Исклучи се од интернет, пробај да се конектираш и ако ти се појави пак направи скриншот.da probam
toa go pak pisuva no po nekoe vreme se konektira i eve sega tera pa ke vidime fala sepak
За ова со лозинката, освен вработените од НОнет и самата ти никој друг неможе да ти ја промени. Најверојатно имаат испобркано нешто кај нив или ти кажале дека проблемот е во лозинката затоа што и тие точно незнаат што е работата. Инаку, немаше воопшто интернет т.е. не светеше сијаличката на рутерот, или имаше а неможеше да се конектираш ?Не знам дали прашувам на вистинската тема, ама ајде, ќе пишам тука. Однапред му се извинувам на модераторот ако грешам .
Сред работа пред 3-4 дена, снемав интернет. Им се јавив на ОнНет, ми рекоа дека имаат тие проблем и дека ќе се среди за половина час. Океј. Почекав 2-3саата, пак нема нет. Се јавувам пак и ми вели сега друг тип, не гледам кај нас никаков проблем, кај вас е грешката. А се` си работи, ништо не е чепнато. Пробав се` што ми кажаа, рестартирав рутер, пробав да се конектирам директно, не преку рутер, пак не сакаше. Се јави татко ми сега и им рече да си викнат екипа, а ако не ќе им раскинеме договорот и да дојдат да си ја земат опремата, па одма некако станаа љубезни и се нафатија да го решат проблемот.
За на крај, да испадне проблемот дека ми била сменета лозинката. Е сега, сакам да прашам, како може да ми ја смени некој лозинката, кога лозинката како прво ја знам само јас и е толку мутава што не е ни реален збор, а како второ ми снема интернет сред работа. Пред тоа кога се конектирав не ми даде никаков ерор, ни пречки ни ништо.
Any ideas?
Не си ги сфатила добро.Не знам дали прашувам на вистинската тема, ама ајде, ќе пишам тука. Однапред му се извинувам на модераторот ако грешам .
Сред работа пред 3-4 дена, снемав интернет. Им се јавив на ОнНет, ми рекоа дека имаат тие проблем и дека ќе се среди за половина час. Океј. Почекав 2-3саата, пак нема нет. Се јавувам пак и ми вели сега друг тип, не гледам кај нас никаков проблем, кај вас е грешката. А се` си работи, ништо не е чепнато. Пробав се` што ми кажаа, рестартирав рутер, пробав да се конектирам директно, не преку рутер, пак не сакаше. Се јави татко ми сега и им рече да си викнат екипа, а ако не ќе им раскинеме договорот и да дојдат да си ја земат опремата, па одма некако станаа љубезни и се нафатија да го решат проблемот.
За на крај, да испадне проблемот дека ми била сменета лозинката. Е сега, сакам да прашам, како може да ми ја смени некој лозинката, кога лозинката како прво ја знам само јас и е толку мутава што не е ни реален збор, а како второ ми снема интернет сред работа. Пред тоа кога се конектирав не ми даде никаков ерор, ни пречки ни ништо.
Any ideas?
Едниот компјутер поврзи го преку USB другиот преку LAN и толку еДали некој знае како да го подесам модемот (кабелски) да преку него поврзам 2 компјутери. Модемот е Моторола и може да се конектира преку УСБ или преку Лан. Ако има некој нека кажува...
Поздрав:salut:
Тој проблем и јас го имав кога имав лош мрежен кабел. Беше многу покрут од другите и пластичните контакти не легнуваа добро на жичките, односно контактите на конекторот (од пластика) не беше добро врзан со жичките од кабелот. Пробај најди од некого кабел, да видиш дали ти е до тоа.До пред некое време ми се појавуваше network cable unplugged на секое отварање на веб страна и секое симнување на некој фајл.
Уф само колку бев изнервиран ! ! !
Сменив неколку мрежни картици го преинсталирав Xp-то и пак ништо.
Ми текна да googliram малку па го решив проблемот со тоа што Link Speed & Duplex Mode го префрлив од Auto-Mode na 10M FULL MODE.
Може ли некој да ми каже од што е тој проблем ???
Почекај до утреЦел ден денеска интернетов ми е спор како болен гуштер? За компјутер и се во врска со него знам само како да го користам? Што е работата? Што да преземам?