Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас па наслушнав дека ќе имало казнена само за прва година, како тоа, не знам. Маалски муабети де, другар на некој си се јавил на студентски прашања и овие му го кажале тоа. Другар на другар, казненава ќе стане урбана легенда. :)

А ја па разбрав дека септемвриска казнена ќе биде последна казнена сесија, а после тоа ќе имало поправни испити исто како на машински. Вистина?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ние што сме прва година почнуваме на 15ти септември или на 1ви август?

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
А ја па разбрав дека септемвриска казнена ќе биде последна казнена сесија, а после тоа ќе имало поправни испити исто како на машински. Вистина?
И ова го чув денес на факултет. Чув и дека биле дезинформации дека нема казнена. На група на Фејсбук па некои викаат дека Начевска потврдила дека ќе нема казнена. После чув дека се укинува казнената засекогаш. Па исто така дека ќе имаме право да ја полагаме само тие што завршуваме со првата година и тоа бесплатно:toe:... Како и да е, си имав испланирано еден предмет за казнената (за среќа од втор семестар). Се надевам дека деновиве ќе дознаеме што се случува со казнената наша ден-сесија. Иако па ми кажаа постари колеги дека со години викале дека ќе ја укинат, па не ја укинале.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Па исто така дека ќе имаме право да ја полагаме само тие што завршуваме со првата година и тоа бесплатно:toe:... Како и да е, си имав испланирано еден предмет за казнената (за среќа од втор семестар). Се надевам дека деновиве ќе дознаеме што се случува со казнената наша ден-сесија. Иако па ми кажаа постари колеги дека со години викале дека ќе ја укинат, па не ја укинале.
За прва е секогаш бесплатно.:smir:

И нема (да се надеваме), пари се во прашање.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Мислиш септември?:smir:
Не, не на октомври мислев. Секоја година од 1ви се почиња, а сега ни кратат 15 дена. Не сфаќам зашто? Имаме поише распуст за нова година или се лажам?:nesum:

хаха .. сакате да кажите 15септември или 1октомври :) :) лани на 1ви октомври се почнувало .. годинава .. не се знае никој не кажува :(
Точно, слушнав муабети дека само прва година можно е да почињале на 1ви октомври ради третиот уписен рок кој е мислам на 16-17ти.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Точно, слушнав муабети дека само прва година можно е да почињале на 1ви октомври ради третиот уписен рок кој е мислам на 16-17ти.
Сите почнуваме на 15-ти септемви.
Сите и ќе завршиме порано.
Ова мислам дека е ради распустот шо е зимоска и сесиите, да ни завршуваат и почнуваат порано.
Како и да е, кога ќе одите да земете индекси и да се запишете-прашајте на студентски прашања, или видете по огласните табли треба да има нешто.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Оваа година првиот семестар трае до 31 декември а вториот почнува на 1 фебруари и трае до 15 мај. Се е испомешано од лани али подобро се памти него минативе години.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Пак ќе има збрки како ланската година за стартот но оваа ми се чини дека ќе бидат тие збрки поголеми .. и да ве прашам вака др како што оди запишувањево сега на 31 август и 1ви септември .. што како е .. некои информации?! :) :)

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
[FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']From [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif'] Studentski Sojuz na FEIT <ssfeit@feit.ukim.edu.mk> [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']Sent [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']Friday, August 21, 2009 8:08 pm[/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']To [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif'] studenti@feit.ukim.edu.mk [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']Subject [/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']Kaznena sesija[/FONT] [FONT='PrimaSans BT,Verdana,sans-serif']
Почитувани колеги,
последниве неколку денови кружат гласини поврзани со казнената сесија, па должни сме да ве информираме дека (за жал на повеќето), Деканатот НЕ ја одобри сесијата на последната деканска управа и истата не беше прифатена од мнозинството членови на Научно наставниот совет.
Причините кои беа наведени се непостоење на член за дополнителна ден сесија во статутот на факултетот, пораното започнување на зимскиот семестар, проблеми околу пријавување и промена на предмети по упис, активирање или неактивирање на предмети врз основа на број на пријавени студенти и проблеми при правење распоред на часови.
Наредната недела (во понеделник) ќе бидат направени обиди за наоѓање на било какво компромисно решение за да им се излезе во пресрет на сите студенти кои имаат потреба од дополнителна ден сесија. Но, сега за сега официјалниот став на Деканатот е негативен по ова прашање.
Се надеваме дека оваа вест нема (многу) да влијае при полагање на испитите во актуелнава сесија. Ако има било какви новости, веднаш ќе бидат пратени на студентскиот мејл.
Голем поздрав,
СПФЕИТ
=====================================
Sojuz na studenti pri fakultetot za elektrotehnika
i informaciski tehnologii- Skopje
ul. "Rugjer Boshkovic" baraka 5,
1000 Skopje, Makedonija
tel. +389 (0)2 3099-181
e-mail: ssfeit@feit.ukim.edi.mk
[/FONT]
Ова е е-маилот што стаса на студенскуте адреси

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
[FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]From [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif] Studentski Sojuz na FEIT <ssfeit@feit.ukim.edu.mk> [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]Sent [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]Friday, August 21, 2009 8:08 pm[/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]To [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif] studenti@feit.ukim.edu.mk [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]Subject [/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]Kaznena sesija[/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]
Почитувани колеги,
последниве неколку денови кружат гласини поврзани со казнената сесија, па должни сме да ве информираме дека (за жал на повеќето), Деканатот НЕ ја одобри сесијата на последната деканска управа и истата не беше прифатена од мнозинството членови на Научно наставниот совет.
Причините кои беа наведени се непостоење на член за дополнителна ден сесија во статутот на факултетот, пораното започнување на зимскиот семестар, проблеми околу пријавување и промена на предмети по упис, активирање или неактивирање на предмети врз основа на број на пријавени студенти и проблеми при правење распоред на часови.
Наредната недела (во понеделник) ќе бидат направени обиди за наоѓање на било какво компромисно решение за да им се излезе во пресрет на сите студенти кои имаат потреба од дополнителна ден сесија. Но, сега за сега официјалниот став на Деканатот е негативен по ова прашање.
Се надеваме дека оваа вест нема (многу) да влијае при полагање на испитите во актуелнава сесија. Ако има било какви новости, веднаш ќе бидат пратени на студентскиот мејл.
Голем поздрав,
СПФЕИТ
Sojuz na studenti pri fakultetot za elektrotehnika
i informaciski tehnologii- Skopje
ul. "Rugjer Boshkovic" baraka 5,
1000 Skopje, Makedonija
tel. +389 (0)2 3099-181
e-mail: ssfeit@feit.ukim.edi.mk
[/FONT]
Ова е е-маилот што стаса на студенскуте адреси