Хипхоп културата надвор од нашите граници

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Малце се претера со Тек,али ипак ке речам дека K.O.D. албумот е нешто премн добро што вреди да се слуша.Јас заглавив со овај албум зошто неколку траки се едноставно ПРЕКРАСНИ.Типот си е мрачен и затоа има вистинско име албумот:smir:
знајш шо слушнав на едно интервју. Го прашуваат KOD... King Of Darkness... а сите знаеме дека сатаната е принцот на темнината.... дали ти си таткото на Сатаната. И Тек му се искина смеење. И после образложи. Сите знаеме кој е таткото на Сатаната ( Луцифер ) а тоа е Бог, и наместо да биди GOD направил да биди KOD. И вика ја сум верник и досега немал никакви контакти со ништо паранмормално. Уствари еве го видеото шо се тупам и ја.....

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Да али во K.O.D. вака вели...My apologies,it's not very God of me,to go crazy and try to teach the whole world 'Sickology'...како и да е типот е лудак и го поштовам оти е мн посебен во она што го работи.peace

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Да али во K.O.D. вака вели...My apologies,it's not very God of me,to go crazy and try to teach the whole world 'Sickology'...како и да е типот е лудак и го поштовам оти е мн посебен во она што го работи.peace
Ама и вели I'm mostly angel, but u know sometimes we fall, living under GOD, I hope he listen when I say I LOVE YA ALL.... Тек е нешто повеќе од обичен рапер...

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Со ова се сложвам дека има повеке во него од обичен рапер...рецитирањето наназад е голем доказ за тоа.Рока батето како никој!!

Any time somebody come and disrespect I say F.U.N.
When they trippin, look them in the eye and say F.U.N.
when they get the picture they might go for they gun
they been hatin on me from day one!
F.U.N.'s what ya need to say
(Fuck U Niggas)
Got guns on me either way
(Fuck U Niggas)
That's F.U.N. everybody say F.U.N.
(Fuck U Niggas)
Say(Fuck U Niggas)
Hey(Fuck U Niggas)
Alright

Член од
4 април 2009
Мислења
311
Поени од реакции
14
ама ти имаш нешто против Тек, те гледам уназад неколку постови не ти е баш кеф ко ке пишат за него:vozbud:
Секој си обожава некого,и хејта некого,ете можда баш Тек го хејта,немам нишо против хејтање ,негова работа,али јас си го обожавам Тек :smir:

BTW

Добра песна ,не е баш нешо хип хоп,али ко за тоа ја сметаат ,а и добра песна да се слушниТ..

И ..

Во првата песна пее за нејзината ва***а...
За прв пат во втората песна не ја оговара нејзинат ва***а и прави песна за Љубоморните Девојки(ку**и)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Секој си обожава некого,и хејта некого,ете можда баш Тек го хејта,немам нишо против хејтање ,негова работа,али јас си го обожавам Тек :smir:

BTW

Добра песна ,не е баш нешо хип хоп,али ко за тоа ја сметаат ,а и добра песна да се слушниТ..

Во првата песна пее за нејзината ва***а...
За прв пат во втората песна не ја оговара нејзинат ва***а и прави песна за Љубоморните Девојки(ку**и)
без навреда, али кога во хип хоп се спомнуваат лоши артисти KHIA е меѓу првите 5 заедно со tony yayo и нз уште кој. пиши на youtube.com - worst hip hop artists ќе се увериш сам :wink:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Sramota ... temava mrtva so godini .... zalno e so treba mrtva tema da razbudam so mrtva vest.

Pocina Apache.Apache bese clen na grupata na Queen Latifah - "Flavour Unit Mcs"
Pocinal od bolest.Covekot rapuvase krajot na osumdesetite i pocetokot na 90te.
Ima solo album ne znam kako se vikase no e izdaden vo 1991 godina se ekavam po stilot se oseka.Isto taka ima ucestvo na albumto sto izleze zaedno so Flavour Unit MCs.Tamu e i Freddie Foxxx i drugi faci.Zalno.Se dobri decki vo rapot si pocinuvaat.
Sekoja godina po 2/3 kvalitetni rap artisti.......

R.I.P. Apache

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
незнам дали сте го глеале спотов...ако не,еве ви премиера :)
хрватските рапери Стока и Неред заедно со ONYX...

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
умрена темава,нема смисла луге :)

еве да постирам 2 пати по ред со Reflection Eternal (T.Kweli & H.Tek)
од нивниот ReUnion Mixtape...тракава е партали (според мене)
се спрема и спот..
In This World...

уживајте

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238

Ајде факери уште 4 дена до најновата песна на Ice Cube, "I Rep That West". После две години пауза кјуб иде со ново чудовиште од албум "I Am The West". Неможам да дочекам. Значи нов политички генгста рап албум со вистинскиот звук на западната страна. Последни информации кажуваат дека албумот ќе излезе во јуни 2010, додека првиот сингл "I Rep That West" излегува на 17 Март ( за 4 дена :drk:). Инаку сакав ова да го пишам за да се врати темава назад пошто некако многу запоставена беше....​

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не знам дали сте ги слушале Insane clown posse. Калибар - ODB.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Јадеа гомна за Еминем XD
Insane Clown Pussies! o_O

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005