Досаден сум со прашања, ама ми грее под нозете дека за година дена идам на факултет, па .... you know.
Шо мислење имате за ИНФО? Може да се најде работа со него? Постручен програмер си со него, отколку со четиригодишните струки (дека нели таму има и електро предмети многу)? Вие ги преферирате четири или тригодишните струки? Фала.
Ако сакаш да станеш само програмер, не ти треба ни ИКИ, ни ИНФО. Батали електро и запиши се на некој курс и за година дена си програмер со тапија.
Четири години учиш за да станеш инженер, а не програмер. Ако ти е тоа целта, ќе губиш само време и нерви толку години.
ИНФО ти е опција да станеш програмер, а да изгубиш една година помалку...
Ако мислиш оти те бива, и ако имаш храброст, запиши се на ИКИ. ИНФО може да ти биде план Б, ама во никој случај не е исто. Ќе ми се налутат сега колегите од ИНФО, ама едноставно за 3 години не можеш да научиш се’ за компјутерот. Не оти за 4 ќе научиш се, ама подруго е... Арно било на времето Електро 9 семестри...
А за работа... не знам, уште не сум стигнал до таму... Ама сите што завршуваат на време на ИКИ, брзо наоѓаат работа. Барем тие со просек над 6,нешто.