj ne bara takvo neshto Ali Ahmeti samo bara i albancite da bidat vkluceni vo sporot okolu imeto shto e neshto najnormalno.Se sekavam pred 2 nedeli odtvoriv slicna tema no beshe zatvorana poshto na nekoj ne mu bendisuvashe toa pocna da se pcuje i temava otide pod KLUC.

So zelba toa da ne se povtori,mislam deka i albancite treba da bidat vkluceni.
аха..паднаа маските

сиако се знаеше сега е повеке од јасно зошто Амети цела година патуваше де до солун де до атина и се срекаваше со Бакојани..тројански коњ џанам...

на добар пат е Ахмети..првин негови членови учествуваа на протестите во косово..па не ја осудија акцијата во Бродец контра на ЕУ и САД и сега уште една контра ставајки се на страната на Грците..само напред....

заборавив..американската амбасадорка ја дочекаа со рафали на скендербег, инцидентот во собранието и тврдоглавоста во клучните моменти по што сад мораа ко мали деца да ги седнат сите на маса за да си играат политика....:vozbud:
Da be tocno e seti se Bakojani ne se sretna ni so Milosovski ni so Konevska koi bea prisutni vo Atina tuku so Ahmeti.Okolu toa za Kosovo DUI otvorena prikazuva deka eventualna negativna avantura na nekoj politicaR od Mkd ke bide fatalen po megjuetnickite odnosi.Vo Brodec ginea nevini lugje od strana na srpski vojnici i toa ne e za pocituvanje vo najmala raka.
Za USA i EU ic ti ne beri gajle dodeka makedonskite politicari se svrtuvaat kon Rusija tie i dolgo ke bidat nashi sojuznici.

Sranja vo boja.. Pleme nivno da e*am. Abe toa e.. Ke im podades prst i ke zemat cela raka. Samo rabotata e toa sto i za ova ke mu se dozvoli polnopravno ucestvo, taka da, ke ima povekje problemi otkolku sto se predvideni.
Toa od mene
Mrsh bre cigajno.Za takvi kako ti Hitler napravil Gasni Komori

но тука не запираат неговите желби.
бара пред априлскиот самит на НАТО во Букурешт да се донесе законот за поранешните припадници на ОНА и законот за јазиците.
Zhelbite ne se negovi.Jas kako albanec sum glasal za negovata platforma kade go predviduva istoto,i jas ocekuvam toa da go napravi.
A jas kako znam penziite na UCK se resheni duri od Maj,so dogovor na koj mandatarceto ne go priznavashe ama na kraj ispadna deka ne e taka

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Ако вистински ја сакаат ова земја немора да бидат задолжени,самите ќе чувстуваат потреба да ја подржуваат борбата за името!

И за кого е свето името Албанија,комотно може да се пресели во Албанија.Никој со сила не ги држи тука!
Prvata rechenica ti e OK !
Vtorata mi zvuchi malku rasistki ! :toe: Ne mozhe da gi izterash nasila !

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Vo Brodec ginea nevini lugje od strana na srpski vojnici i toa ne e za pocituvanje vo najmala raka.
нешто сериозно не е во ред со вас???? тие твој невини луге имаа убиено пратеник во Албанија. чувар албанец на косово и еден тон други глупости...за ова сите беа едногласни и македонци и албанци и сад и еу..само ахмети и оној србинон пробаа да соберат ситни политички поени на туги несреки....Албанците и ахмети..ние и Љубчо...иста слика...ке се освестите ама касно ке биде...

-----------------------------------------
Da be tocno e seti se Bakojani ne se sretna ni so Milosovski ni so Konevska koi bea prisutni vo Atina tuku so Ahmeti.
сега гледаме и зошто

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Mrazam grci , ne znam zosto bi se sretnal Ahmeti so Bakojani, oni imaat nesto da ni vratat, i ke treba posle Kosova da se pocne so Grcija , da se aktiviraat site albanci, so pari i so izignuvanje na svetsko nivo problemot so Grcija, koja ima pretenzii kon site sosedi.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Prvata rechenica ti e OK !
Vtorata mi zvuchi malku rasistki ! :toe: Ne mozhe da gi izterash nasila !
Мислам дека не ме сфати добро.Јас не викам да си одат од земјава.Јас немам право никој да го терам на сила.Поентата ми беше дека треба заедно да ја градиме државава,а ако некој не и мисли добро може да си оди,никој не го задржува тука на сила.

Катја

Journalist
Член од
18 декември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
3
Prashanjeto e najglupavo neshto shto sum ja procital.Nikoj ne bara takvo neshto Ali Ahmeti samo bara i albancite da bidat vkluceni vo sporot okolu imeto shto e neshto najnormalno.Se sekavam pred 2 nedeli odtvoriv slicna tema no beshe zatvorana poshto na nekoj ne mu bendisuvashe toa pocna da se pcuje i temava otide pod KLUC.

So zelba toa da ne se povtori,mislam deka i albancite treba da bidat vkluceni.

немам етнички предрасуди, но по се изгледа заканите на Ахмети му се омилено средство за постигнување на своите цели, а за ова прашање кое е од витално значење за интегритетот на репупликата и нема место за негови испади од ваков тип.Сега само чекам да видам колку конструктивен ќе биде во преговорите, се разбира доколку земе учесво.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Али ке им писне за Чемерија на Циганите...sd

B

Borg_Drone

Гостин
А јоој.
Што нема да чуеш денеска.

Али Баба сакал да биде вклучена ДУИ во разговорите.
Инаку се согласувам со Македонски.

Али Баба,Циле,Паси,Георгиевски=ТРОЈАНСКИ КОЊ ;)

Х

Ханзо

Гостин
Албоз, полека со коморите...
И дај кажи што е тоа мајски договор жити се`. Колку што знам јас, ништо нема на хартија од тоа, само нешто лаф муабет си направиле.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За да во иднина нема вакви или слични желби и новогодишни честитки Македонија треба да се откаже од понатамошна логистичка подршка на НАТО и ЕУ за Косово се додека не биде примена како полноправна членка во овие институции.Значи треба Гвујо во координација со граѓанинот кој по потреба е председател да излезат пред меѓународната јавност и да се откажат од секаква логистичка поддршка на НАТО и ЕУ силите кој ја користат нашата територија за своите Ахтисаари планови се додека не не примат како полноправна членка,па да видиме дали Ахмети ќе побара и 0.0001% од името или ќе "гувее" како млада невеста.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Hanzo imalo dogovor , toa go imase na mediumite, so tocki , onaka dobro napisano.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Hanzo imalo dogovor , toa go imase na mediumite, so tocki , onaka dobro napisano.
оф: како може да е договор а едната страна да негира дека има...
јас подразбирам под договор согласност од двете страни со задоволени цели..

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
нешто сериозно не е во ред со вас???? тие твој невини луге имаа убиено пратеник во Албанија. чувар албанец на косово и еден тон други глупости...за ова сите беа едногласни и македонци и албанци и сад и еу..само ахмети и оној србинон пробаа да соберат ситни политички поени на туги несреки....Албанците и ахмети..ние и Љубчо...иста слика...ке се освестите ама касно ке биде...

-----------------------------------------

сега гледаме и зошто
Ej znam bre lugje veke ne moze da go trpite covekot no nemoj da zboruvash besmislici.Za toa za Brodec beshe cista blamaza,posledicite gi pocustvuvashe makedonskiot del vo Tetovo vprocem lesno e da bidesh Makedonec vo Bitola ama ne tolku vo Zapadna.

Албоз, полека со коморите...
И дај кажи што е тоа мајски договор жити се`. Колку што знам јас, ништо нема на хартија од тоа, само нешто лаф муабет си направиле.
Hanzo ushte si vo filmot deka nema dogovor.
Izlezi krajno vreme e.Ima dogovor za sve i seshto shto baravme dobivme taka ti e toa.

Za toa so Bakojani-Ahmeti,nie imame stari problemi so niv postari od samata Makedonija.Tie ni imaat uzurpirano dobar del od etnicka Albanija,delot se vika Cameria,koja ke go zememe po sekoja cel.

Kajgana Shop

На врв Bottom