Факултет за Електротехника и информациски технологии

A

apidrone

Гостин
Stranicata na ovoj fakultet e nekako loso organizirana, bratuced mi edvaj uspeal da gi najde predmetite koi se izucuvaat vo soodvetniot smer. Sega ve zamoluvam za odgovor, ako e voopsto vozmozno da se najde: Koi temi pokonkretno se izucuvaat po predmetot matematika i diskretna matematika(verojatno tocno gi napisav)? ty =)
Страницата е прилично читлива, веднаш од лева страна ти пишува Студии на ФЕИТ -> Студиски програми по Болоња -> I циклус -> Три или четиригодишни студии... просто е.
А за која математика конкретно зборуваш? Ако зборуваш за ИНФО, веќе ти е одговорено.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Stranicata na ovoj fakultet e nekako loso organizirana, bratuced mi edvaj uspeal da gi najde predmetite koi se izucuvaat vo soodvetniot smer. Sega ve zamoluvam za odgovor, ako e voopsto vozmozno da se najde: Koi temi pokonkretno se izucuvaat po predmetot matematika i diskretna matematika(verojatno tocno gi napisav)? ty =)
Не е ништо сложено друже, бираш дали те интересира по старата или новата програма и одиш на кој вид студии сакаш, 3 годишни или 4 годишни. Ако те интересира што теми се учат по секој предмет одделно дури и колку часа се работи една тема, го кликаш pdf-от.
Еве пример за математика I од 4 годишните студии:

http://www.feit.ukim.edu.mk/mk/predmeti/novi/iki/m1/basicInfo/document/site_1_1_matematika_1.pdf

A

apidrone

Гостин
Тоа со стара програма постои само затоа што сеуште има студенти кои учат по истата :) Не можеш по нејзе да се запишеш.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Blagodaram na site trojca za pomosta, no nie seuste nemozeme da najdeme .pdf za INFO pokonkretno. Starite predmeti gi otvora, novite-prazna strana. Neznam dali e do T-home (deneska ne e nesto najsjajen netot) ili denov mi e stvarno tolku losh. Duri za IKI pristapiv preku URL-to gore i gi najdov site predmeti so .pdf-ovite. Za INFO nikako :pos:
Ili mozebi vie studentite imate useri so koi se logirate pa zatoa imate pristap i do temite?(mada ne mi e bas logicno)
Fala uste ednas =)

A

apidrone

Гостин
Blagodaram na site trojca za pomosta, no nie seuste nemozeme da najdeme .pdf za INFO pokonkretno. Starite predmeti gi otvora, novite-prazna strana. Neznam dali e do T-home (deneska ne e nesto najsjajen netot) ili denov mi e stvarno tolku losh. Duri za IKI pristapiv preku URL-to gore i gi najdov site predmeti so .pdf-ovite. Za INFO nikako :pos:
Ili mozebi vie studentite imate useri so koi se logirate pa zatoa imate pristap i do temite?(mada ne mi e bas logicno)
Fala uste ednas =)
Нема пдф за инфо, не прашуј зошто :pos:

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Dobro e znaci ne bilo do mene :D Kako i da e veruvam deka e slicna matematika 1 so taa na Info sto se izucuva, pa taka da sekako mi bevte od golema pomos. Uste ednas fala i srekno :)

A

apidrone

Гостин
А зошто прашуваш ако не е тајна? :) Ако ти е за запишување, од септември почнува со работа новиот факултет.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
А зошто прашуваш ако не е тајна? :) Ако ти е за запишување, од септември почнува со работа новиот факултет.
Bratuced mi e 4ta godina (maturant) i saka da se zapise na ovoj tip smerovi-informatika. Pa baravme vcera niz internet (na stranata na feit potocno) informacii za smerovi ama ete zaglavivme pa pobaravme pomos tuka. Kako sto razbrav INFO smerot ke bide preflen na noviot FINKI fakultet? Znaci toj ako planira da se zapisuva ke treba na FINKI :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Dobro e znaci ne bilo do mene :D Kako i da e veruvam deka e slicna matematika 1 so taa na Info sto se izucuva, pa taka da sekako mi bevte od golema pomos. Uste ednas fala i srekno :)
Инфо првата математика се вика диференцијално сметање и ги содржи побитните елементи од Математика 1 / 2.
Дискретна математика ги содржи побитните елементи од Математика 3 / 4.

Bratuced mi e 4ta godina (maturant) i saka da se zapise na ovoj tip smerovi-informatika. Pa baravme vcera niz internet (na stranata na feit potocno) informacii za smerovi ama ete zaglavivme pa pobaravme pomos tuka. Kako sto razbrav INFO smerot ke bide preflen na noviot FINKI fakultet? Znaci toj ako planira da se zapisuva ke treba na FINKI :)
ИКИ / ИНФО сто посто ќе идат ФИНКИ.
ТК и КСИА се дискутабилни.

I

Intex

Гостин
Ама на конкурс кој го листав, на ФЕИТ пак си има ИКИ, ИНФО, шо значи ќе има 3 институти по информатика, еден на ФЕИТ, друг на ПМФ, трет на ФИНКИ.
Од толкав избор, јас не знам шо да упишам.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Инфо првата математика се вика диференцијално сметање и ги содржи побитните елементи од Математика 1 / 2.
Дискретна математика ги содржи побитните елементи од Математика 3 / 4.

Нема логика ТК и КСИА да се префрлат на таков факултет.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Нема логика ТК и КСИА да се префрлат на таков факултет.
абе нема, ама што до сега имаше логика во нашиов електрашки учебен престој?
Ама на конкурс кој го листав, на ФЕИТ пак си има ИКИ, ИНФО, шо значи ќе има 3 институти по информатика, еден на ФЕИТ, друг на ПМФ, трет на ФИНКИ.
Од толкав избор, јас не знам шо да упишам.
Не не.
Ќе има ама нема да примаат нови студенти.
Само за да не истераат нас, тие - што сме одбрале да не се префрламе, толку ќе постои.
Така да само ФИНКИ ке остане.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
КОлеги, ај некој нека ми го искуца текстот по ПП или тука сеедно, од задачите од ланскиот колоквиум по ООП :) Значи не кодот, текстот :))))))

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Почитувани колеги:helou:
Може ли некој да ми каже во колку саат се полага OOP.
Фала однапред.:smir:
(like always our website is down :()

Kajgana Shop

На врв Bottom