Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
16 ноември 2005
Мислења
46
Поени од реакции
1
da probam

toa go pak pisuva no po nekoe vreme se konektira i eve sega tera pa ke vidime fala sepak

Член од
2 декември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Помош околу позврзување на кабелски модем..

Дали некој знае како да го подесам модемот (кабелски) да преку него поврзам 2 компјутери. Модемот е Моторола и може да се конектира преку УСБ или преку Лан. Ако има некој нека кажува...

Поздрав:salut:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знам дали прашувам на вистинската тема, ама ајде, ќе пишам тука. Однапред му се извинувам на модераторот ако грешам :pipi:.

Сред работа пред 3-4 дена, снемав интернет. Им се јавив на ОнНет, ми рекоа дека имаат тие проблем и дека ќе се среди за половина час. Океј. Почекав 2-3саата, пак нема нет. Се јавувам пак и ми вели сега друг тип, не гледам кај нас никаков проблем, кај вас е грешката. А се` си работи, ништо не е чепнато. Пробав се` што ми кажаа, рестартирав рутер, пробав да се конектирам директно, не преку рутер, пак не сакаше. Се јави татко ми сега и им рече да си викнат екипа, а ако не ќе им раскинеме договорот и да дојдат да си ја земат опремата, па одма некако станаа љубезни и се нафатија да го решат проблемот.
За на крај, да испадне проблемот дека ми била сменета лозинката. Е сега, сакам да прашам, како може да ми ја смени некој лозинката, кога лозинката како прво ја знам само јас и е толку мутава што не е ни реален збор, а како второ ми снема интернет сред работа. Пред тоа кога се конектирав не ми даде никаков ерор, ни пречки ни ништо.
Any ideas?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не знам дали прашувам на вистинската тема, ама ајде, ќе пишам тука. Однапред му се извинувам на модераторот ако грешам :pipi:.

Сред работа пред 3-4 дена, снемав интернет. Им се јавив на ОнНет, ми рекоа дека имаат тие проблем и дека ќе се среди за половина час. Океј. Почекав 2-3саата, пак нема нет. Се јавувам пак и ми вели сега друг тип, не гледам кај нас никаков проблем, кај вас е грешката. А се` си работи, ништо не е чепнато. Пробав се` што ми кажаа, рестартирав рутер, пробав да се конектирам директно, не преку рутер, пак не сакаше. Се јави татко ми сега и им рече да си викнат екипа, а ако не ќе им раскинеме договорот и да дојдат да си ја земат опремата, па одма некако станаа љубезни и се нафатија да го решат проблемот.
За на крај, да испадне проблемот дека ми била сменета лозинката. Е сега, сакам да прашам, како може да ми ја смени некој лозинката, кога лозинката како прво ја знам само јас и е толку мутава што не е ни реален збор, а како второ ми снема интернет сред работа. Пред тоа кога се конектирав не ми даде никаков ерор, ни пречки ни ништо.
Any ideas?
За ова со лозинката, освен вработените од НОнет и самата ти никој друг неможе да ти ја промени. Најверојатно имаат испобркано нешто кај нив или ти кажале дека проблемот е во лозинката затоа што и тие точно незнаат што е работата. Инаку, немаше воопшто интернет т.е. не светеше сијаличката на рутерот, или имаше а неможеше да се конектираш ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441

Any ideas?
Не си ги сфатила добро.

Кога си се јавила стварно имало проблем, ама ти кога си пробала да се конектираш си ја сменила лозинката во конекцијата (таа со username и password). Откако се средил проблемот, ти повторно си се јавила, они провериле и виделе дека нема проблем. Затоа и ти кажале така. А кога ти кажале дека ти била сменета лозинката - уствари мислеле на тоа дека ти пробуваш да се конектираш со погрешна лозинка.

После, кога се јавил татко ти, они само ти ја поставиле лозинката со која ти веќе си пробувала да се конектираш (неуспешно). Mistery solved :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Imam problem so download i toa samo od stranata na microsoft.Help!
Code error 80244019

najdov resenie na nekoj sajt ama kaj mene nemozam da go najdam toa sto go pisuva

Error(s) Found: Code 80244019 when trying to run Windows Update in Windows Vista indicates a problem in connecting to Windows Update Server. As a initial check, check if you are having connectivity problems. Also, if there is a proxy server used in your Internet Explorer, try to disable the proxy and check if that helps. This may not work in some corporate environments. Please check with your network administrator in this case. If all looks fine then this could be a problem in Windows Registry and you may have to make the following registry modifications:

1. Click Start - Run, type regedit and press enter.
2. Navigate to the following Registry key
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
HKEY_LOCAL_MACHINE
\SOFTWARE
\Policies
\Microsoft
\Windows
\WindowsUpdate
\AU

3. Once in, from the right-pane, change the value of the key
“UseWUServer”=dword:00000001
to
“UseWUServer”=dword:00000000

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали некој знае како да го подесам модемот (кабелски) да преку него поврзам 2 компјутери. Модемот е Моторола и може да се конектира преку УСБ или преку Лан. Ако има некој нека кажува...

Поздрав:salut:
Едниот компјутер поврзи го преку USB другиот преку LAN и толку е :toe:
Се надевам знаеш да го поврзеш преку USB

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Може ли да ми посочите некоја страна за да најдам материјал за интернет конекции (видови, начин на поврување и сл.) ми треба за изработка на семинарска работа.Фала однапред:wink:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Da ve zamolam,ako nekoj znae da mi kaze dobra internet stranica za gledanje stranski programi.Blagodaram odnapred.:helou:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
До пред некое време ми се појавуваше network cable unplugged на секое отварање на веб страна и секое симнување на некој фајл.

Уф само колку бев изнервиран ! ! !

Сменив неколку мрежни картици го преинсталирав Xp-то и пак ништо.

Ми текна да googliram малку па го решив проблемот со тоа што Link Speed & Duplex Mode го префрлив од Auto-Mode na 10M FULL MODE.

Може ли некој да ми каже од што е тој проблем ???

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
До пред некое време ми се појавуваше network cable unplugged на секое отварање на веб страна и секое симнување на некој фајл.

Уф само колку бев изнервиран ! ! !

Сменив неколку мрежни картици го преинсталирав Xp-то и пак ништо.

Ми текна да googliram малку па го решив проблемот со тоа што Link Speed & Duplex Mode го префрлив од Auto-Mode na 10M FULL MODE.

Може ли некој да ми каже од што е тој проблем ???
Тој проблем и јас го имав кога имав лош мрежен кабел. Беше многу покрут од другите и пластичните контакти не легнуваа добро на жичките, односно контактите на конекторот (од пластика) не беше добро врзан со жичките од кабелот. Пробај најди од некого кабел, да видиш дали ти е до тоа.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Пукнав!

Цел ден денеска интернетов ми е спор како болен гуштер? За компјутер и се во врска со него знам само како да го користам? Што е работата? Што да преземам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Цел ден денеска интернетов ми е спор како болен гуштер? За компјутер и се во врска со него знам само како да го користам? Што е работата? Што да преземам?
Почекај до утре :)

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Иам проблем со Мозила, Експлорер, Опера и општо со сите браузери, многу бавно отвараат страни а после 5-10 минути воопшто не сака да отвори страна, иначе интернетот ми е во ред- скајп, е-муле, останати програми си работат нормално, па чаре нешто шо може да е проблемот

Kajgana Shop

На врв Bottom