RadE_Strongest
Field Marshal
- Член од
- 31 март 2009
- Мислења
- 665
- Поени од реакции
- 334
ливчиња деца ливчиња ! :wink:
|x+2|={x+2, x+2>=0, т.е. х>=-2, што значи x e [-2, +беск.)И некој да ми објасни ако не го мрзи како се добиваат знаците??http://img571.imageshack.us/img571/56/dsc00001hc.jpg
Тоа ми е јасно, прашувам за плусовите и минусите од кај се добиваат?|x+2|={x+2, x+2>=0, т.е. х>=-2, што значи x e [-2, +беск.)
-(x+2), x+2<0, т.е. x<-2, што значи х е (-беск., -2)
така и за останатите... појасно е?
Абе не решавај со табелава, полесно е на оска ако си ги претставиш (барем за мене)Тоа ми е јасно, прашувам за плусовите и минусите од кај се добиваат?
Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.Тоа ми е јасно, прашувам за плусовите и минусите од кај се добиваат?
Не контам ај пробај пак да ми објасниш чекор по чекор..:smir:Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.
ајде де -.-Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-
Ако те интересира математика 1 е од 8.30Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-
Се е во ред со страната... беше вчера во аут 24 часа, а иначе распоредот пред 5 дена е излезен, барем официјалниотШто не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-