Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
И да харикирам, пак не е доволно за да се наречете “Дипломирани електроинжењери“
a што треба плус да направиме за да ја заслужиме дипломата... да идеме на пракса у НАСА или ЦЕРН.. м?
п.с. не е харикирам туку карикирам :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
a што треба плус да направиме за да ја заслужиме дипломата... да идеме на пракса у НАСА или ЦЕРН.. м?
п.с. не е харикирам туку карикирам :)
Да си завршите еден од четиригодишните електротехнички смерови.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Преку такво веќе од вас, ИКИ или ИНФО, ФЕИТ или ФИНКИ многу ми е гајле, фатете книга колоквиумска ви се ближи!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
стручните предмети нема да бидат застапени на тој факултет, повеќе не си електро инжењер туку ќе бидеш информатичар шо ќе знае да состави програма и ќе дреме пред компјутер 24/7 или ќе предава во некое основно училиште.. како и да е многу сум против новиот факултет и ми е криво што сум дел од сето тоа, таканаречени „експериментални глувчиња“...
Според постов на многу прост и ограничен ми делуваш. Извини ама така е. Се осеќам како да разговарам со некој средношколец.

А извини ти со ИКИ што ќе работиш бе друже?
Он чим знае електротехника ќе поправал расипани графички во сет компјутери :pos2: Софтверот го потценува, а таму се парите. Жално е.

Од хардвер нема пари кај нас. Има, али тие се викаат трговци што тргуваат со хардвер. Останатите што продаваат памет се тие што се занимаваат со софтвер и тука има мнооогу повеќе пари.

A

apidrone

Гостин
И понатаму лажи се дека ќе бидеш “електро инжењер“. Тоа што го учите на ИКИ ја го учев у средно, НИШТО ПОВЕЌЕ не учите вие од тоа ја што веќе го знам - и сум по звање Електротехничар за електроника и телекомуникации (недипломиран).
А па да не збориме за електротехничките смерови на ФЕИТ.
:pos::pos::pos:
У птт не се учат ни интеграли, камо ли па нешо поише... Никакво програмирање не се учи. Лажи некој што не знае како е таму.
ИКИ е многу повеќе од „програмирање“, али веќе на оваа тема е дискутирано и тоа многу.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
:pos::pos::pos:
У птт не се учат ни интеграли, камо ли па нешо поише... Никакво програмирање не се учи. Лажи некој што не знае како е таму.
ИКИ е многу повеќе од „програмирање“, али веќе на оваа тема е дискутирано и тоа многу.
Зборев за електротехничките предмети, не за програмирање.
И се учат интеграли за твоја информација.

A

apidrone

Гостин
Зборев за електротехничките предмети, не за програмирање.
И се учат интеграли за твоја информација.
Па како споредуваш информатички смер на ФЕИТ со електротехнички смер у ПТТ?! Си требал да споредиш твојот смер у средно со ТК или ЕРПС.
Иначе:
1. Основи на електротехника - се учи во прва година во ПТТ, и прва година на ФЕИТ. Сметам дека нема потреба да ја споредувам математичката подготовка на 15 и 19 години, соодветно.
2. Дигитална електроника и микропроцесори - еквивалентот е Логички кола и дискретни автомати (со многу посложени задачи, се разбира). итн...
П.С. какви интеграли се учат? Табличнине? Некои најпрости што не ни ги решаваат ни на факс? Знам, Гордана ми предаваше изборна математика.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па како споредуваш информатички смер на ФЕИТ со електротехнички смер у ПТТ?! Си требал да споредиш твојот смер у средно со ТК или ЕРПС.
Иначе:
1. Основи на електротехника - се учи во прва година во ПТТ, и прва година на ФЕИТ. Сметам дека нема потреба да ја споредувам математичката подготовка на 15 и 19 години, соодветно.
2. Дигитална електроника и микропроцесори - еквивалентот е Логички кола и дискретни автомати (со многу посложени задачи, се разбира). итн...
П.С. какви интеграли се учат? Табличнине? Некои најпрости што не ни ги решаваат ни на факс? Знам, Гордана ми предаваше изборна математика.
Па тоа зборам бе, дека немате електротехника у смерот, туку дека е информатички. А не да се ку*чите со дипломата “Дипломиран инженер по електротехника...“ која електротехника?
Математиката не ја дирај - не ја дирав.

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Не се расправајте за глупости, кој и каков смер е подобар, за тоа колку ќе заработувате во иднина не зависи многу од тоа, туку од твоите сопствени способности, снаодливост, контакти и слично.
Него кажете ми вие, што све требаше да се учи за прв колоквиум Математика 2?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Боже сачуј ...ја не знам као имате сила да им објаснуете на овие од ИКИ шо и како е .... учат 2 прости електротехники и за истите добиваат звање електро (шо нема благе везе со нивниот смер) и го фатиле господ за муда :tv:

пс: И едно прашање ... Добивате бонус поени кај професорот у тетратче ако не почекате да излезат студентите шо имаат час него влегуете 049204920492049204920940294029 фаци и се тепате за место дур внатре има 049820942049204920492094209420 луѓе шо имале час ?

Онака ме интересира :D

G

GucciMane

Гостин
Боже сачуј ...ја не знам као имате сила да им објаснуете на овие од ИКИ шо и како е .... учат 2 прости електротехники и за истите добиваат звање електро (шо нема благе везе со нивниот смер) и го фатиле господ за муда :tv:

пс: И едно прашање ... Добивате бонус поени кај професорот у тетратче ако не почекате да излезат студентите шо имаат час него влегуете 049204920492049204920940294029 фаци и се тепате за место дур внатре има 049820942049204920492094209420 луѓе шо имале час ?

Аууууу како ме иритираше ова прв семестар коа бев прва смена :nerv: до толку проста раја бе, не те пуштаат да излезеш ке те испотепаат само да седнат на прва клупа:pishtoldz

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Море една прачка за вас! Колоквиум имате за една недела а вие се расправате кој заслужува, а кој не заслужува диплома... Глупости...

... Добивате бонус поени кај професорот у тетратче ако не почекате да излезат студентите шо имаат час него влегуете 049204920492049204920940294029 фаци и се тепате за место дур внатре има 049820942049204920492094209420 луѓе шо имале час ?

Јас ќе ти кажам дека кај Верка (физика) се добиваат многу поени во зависност од тоа на кој радиус од неа си. Пример, кога дели домашна, во ниту еден случај не дава на некого што е на радиус +2 клупи од неа. Дури и никој да не крева рака од првите 2 реда (а сите од позади да се тепаат за да земат предавање/семинарска), она ќе си избере некој рандом од напред... А 15-20 бода + физика вредат многу.... Првите неколку редови се резервирани 24/7, така што тепачката е за да се седне некаде во средината, т.е. да не се биде на крај! Тој што седи напред не се ни бута во гужвата за да фати место оти од предходно има оставено ранец, тетратка, шал и останат прибор.:toe:
На аудиториски мат. 2 е пеколот. 200 луѓе во училна! Пола квадрати, кубови... Атмосфера ужасна.

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Колеги од 3та и 4та, дали некој знае што прашања од теоријата да очекувам кај ДПИ-Дигитален пренос на информации, кај проф Александар??

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
За ОЕТ 2 кој ќе ми каже се што ќе има за колоквоум од теорија ?

Kajgana Shop

На врв Bottom