Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Точните адреси се:
195.26.152.19
195.26.152.20
Неколку страни поназад беше постирано дека почнуваат со 192. но очигледно била грешка.

Значи следниве се точни
62.162.32.5
62.162.32.6
62.162.32.9

195.26.152.19
195.26.152.20

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
може некој да ми даде линк од некоја интернет продавница од која можам да купувам манга стрипови...(знам за амазон и e bay) :smir:

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Момци ме адна едно чудо на мсн се плашам да не е некаков вирус и се прашувам од каде моето мсн, да не му се десило на некој друг сличново?

значи што и да пишеш истоти текст ти го врти, рекламира

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Првпат во живот ми се дешава ова :mad:

Седам на ПЦ на нет и одеднаш снемува конекција, а рутерот, модемот си работат без проблем, еве на лаптопов имам нет. Во дивајс менаџер се` е ок... да не знаете што е проблемот? :S

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Момци ме адна едно чудо на мсн се плашам да не е некаков вирус и се прашувам од каде моето мсн, да не му се десило на некој друг сличново?

значи што и да пишеш истоти текст ти го врти, рекламира
Спамери се тие, автоматизирани ботови. Прво блок после го бришиш целосно. И од Live Messenger и од листата кај People на МСН профилот (кога ќе го отвориш email от горе имаш People)

Првпат во живот ми се дешава ова :mad:

Седам на ПЦ на нет и одеднаш снемува конекција, а рутерот, модемот си работат без проблем, еве на лаптопов имам нет. Во дивајс менаџер се` е ок... да не знаете што е проблемот? :S
Кабелот можи да е откачен (за некој милиметар, ама е откачен).
И, направи рестарт на мрежната, а после и на цел комјутер.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Спамери се тие, автоматизирани ботови. Прво блок после го бришиш целосно. И од Live Messenger и од листата кај People на МСН профилот (кога ќе го отвориш email от горе имаш People)

Кабелот можи да е откачен (за некој милиметар, ама е откачен).
И, направи рестарт на мрежната, а после и на цел комјутер.
Имам ХП, немам 7, нема дајагноуз на десен клик :) Кабелот е ок, одма проверив тоа, свети каде што е приклучен во ПЦ, навистина не знам што е :S

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Ти се појавува нешто Фросе, се случува нешто особен, или едноставно немаш конекција?
Некоја порака, симптоми?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти се појавува нешто Фросе, се случува нешто особен, или едноставно немаш конекција?
Некоја порака, симптоми?
Апсолутно ништо, само што немам интернет на ПЦ, не се отвораат страници, не можам да влезам на МСН, како кога се нема интернет, стандард. Да не е рикнато нешто? Мада се гледам дека си работи :/

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Апсолутно ништо, само што немам интернет на ПЦ, не се отвораат страници, не можам да влезам на МСН, како кога се нема интернет, стандард. Да не е рикнато нешто? Мада се гледам дека си работи :/
Не мора да значи дека се работи, ако ти „гледаш“ така :)
Може има проблеми интернет провајдерот. Не мора да значи дека од кај тебе е проблемот. Колку време се дешава ова? Денес, или трае со денови?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не мора да значи дека се работи, ако ти „гледаш“ така :)
Може има проблеми интернет провајдерот. Не мора да значи дека од кај тебе е проблемот. Колку време се дешава ова? Денес, или трае со денови?
Сега пред малку се случи, снема одеднаш. А на лаптопов имам нет, значи барем рутерот е океј у стање :D

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Имам ХП, немам 7, нема дајагноуз на десен клик :) Кабелот е ок, одма проверив тоа, свети каде што е приклучен во ПЦ, навистина не знам што е :S
Вака е на XP. Ако помогни арно.

И друго. Пробај и ги исклучи ги и рутерот и модемот и свич ако имаш од струја и пак вклучи ги.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај пробај смени си ги DNS адресите, стави ги овие:

Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary: 8.8.4.4

Што интернет/модем/рутер користиш? Да пробаш нив да ги преконфигурираш? Да пробаш (ако можеш) наместо со кабел, да се поврзеш wireless (и обратно)? Да пробаш нив да ги преконфигурираш?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај пробај смени си ги DNS адресите, стави ги овие:

Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary: 8.8.4.4

Што интернет/модем/рутер користиш? Да пробаш нив да ги преконфигурираш? Да пробаш (ако можеш) наместо со кабел, да се поврзеш wireless (и обратно)? Да пробаш нив да ги преконфигурираш?
Кабелски нет, модемот е Томпсон а рутерот Линксис. Пробувам да влезам во рутерот преку неговата ип ама ми ја дава како анавеилабл :/

Вака е на XP. Ако помогни арно.

И друго. Пробај и ги исклучи ги и рутерот и модемот и свич ако имаш од струја и пак вклучи ги.
Не помогна, failed at renewing IP adress. Фала сепак што се помачи :)

П

Паган-др

Гостин
Кабелски нет, модемот е Томпсон а рутерот Линксис. Пробувам да влезам во рутерот преку неговата ип ама ми ја дава како анавеилабл :/

Не помогна, failed at renewing IP adress. Фала сепак што се помачи :)
До нив таму е. Мене вака ми правеше, баш истото, модемот светеше, немав нет, кога одев рипеир ми даваше феилд кај ИП адресата. Јави се во КејблТел/Телекабел види што е работата. Не е до тебе, не се секирај. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
До нив таму е. Мене вака ми правеше, баш истото, модемот светеше, немав нет, кога одев рипеир ми даваше феилд кај ИП адресата. Јави се во КејблТел/Телекабел види што е работата. Не е до тебе, не се секирај. :)
Не се разбирам многу, ме буни што имам нет на лаптопов а на ПЦто немам :/ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom