Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На Desktop имам икона My Network Places, не е shortcut(нема стрелка доле десно).
Што ако ја избришам иконата? Кога веќе ја имам на Start менито, мислам дека се ќе остане во ред?

Па и MY COMPUTER го имаш во START, па да те видам избриши го :)

Ќе одиш пропертис на десктоп, па во табот десктоп, па имаш копче костумајз десктоп и таму ќе се снајдеш, а не SHIFT + DELETE :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Може ли некако да ставам пасворд на Мозила?

5ko

Член од
20 октомври 2007
Мислења
122
Поени од реакции
3
Дали може некој да ми објасни нешто за gmail. Имам отворено групи на пријателби и кога им ја испраќам пораката на група кај сите во горниот дел ги покажува сите адреси што ми се во групата. Неможам во подесување да ја пронајдам опцијата како да се избегне тоа, значи кај секој што ја примил пораката да не ги испишува сите адреси од групата.
Фала

O

Out Boy

Гостин
Сум зафркнал нешто со подесувањето на броузерот, па сега на сите страни ми се појавуваат еден куп <td> и </td> во мали сини полиња. Помош?

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
Пробувам да се конектирам на друг акаунт, али никако нејќе...
Ми ја дава онаа грешкана Wrong username or password... као демек...
ваљда има заштита стаено од Т-home...
Знае некој како може да ја СКИП-нам таа заштита :), или немогуче?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Пробувам да се конектирам на друг акаунт, али никако нејќе...
Ми ја дава онаа грешкана Wrong username or password... као демек...
ваљда има заштита стаено од Т-home...
Знае некој како може да ја СКИП-нам таа заштита :), или немогуче?
НЕМОГУЧЕ :pos2::pos2::pos2:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе не знам дали треба тука да го пишам ова ама ај да ве прашам кој знае да ми каже совет за овој проблем. На овој линк прочитајте за тоа што ми е проблемпт http://www.kaspersky.com/news.html?id=970183
Значи тој Хелкерн ворм што го кажуваат на мојот касперски стално ми го јавува па и на други луѓе што ги знам истото. Кога ќе се следи ИП адресата покажува некои кинески сервери. Сега на прашањето да скокнам. Во тој ликот погоре пишува дека овој напад е само на компјутерите што користат Microsoft SQL Server 2000. Дали тоа може да се исклучи без да ми направи некоја пречка во компјутерот или не, или пак да мењам Виндоус? Ај баш кажете ми?
Ај да не испадне спамирам и слично. Никој не ми одговори за проблемон од погоре шо се цитирам. Ај кој знае да помага нека пише.

D

DeviL_32`

Гостин
Ма нека иде се у пм и компјутер и интернет и се! Ми се иде се да испокршам наоколу. Де нека ми каже некој како е воа можно и шо е лекот.

You want to download the following file: ****************************
Your IP address ******** is already downloading a file. Please wait until the download is completed.
Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Premium member now. The download will be available shortly.

А МОМЕНТАЛНО НИШТО АМА БАШ НИШТО НЕ СИМИЊАМ ВО МОМЕНТОТ! Пробав го рестартирав 2 пати и НИШТО!!!!!!! 3ипол саата ми стое вака па веќе стварно ми ги дигна нервите!

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Ма нека иде се у пм и компјутер и интернет и се! Ми се иде се да испокршам наоколу. Де нека ми каже некој како е воа можно и шо е лекот.

Your IP address ******** is already downloading a file. Please wait until the download is completed.
Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Premium member now. The download will be available shortly.

А МОМЕНТАЛНО НИШТО АМА БАШ НИШТО НЕ СИМИЊАМ ВО МОМЕНТОТ! Пробав го рестартирав 2 пати и НИШТО!!!!!!! 3ипол саата ми стое вака па веќе стварно ми ги дигна нервите!
можда некој ти краде интернет :)

Член од
7 септември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0

Каква ти е IP адресата: статична или динамична?

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
тачно така ако ти е статична и си направил грешка си почнал да вадиш некој фајл па нешто се десило ерор на бросер итн Ти го рачуна како уште да го вадиш фајлот и ти прави грешка.Статично е малце зафркнато дека цело време имаш исто ИП. А ако си на динамична тогаш со обичен реконект на рутер/модем би требало да ја поправи грешката.

Kajgana Shop

На врв Bottom