Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање до Инфо 2ра: Дали ќе биде дозволено материјали (печатени, усб?) на колоквиум интернет програмирање?
не бев во петокот и незнам што сте се договориле? дали ви кажа какви задачки ќе има?

поздрав

Дали е точно дека вчера некоја паралелка имала некаков испит по математика?

Дајте некој совет за Математика 1 кај Билјана Тунеска...може ли да се користи дигитрон, ливчиња со формули итн.?

И некој да ми објасни ако не го мрзи како се добиваат знаците??http://img571.imageshack.us/img571/56/dsc00001hc.jpg

|x+2|={x+2, x+2>=0, т.е. х>=-2, што значи x e [-2, +беск.)
-(x+2), x+2<0, т.е. x<-2, што значи х е (-беск., -2)

така и за останатите... појасно е?
Тоа ми е јасно, прашувам за плусовите и минусите од кај се добиваат? :)

Абе не решавај со табелава, полесно е на оска ако си ги претставиш :):):) (барем за мене)

Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.

Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.
Не контам:toe: ај пробај пак да ми објасниш чекор по чекор..:smir:

--- надополнето ---

А може ли да се користи дигитрон, ливчиња со формули и сл.? (кај Билјана Тунеска)

Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-

Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-

Ако те интересира математика 1 е од 8.30 :)

Се е во ред со страната... беше вчера во аут 24 часа, а иначе распоредот пред 5 дена е излезен, барем официјалниот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom