Ne mozev ovie denovi da pisam no sega ke pisam kolku samo mi e krivo sto bas moram da sum ziv i da gi gledam ovie raboti sto mu se slucuvaat na rapot koi na eden nacin me teraat da mislam deka Rapot e prokolnata muzika, prokolnata da strada...
Na sto potocno mislam...
Ete pred nekolku dena si pocina i
Party Arty a isto taka i
Jax (Phife Dawg).
Za site onie koi ne znaat t.e. ako ne znaat koi se ovie dvajca veterani sega na kratko ke napisam podolu za da znaete kakvi luge go napustaat ovoj svet a voedno i rapot gi gubi svoite najdobri arhitekti...
Party Arty bese clen na Ghetto Dwellaz a voedno i na DITC (diggin in da crates) ekipata.
Party Arty zede ucestvo na nekolku albumi pokraj albumot na negovata ekipa Ghetto Dwellaz.Imase sorabotki so
Big L so
Lord Finesse,
Show & AG,
Fat Joe,
Cella Dwellaz i mnogu drugi...Party bese karakteristicen so negoviot glas koj mnogu licese na glaso na
Smilen od
SAF.Party isto taka bese premnogu underground i premnogu tvrdokoren za poveketo Rap uzivateli no bese mnogo dostoen vo samata Rap muzika.Party Arty pocinal od nekakvi komplikacii so negovoto sdravje.
POCIVAJ VO MIR
Jax ili
Phife bese clen na edna od naj esencialnite grupi vo istorijata na Rapot a toa e grupata
A Tribe Called Quest.Edna od povlijatelnite grupi vo Rap muzikata i samata Hip Hop kultura.Jax mislam deka izdade album vo skoro vreme bidejki kaj mene taka pisuva deka e izdaden 2008 no sepak ne sum siguren.Jax umira od srcev udar na nastap na scena vo Atlanta.Inaku za Jax t.e. ATCQ mislam deka nema potreba da pisuvam oti vistinskite uzivateli i ljubiteli na Rapot sigurno veke znaat koi se
Dinco,Q-Tip,Phife i Ali Shqheed Mohammed zatoa ni ostanuva samo da kazeme Pocivaj vo mir i ti glem coveku...
Rapot vo poslednite 10 godini pretrpe pogolemi zagubi od vakov tip koi se mnogu fatalni za nego.Jas vo prodolzenie ke navedam koi se rap arhitekti se pocinati do denes a koi se mnogu dobri MCja a i ke pustam po edna pesna od sekoi od po underground MCjata ...
2pac
Biggie
ODB
Charizma
X-1
B.D. Buggz
KL
Freaky Tah
Proof
Bugz
Big Pun
Scott La Rock
Eazy E
Tvorecot
...e sea me mrze da postuvam i klipovi, toa ako saka neka go naprae nekoj drug oti I am out now ... Peace za vas a i za site pocinati MCja od pogore.Neka im e lesna zemja....
Cao