Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
11 февруари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Ок лол која е разликата помеѓу ИКИ КСИА ТК ИНФО ?(коко што јас разбрав скоро сите предмети се исти? или не).Би учел било што поврзано со компјутери-програмирање,инжинерство,web дизајн ... итн

A

apidrone

Гостин
Ок лол која е разликата помеѓу ИКИ КСИА ТК ИНФО ?(коко што јас разбрав скоро сите предмети се исти? или не)
Исти???
ИНФО - Воопшто не е инженерски смер, туку некоја вештачка мутација на компјутерски науки, програмирање...
ИКИ - Компјутерско инженерство, тука освен програмирање се изучуваат и компјутерите како машини
КСИА - Ова ти е автоматика, системи за автоматско управување, роботика и сл
ТК - Телекомуникации (самиот назив на смерот сметам дека доволно кажува)

Член од
11 февруари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Епаа - - ИКИ или ИНФО(повеќе) сакам ама...како што рекоа неможам да сменам екстерен веќе или можам?(сменив еден нитерен а за екстерните ми рекоа неможе да се менуваат,што и не знам колку е точно...надлеќниот професор за тоа ми кажа така).

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Епаа - - ИКИ или ИНФО(повеќе) сакам ама...како што рекоа неможам да сменам екстерен веќе или можам?(сменив еден нитерен а за екстерните ми рекоа неможе да се менуваат,што и не знам колку е точно...надлеќниот професор за тоа ми кажа така).
Абе оди распрашај си се убаво. Февруари е, имаш уште време... оди кај директорот моли да попуштат и да смениш. Не верувам дека од МОН се спремиле па ти да им бидеш некој проблем. :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ок лол која е разликата помеѓу ИКИ КСИА ТК ИНФО ?(коко што јас разбрав скоро сите предмети се исти? или не).Би учел било што поврзано со компјутери-програмирање,инжинерство,web дизајн ... итн
Друже подобро види ги испитите кај секој смер што се учи, ги имаш на сајтот подредено. Немој да правиш грешка да учиш нешто што нејќеш. А за смена на предмет не знам, прашај си, кај мене едни менуваа проектна во фебруари ама за предмет не знам.

Член од
11 февруари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
.. Работава е што во моето школо не те сваќаат сериозно..ти кажуваат нема и готово не се замараат со тебе.. директорката е бетер од било кого не сака ни да прави муабет.Му правеа проблем на еден другар да смени тема на проект па на крај ја сменија со некои печати и триста глупости.Не знам кај да се обратам.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
.. Работава е што во моето школо не те сваќаат сериозно..ти кажуваат нема и готово не се замараат со тебе.. директорката е бетер од било кого не сака ни да прави муабет.Му правеа проблем на еден другар да смени тема на проект па на крај ја сменија со некои печати и триста глупости.Не знам кај да се обратам.
Јас завршив во тоа школо, пробај преку некој професор што те сака или е близок со директорката и ќе успееш :)

Член од
11 февруари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Друже подобро види ги испитите кај секој смер што се учи, ги имаш на сајтот подредено. Немој да правиш грешка да учиш нешто што нејќеш. А за смена на предмет не знам, прашај си, кај мене едни менуваа проектна во фебруари ама за предмет не знам.
Инфо највеќе сакав,меѓтоа и ИКИ би било ок...за другите и не сум се распрашувал многу.Инфо е најверојатно единствено кое би имал желба да продолжам и постдипломски студии и уште повеќе затоа што..колку и да е тешко го сакам и ми е интересно.

--- надополнето ---

Лол изгледа како и секоја друга работа во Македонија ке пробувам и јас со врски :D кога нема друг избор.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Исти???
ИНФО - Воопшто не е инженерски смер, туку некоја вештачка мутација на компјутерски науки, програмирање...
ИКИ - Компјутерско инженерство, тука освен програмирање се изучуваат и компјутерите како машини
а догодина нели ќе ги нема инфо и ики , ќе се одели тој дел и ќе се направи ФИНКИ ?

Член од
11 февруари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
А да а чекај ако сакам на ФИНКИ да се запишам?Од кај знам што бараат кој екстерен ко јинтерен предмет кога немаат ни официјална страна на насоката уште?Би можел таму да се запишам со Англиски Екстерен и Информатика Интерен?

A

apidrone

Гостин
а догодина нели ќе ги нема инфо и ики , ќе се одели тој дел и ќе се направи ФИНКИ ?
ФИНКИ ќе користи простории на ФЕИТ и ПМФ, додека не се изгради нова зграда (ако се планира такво нешто). А оние студенти кои не сакаат да се префрлуваат, можат да останат на постоечките студиски програми.

--- надополнето ---

А да а чекај ако сакам на ФИНКИ да се запишам?Од кај знам што бараат кој екстерен ко јинтерен предмет кога немаат ни официјална страна на насоката уште?Би можел таму да се запишам со Англиски Екстерен и Информатика Интерен?
Почекај го Конкурсот, некаде во март обично излегува, поофицијално од тоа амин...

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
ФИНКИ ќе користи простории на ФЕИТ и ПМФ, додека не се изгради нова зграда (ако се планира такво нешто). А оние студенти кои не сакаат да се префрлуваат, можат да останат на постоечките студиски програми.
да ама за тие студенти што се веќе на тие смерови , но дали ќе можат нови студенти да се упишат на нив(ики/инфо) на електро
по некоја логика би требало тие смерови да се тргнат од електро ако се спои факултетот со пмф односно
ако сака некој ики/инфо догодина треба да се запише на ФИНКИ не на електро ?

A

apidrone

Гостин
Не знам што ќе се случи со следните генерации... јас иако не сум директно засегнат, сум против финки.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да ама за тие студенти што се веќе на тие смерови , но дали ќе можат нови студенти да се упишат на нив(ики/инфо) на електро
по некоја логика би требало тие смерови да се тргнат од електро ако се спои факултетот со пмф односно
ако сака некој ики/инфо догодина треба да се запише на ФИНКИ не на електро ?
тие шо се веќе запишани - задња генерација феит
новите - финки

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Исти???

Кои предмети ги има ИКИ каде што ги изучувате компјутерите како машини ?

Електротехника Физика или ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom