Брат, те мрзи на yahoo search да пишеш "strukturirano" :pos2:moze nekoj da go postira linkot od yahoo grupata za strukturno programiranje kaj profesorot Dejan!? pozz
Остај го Јане, шири дезинформации. Не се заљуби професорката во мене, ниту пак мојот "американски" акцент, едноставно собрав доволно поени преку активност, презентација, дрн дрн, за да ме ослободи на крај. Иако, да, на почетокот заработив 2 минуси.Зборам за мојата генерација 2008/2009, не за Тони. И не, немаше акцент како Хју Грант, ниту пак професорката се заљуби во него. Едноставно, го ослободи
Како ги собра поените? Секој час те креваше и викаше обожавам да те слушам како збориш со нагласокот хахахахаОстај го Јане, шири дезинформации. Не се заљуби професорката во мене, ниту пак мојот "американски" акцент, едноставно собрав доволно поени преку активност, презентација, дрн дрн, за да ме ослободи на крај. Иако, да, на почетокот заработив 2 минуси.
Ее да бе, а на мсн после Електро тежок бил. Мрш. : )Остај го Јане, шири дезинформации. Не се заљуби професорката во мене, ниту пак мојот "американски" акцент, едноставно собрав доволно поени преку активност, презентација, дрн дрн, за да ме ослободи на крај. Иако, да, на почетокот заработив 2 минуси.
Праам муабет ако ти остане минусот, фала богу дека не е чудовиште жената па да те жигоса со тој минус А исто така не значи ако немаш минуси, сигурно ќе те ослободи.Не е точно. Еден колега беше ослободен со 2 минуси, а на некои им ги поништуваше минусите. За задачите мерна, на колоквиуми даде задачи кои се решаваат на ист принцип како аудиториските или нешто слично на нив
Prasanja od laboratoriskite, barem dodeka jas da go polozam, nikogas se nemaa padnato. Inaku, da, ispitnite zadaci i prasanja po Osnovi na elektrotehnika 1 se sablonski. Od zadaci imas standard da go najdes poleto vo sekoja tocka vo nekojsi sferen, cilindricen ili takov nekoj sistem, potoa da najdes napon i kapacitivnost na sferen, cilindricen, ili plocest kondenzator i edna zadolzitelno ke ima so granicni uslovi. Od prasanjata teorija imas edno so merni edinici, voopsten Gausov zakon, granicni uslovi kaj razdvojna povrsina, mozebi da nacrtas pole pomegu dva razlicno naelektrizirani polnezi, nezavisnost na rabotata od oblikot na patot (ili taka nekako bese). Auditoriskite nikogas neka ne ti bidat reper za toa deka takvi ke se padnat na kolokvium ili ispit, bidejki na auditoriski se resavaat poopsti i osnovni primeri, kolku da gi razberes poimite kako pole, napon, potencijal, vektor na polarizacija, kapacitet...a mnogu cesto site tie se sodrzani vo edna ispitna zadaca. Isto e i po skoro site drugi predmeti.Ајде ако сака некој од постарите колеги да каже што паѓа(ло) до сега од теорија по ОЕТ1 ... Јас слушнав дека стандард било гранични услови и Гаусов закон, а асистентов вика дека треба да очекуваме и некое прашање од лабораториските... Дали теоретскиот дел е како за кај Верка -физика (читај, скениран учебник) или нешто попросто: изведи формула за Гаусов закон, единица за капацитет,... И дали воопшто да се обрнува внимние на испитните прашања што паѓале до сега, оти гледам дека нема ништо од понова дата, се се пред 2006 год а и многу се разликуваат од тоа што го работиме на аудиториски
Ајде и на мене истово ме интересира На листава би додал и Веб дизајн и Алгоритми и структури на податоци.Некој да каже шо се паѓа ЛиФП и ЈаВА и МОС(Мрежни Оперативни Системи) на први колоквиуми ? тенкс !