Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
Пред два месеца земав лап топ ASUS X59SL, лап топот работеше супер, по еден месец користење, интернетот ненормално ми паѓа, т.е не паѓа нетот туку коа ке отворам страна кај шо има слики (а на секоја страна има слики), ми се губи мрежната конекција и повторно се појавува, а воедно и паѓа и нетот, ...
Како мене ми се чини бадијала си форматирал не е ниту до комп. ниту до софтверот, едноставно не бил добар квалитетот на конекцијата ( слаб сигнал , пречки во преносот, надминат лимит и смалена брзина на пренос и друго не заборавај го фактот дека не зависи се од твојот комп. и од брзината на твојата конекција , секогаш помисли и на брзината и ширината на серверот од каде ја преземаш содржината има сервери кои споро одговараат или се недостапни или ограничени во зависност од нивната брзина и ширина и оптеретувањето па и одговорот и покрај твоја добра брзина на конекција е спор или го нема)
За да провериш каква ти е конекцијата или одговорот на некој сервер може да ти помогне командата Ping , за синтаксата и начинот на користење малку Google .
Пиши која беше картичката , и кажи кои драјвери ги инсталира.
Поздрав.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пред два месеца земав лап топ ASUS X59SL, лап топот работеше супер, по еден месец користење, интернетот ненормално ми паѓа, т.е не паѓа нетот туку коа ке отворам страна кај шо има слики (а на секоја страна има слики), ми се губи мрежната конекција и повторно се појавува, а воедно и паѓа и нетот, као да си направил disable/enable на мрежната конекција, доколку на стариот компјутер со го иам (PC) интернетот работи добро но после 30тина минути online паѓа интернетот.. Лап топот ми рекоа дека бил во ред, но сепак јас го форматирав, снимив Windows XP со SP3 и update-и од декември 2008, и го инсталирав цело CD со driver-и што ми го имаа даено со лап топот... проблемот со интернетот не се реши, и понатака паѓа ненормално, но сеа не сака да ми го инсталира Wireless-от, ги снимив driver-ите и Wireless console-ата, и од нет спуштив и никако не ми го препознава Wireless-от, а коа ке одам во Device Menager ми пишува Drivers for this device are not instaled, а коа ке го уклучам Wireless-от пишува Wireless ON, но нигде нема за детектирање мрежи и се тоа.. иначе wireless-от е Atheros... Решенија или совети за проблемов? :) :)...
Да не ти се појавува тебе она generic host process for windows 32... ?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Вака сеа имам Ваерлес Рутер и имам интернет на два компјутера,сакам да поврзам и на Лап-Топ ама го забораив пасвордот :kesa:така да нејкам да експериментирам да не зезнам нешо па да неам никаков нет.Ако може да ми помогнете кај да го најдам пасвордот пошо појма неам не се разбирам у тоа !:nesvest:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака сеа имам Ваерлес Рутер и имам интернет на два компјутера,сакам да поврзам и на Лап-Топ ама го забораив пасвордот :kesa:така да нејкам да експериментирам да не зезнам нешо па да неам никаков нет.Ако може да ми помогнете кај да го најдам пасвордот пошо појма неам не се разбирам у тоа !:nesvest:
Каков интернет и каков рутер имаш ( марка ) ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Интернет од он.нет Wadsl а рутер ТрендНет !
Ако си го отварал менито на рутерот преку фајрфокс, види во зачуваните лозинки може ја има таму. Инаку трендет ама која серија ? Дај напиши го целото име, да може да побарам нешто во врска со него

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Не сум отварал одамна.11g Wireless Router TEW-432BRP тоа ми пишува,ако најдеш добро ако не не се замарај многу не ми е хитно само сакав да знам,ќе се снајдам:wink:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум отварал одамна.11g Wireless Router TEW-432BRP тоа ми пишува,ако најдеш добро ако не не се замарај многу не ми е хитно само сакав да знам,ќе се снајдам:wink:
Пиши горе во делот за адресата: 192.168.1.1
и кога ќе ти побара USER и PASS пиши admin admin
После побарај таму кај ти е лозинката.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo

Da prasam nesto a neznam dali to postojt!
Od na laptop fajkam wireless mreza od hotel ama imat password. Dali nekako imat nekoj program ili nesto slicno so bi mozelo da me prilucit? pozz

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Fala bratce sega ke vidam so imat i ke probam!
Друже не играј си хакер да не го извлечеш подебелиот крај :) Прочитај го постот на Ацид во врска со законот за сајбер криминал, па размисли двапати пред да се одлучиш на некој чекор.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Имам On.Net Wadsl веке неколку дена по ред ми е тиња невидена,а предходно работеше солидно,дали знае некој како да го вратам во првобитна положба ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам On.Net Wadsl веке неколку дена по ред ми е тиња невидена,а предходно работеше солидно,дали знае некој како да го вратам во првобитна положба ?
Хах, не е ова виндоусот па кога ќе заебеш нешто да го враќаш назад. Јави им се на тие од нонет, нека проверат што е работа.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
веднаш кога ке престане снегов ке добиеш интернет а се додека надвор пага снег многу потешко и јас си имав таков проблем и го решив едноставно мигрирав од WADSL во ADSL а самата миграција е посебна прикаска чекав едно три месеци за да ми одобрат и да подигнам опрема а после подигањето на модемот дојдоа од он нет си ја зедоа опремаат а јас останав цел месец бес интернет а сметката беше уредно доставена од он нет и морав да си ја платам а сега со миграција од соло во дуо ехтрем истата прикаска чекав три месеци за опрема а сега чекам да помината тие 7 работни дена во понеделник ке биде 5 работен ден се надевам после Божик веке ке функционира :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom