Факултет за Електротехника и информациски технологии

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Прашање до Инфо 2ра: Дали ќе биде дозволено материјали (печатени, усб?) на колоквиум интернет програмирање?
не бев во петокот и незнам што сте се договориле? дали ви кажа какви задачки ќе има?

поздрав

A

apidrone

Гостин
Дали е точно дека вчера некоја паралелка имала некаков испит по математика?

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Дајте некој совет за Математика 1 кај Билјана Тунеска...може ли да се користи дигитрон, ливчиња со формули итн.?

И некој да ми објасни ако не го мрзи како се добиваат знаците??http://img571.imageshack.us/img571/56/dsc00001hc.jpg

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
|x+2|={x+2, x+2>=0, т.е. х>=-2, што значи x e [-2, +беск.)
-(x+2), x+2<0, т.е. x<-2, што значи х е (-беск., -2)

така и за останатите... појасно е?
Тоа ми е јасно, прашувам за плусовите и минусите од кај се добиваат? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе не решавај со табелава, полесно е на оска ако си ги претставиш :):):) (барем за мене)

A

apidrone

Гостин
Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Епа гледаш во тој интервал како се однесуваат |x+2| и останатите изрази... |x+2| е со знак минус во првиот интервал, во останатите е плус. Ако ти е јасно тоа јас што го пишав, а е потешко, не знам што е тешко во табелата, кај што е попрегледно.
Не контам:toe: ај пробај пак да ми објасниш чекор по чекор..:smir:

--- надополнето ---

А може ли да се користи дигитрон, ливчиња со формули и сл.? (кај Билјана Тунеска)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што не ја направат проклетана страна ... што ако не знам од колку полагам и не можам да отворам ... баш знаат да го погодат моментот -.-
Ако те интересира математика 1 е од 8.30 :)

A

apidrone

Гостин
Се е во ред со страната... беше вчера во аут 24 часа, а иначе распоредот пред 5 дена е излезен, барем официјалниот

Kajgana Shop

На врв Bottom