Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
vaka sega ..
imam ruter linksys wrt54 gl.
do sega koga go uklucuvam desktopot odma imav intrenet.
do preeska mi se pojavuvashe eror 623. napraviv never dial up conektion.
napravov sega disable na lan or high speed intrenet prozorceto{ local area conection} i sega koga sakam da napravam enable se javuva conection file.
neznam sho e/
nesho dozaebav

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
vaka sega ..
imam ruter linksys wrt54 gl.
do sega koga go uklucuvam desktopot odma imav intrenet.
do preeska mi se pojavuvashe eror 623. napraviv never dial up conektion.
napravov sega disable na lan or high speed intrenet prozorceto{ local area conection} i sega koga sakam da napravam enable se javuva conection file.
neznam sho e/
nesho dozaebav
A да не се мачиш, напрај си System Restore од пред ден-два, кога ти работело се супер и терај.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
ke mozesh da mi kazesh zoshto mi pisuva sega conection file..
kako toa da napraem sistem restor poshto do sega ne sum pravel.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ke mozesh da mi kazesh zoshto mi pisuva sega conection file..
kako toa da napraem sistem restor poshto do sega ne sum pravel.
Start - All Programs - Accessories - System Tools - System Restore

Ќе ти се пушти програмчето и ќе имаш нешто како календар, и за секој ден од денес па наназад имаш опција да ги вратиш сетинзите на компјутерот како што биле на тој ден. Ти пишува кој ден што си инсталирал, за да те потсети што и како. Би требало да се снајдеш тука.

Направи си System Restore на денот кога си имал интернет без проблеми :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Start - All Programs - Accessories - System Tools - System Restore

Ќе ти се пушти програмчето и ќе имаш нешто како календар, и за секој ден од денес па наназад имаш опција да ги вратиш сетинзите на компјутерот како што биле на тој ден. Ти пишува кој ден што си инсталирал, за да те потсети што и како. Би требало да се снајдеш тука.

Направи си System Restore на денот кога си имал интернет без проблеми :)
zashto ne mozam da go smenam datumot. mi e zakoceno kvadratceto i ne se mrda
mameto da mu go ebam.
zashto mi pisuva sega network cable is umplugged
te zamaram so gluposti ama se zainaetiv zatoa

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
zashto ne mozam da go smenam datumot. mi e zakoceno kvadratceto i ne se mrda
mameto da mu go ebam.
zashto mi pisuva sega network cable is umplugged
te zamaram so gluposti ama se zainaetiv zatoa
Вака нешто би требало да ти е:

Пример кај мене, можам да ги изберам само болдираните датуми, само тогаш се правело restore point. Дај да видам кај тебе како е.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
nemam nitu eden boldiran datum vo dekemvri i nemozam da vratam nikako nekoj mesec nanazad. neznam do sto e problemot . kompijuterot e mnogu star i mozebi e do toa.
jebiga
inaku na onnet sum

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
nemam nitu eden boldiran datum vo dekemvri i nemozam da vratam nikako nekoj mesec nanazad. neznam do sto e problemot . kompijuterot e mnogu star i mozebi e do toa.
jebiga
inaku na onnet sum
Епа може да имаш исклучено system restore. Проба некој месец поназад дали може? :)

Иначе вака преку форум треба да гаѓам што е проблемот :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
kazimi samo kako da napraam da mi bide local area conction. zashto celo vrme mi sedi iks. nikako nemozem da se konektiram

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
kazimi samo kako da napraam da mi bide local area conction. zashto celo vrme mi sedi iks. nikako nemozem da se konektiram
Проблемов ти е комплициран за решавање вака? Од кога ти праи вака, што си напраил за вака да прави? Пробај направи се од ново. Исто како денес да ти дошле од он нет, ти даваат модем, ти си купуваш рутер и почни да местиш. Се од почеток, и намести си како што треба. Незнам друго што да ти кажам. Може е едноставно решението, ама вака преку форум тешко иде.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Idi u COntrol Panel i pomini go Network Setup Wizard, dosea ako si bil na onnet adsl si koristel PPPOE konekcija a sea preku ruter treba dirrect connection ili drug tip konekcija da izberes a ruterot ke te konektira na net, u ruterot treba da vneses user name i password.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
ja imav internet do pred nekoj moment . no odednaz mi dade error 623 i sega nejke da se konektira.
sega ne mi se pojavuva toj eror ama ne mozam da se konektiram. i koga ke moi dade local area conecting pak ne mozam neznam sho e problemot. probav i bez ruter direkno modem desktop , pak nemam.
a vo momentov imam iks odnosno nemam lokal arena conecting
????help
edno ne mi e jasno zashto koga ke napraam disable na local area network.potoa koga ke napraam enable mi pokazuva conection failed.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ja imav internet do pred nekoj moment . no odednaz mi dade error 623 i sega nejke da se konektira.
sega ne mi se pojavuva toj eror ama ne mozam da se konektiram. i koga ke moi dade local area conecting pak ne mozam neznam sho e problemot. probav i bez ruter direkno modem desktop , pak nemam.
a vo momentov imam iks odnosno nemam lokal arena conecting
????help
edno ne mi e jasno zashto koga ke napraam disable na local area network.potoa koga ke napraam enable mi pokazuva conection failed.
Имаш ЦД со драјвери што ти доаѓа со компјутерот/матичната?

Ако имаш, оди propertirs на my computer па во табот hardware клик на device manager. Оди кај network adapters најди си ја мрежната и направи и анинстал и после дај му рестарт на РС. Ако се инсталира сама, тогаш ок и пробај да си напраиш broadband конекција за да си пишеш USER и PASS од он.нет. Ако не ја инсталира само, инсталирај ја преку цедето и пробај ова.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
se probav nisho ,ne go biva.
vo internet protocol mi e shiklirano na obtain an ip adress automatically i obtain dns server automaticllt. toa za local area conection.
dolu desno kade stojat dvete kompjuteri i kade treba da e local area conection mi stoi iks. odvreme navreme pocnuva da vrtat topcinjata i pak se pojavuva iksot, no ponekogash se pojavuva i izvicnikot. no se e dgabe pak nema i neznam so e.
pozdrav.

Kajgana Shop

На врв Bottom