АХМЕТИ САКА БУКВА ОД ЗБОРОТ МАКЕДОНИЈА

Катја

Journalist
Член од
18 декември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
3
Лидерот на ДУИ Али Ахмети го повтори барањето и Албанците да бидат вклучени во спорот со Грција за името Македонија, со закана дека во спротивно договореното нема да биде прифатливо за Албанците.
,, Ако решение се донесе без албанско учество , тие не се обврзани да го прифатат. Секое дејство што може да се одвива без учество на Албанците и против нивната волја ќе направи проблеми и ние не можеме да го поддржиме, па во таа насока бараме учество на Албанците во прашањето за името, со желба да не се создадат проблеми во иднина,,-вели Ахмети :lud:
Бараат ли Албанците 20% од името на државава?
И какви се проблеми би иницирало несоделувањето на албанците во преговорите за името ?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па би требало и Албанците да ја подржуваат борбата за името,зашто сепак се граѓани на Република Македонија нели?
Државниот интерес треба да биде на прво место и нивен интерес?
Да не имаат против нешто за името,па сакаат и они учество?
Мене барем ова на тоа ми личи.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
аха..паднаа маските

сиако се знаеше сега е повеке од јасно зошто Амети цела година патуваше де до солун де до атина и се срекаваше со Бакојани..тројански коњ џанам...

на добар пат е Ахмети..првин негови членови учествуваа на протестите во косово..па не ја осудија акцијата во Бродец контра на ЕУ и САД и сега уште една контра ставајки се на страната на Грците..само напред....

заборавив..американската амбасадорка ја дочекаа со рафали на скендербег, инцидентот во собранието и тврдоглавоста во клучните моменти по што сад мораа ко мали деца да ги седнат сите на маса за да си играат политика....:vozbud:

Х

Ханзо

Гостин
Сакаат 25.17% од името...уф, од време на време посакувам да сум Кинез

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Sranja vo boja.. Pleme nivno da e*am. Abe toa e.. Ke im podades prst i ke zemat cela raka. Samo rabotata e toa sto i za ova ke mu se dozvoli polnopravno ucestvo, taka da, ke ima povekje problemi otkolku sto se predvideni.
Toa od mene

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ahmeti mozhe prvo da si gi trenira diplomatskite sposobnosti vo Albania i da ja ubedi albanskata vlada i institucii da prestanat da ja upotrebuvaat referencata pa potoa mozhe da diskutirame za se drugo. No so uceni nema nikade da stigne.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
abe ostaj odednas se interesiraat za drzavnite interesi na makedonija :pos2: ne se normalni bre kojznae kakvi zadni nameri imaat

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ајдеее уште што ќе слушнеме од Ахмети, 20 % од името , глупости.

Катја

Journalist
Член од
18 декември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
3
но тука не запираат неговите желби.
бара пред априлскиот самит на НАТО во Букурешт да се донесе законот за поранешните припадници на ОНА и законот за јазиците.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
тука не запираат неговите желби.
бара пред априлскиот самит на НАТО во Букурешт да се донесе законот за поранешните припадници на ОНА и законот за јазиците.
Аха жими мајка..Милованович беше јасна...да во сегашните законски рамки...

пак само шминка

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Лидерот на ДУИ Али Ахмети го повтори барањето и Албанците да бидат вклучени во спорот со Грција за името Македонија, со закана дека во спротивно договореното нема да биде прифатливо за Албанците.
,, Ако решение се донесе без албанско учество , тие не се обврзани да го прифатат. Секое дејство што може да се одвива без учество на Албанците и против нивната волја ќе направи проблеми и ние не можеме да го поддржиме, па во таа насока бараме учество на Албанците во прашањето за името, со желба да не се создадат проблеми во иднина,,-вели Ахмети :lud:
Бараат ли Албанците 20% од името на државава?
И какви се проблеми би иницирало несоделувањето на албанците во преговорите за името ?
Democraciata im dava pravo da imaat svoj stav ! :helou:

Па би требало и Албанците да ја подржуваат борбата за името,зашто сепак се граѓани на Република Македонија нели?
Државниот интерес треба да биде на прво место и нивен интерес?
Да не имаат против нешто за името,па сакаат и они учество?
Мене барем ова на тоа ми личи.
Factot deka sa gragani na Republica Makedonija ne gi zadolzhuva avtomatski da ja poddrzhuvat borbata za imeto ! :toe:
Sakame ili ne, za mnoguminja od niv svetoto ime a Albanija, a ne Macedonija ! :nesvest:

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Democraciata im dava pravo da imaat svoj stav ! :helou:
Кој став бе? Ако гледаме така секој си има право на свое мислење, и јас можам да кажам Македонија да се вика Тумбузија, ама кое влијание ќе го има тоа? Така да за прашањето околу името и преговорите со грција одлучува владата, а колку што знам јас ниту Али Никојичоски ниту ДУИ не е во состав на владата. Така да неговиот став може само на ниво на мислење да остане.

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Кој став бе? Ако гледаме така секој си има право на свое мислење, и јас можам да кажам Македонија да се вика Тумбузија, ама кое влијание ќе го има тоа? Така да за прашањето околу името и преговорите со грција одлучува владата, а колку што знам јас ниту Али Никојичоски ниту ДУИ не е во состав на владата. Така да неговиот став може само на ниво на мислење да остане.
Abe, vo pravo si ! Ne gi aresvam i jaz tia finti na albancite, ama shto da praime ? :toe: Mozhe da si zboruvat sichko shto sakat ....

Kajgana Shop

На врв Bottom