Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Како да видам колку имам потрошен трансфер...

Зависи од провајдерот. Ако си на Телеком тогаш тука и на делот Проверете го остварениот АДСЛ сообраќај и соодветно корисничко име и лозинка имаш во тој дел.
За Кејблтел, Телекабел страни Кејблтел и Телекабел

Рутерот PIRELLI што го даваат од T-Home, дали е баш овој
Pirelli_Router_grigio.jpg

(не најдов поголема слика) или некој друг, и ако е овој, кои му се фабричките USER и PASS?

Не се овие:

admin smallbusiness
admin microbusiness
admin mu
user password

Некои други?

Има некој од вас ваков рутер?

^^
Со admin admin проба?

Исто ако се користи и Интернет Телевизија, знам дека Т-Хоум го ограничува влезот, значи само тие имаат свој администраторски влез до рутерот.

^^
Со admin admin проба?

Исто ако се користи и Интернет Телевизија, знам дека Т-Хоум го ограничува влезот, значи само тие имаат свој администраторски влез до рутерот.

Не е admin admin, тој прв го пробав, а овие 4 ги најдов како DEFAULT за пирели рутерите.

Не е admin admin, тој прв го пробав, а овие 4 ги најдов како DEFAULT за пирели рутерите.

Ај пробај
username: admin
password: password
или пак
username: user
password: password

Јас како што знам на повеќето рутери се овие, исто пробај и нешто од овие дали ќе ти помогне Клик

Рутерот PIRELLI што го даваат од T-Home, дали е баш овој
Pirelli_Router_grigio.jpg

(не најдов поголема слика) или некој друг, и ако е овој, кои му се фабричките USER и PASS?

Не се овие:

admin smallbusiness
admin microbusiness
admin mu
user password

Некои други?

Има некој од вас ваков рутер?

Bas toj e. Ne probuvaj drugo, eve ti go vistinskoto :)
Vo User Name pisi PUser, P i U golemi, Pass ostavi go prazen.
A toa za Admin UN i Pass batali, tie se so privilegija samo vo delot VoIP, taka da uopste ne ti koristat.
Go imav ruterot i ne e los. Bas sega boravam po Net za nego, ima dosta raboti.

Uste nesto:
Nemoj da baras vakov model na Pirelli na drugo mesto, ovoj e specijalno za nas pazar (MakTelekom). Ova e za delot na VoIP, ostnatatoto si funkcionira kako kaj slicni modeli.

Ги поврзав двата компјутери дома со рутер асус, имам кабелски интернет, средив со нив се со мак адресите уште пред 3 недели но многу ми паѓа интернетот. Наеднаш снемува и интернет и мрежа и сервер (иаме и сервер од кабелскиов). И морам да го извадам штекот од струја 5-10 мин за да дојде пак иначе не бива. До рутерот ли е или? Да пробам да го ресетирам да не поебам нешто? Рутерот е Asus WL-530G. Да не треба да менувам Firmware?

Иам проблем, неам нет, не ги пинга воопшто страните. На компјутерот покажува дека има лан врска а на рутерот не покажува. Пробав со друг компјутер, си работи. Дури и windows од ново инсталирав. До мрежната е или има нешто друго ?

Направи disable па enable на мрежната картица. Исто пробај со друг лан кабел ако имаш, ресетирај го рутерот остави го некои 2-3 минути па поврзи го пак... Па пиши повторно.

Направи disable па enable на мрежната картица. Исто пробај со друг лан кабел ако имаш, ресетирај го рутерот остави го некои 2-3 минути па поврзи го пак... Па пиши повторно.
Пробав тоа, али знам дека не е до рутерот, затоа што го поврзав со лан кабел со друг компјутер и си работи. Незнам дали е до мрежната пошо покажува на компјутерот дека е поврзан во лан, али пак нема нет.

Значи велиш чим не е до рутерот, исто си го форматирал оперативниот систем, што се исклучува можноста од софтверски проблеми, вируси и слично, во тој случај ако не е кабелот оштетен (да го замениш да видиш) можеби е картичката во тој случај ако можеш сам да ја смениш од другиот компјутер и да ја поставиш пробај го тоа ако не најубаво да го однесеш од таму од каде што ти е земен. :helou:

И кабелот го проверив, само ми требаше потврда за картичката, да не идам за џабе.
Фала.

Што е боље MOZZILA или Internet Explorer ... ако има ваква тема а не сум забележал форгив :toe:?

Ај уште нешто да постирам
Connection test failed.

Test details

This connection is configured to use a
static IP address.
No WINS server is available for this connection
No DHCP server is available for this connection
Ping Gateway 192.168.1.254: Failed
Ping DNS 62.162.32.5: Failed
Ping DNS 62.162.32.6: Failed
Link speed: 100Mbps. The link partner
is not capable of higher speeds.

EEPROM Test : Passed
FIFO Test : Passed
Register Test : Passed
Interrupt Test : Passed
Loopback Test(s) : Failed

Патем, ја пингав мрежната картичка, и дава одговор, значи не е до неа или ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom